شرایط تحصیل در آلمان
تحصیل در آلمان با دانش زبان آلمانی در سطح ب1 یا ب2 و دیپلم در مقاطع دانشگاهی تقریبا رایگان است. در این محتوا هدف مان بسط شرایط تحصیل در آلمان در تمام دوره ها، هزینه ها و مدارک مورد نیاز پذیرش تحصیلی است. برای افرادی که سن کمتری دارند، تحصیل آلمان و قبولی در آزمون های نهایی با نمرات خوب ممکن است پذیرش دانشگاه را بدون آزمون کند. افرادی که دارای مدرک دیپلم هستند نیز می توانند با گذران دوره های آمادگی کالج به تحصیل مقرون به صرفه بپردازند. موسسه مشاوره ای MIE در این مقاله به صفر تا صد تحصیل در آلمان پرداخته تا خواننده و همراه گرامی ابهامات خود را رفع نماید. در صورت وجود ابهام مشاوره رایگان تلفنی مهاجرت به آلمان خدمتی از موسسه برای شما در نظر گرفته شده است.
ویدیو موسسه MIE در مورد تحصیل مجانی در آلمان

عناوین و موضوعاتی که در این مقاله مورد بررسی قرارداده ایم به شرح زیر می باشند:
- معرفی آلمان برای تحصیل
- شرایط تحصیل در آلمان
- تحصیل در آلمان در مدارس
- تحصیل در کالج های آلمان
- دوره کار تحصیل آلمان
- تحصیل کارشناسی در آلمان
- شرایط تحصیل کارشناسی ارشد آلمان
- تحصیل در آلمان در مقطع دکتری
- چگونه از دانشگاه های آلمان پذیرش بگیریم؟
- مراحل اپلای تحصیلی آلمان
- مدارک لازم برای پذیرش تحصیلی آلمان
- مدرک زبان مورد نیاز برای پذیرش تحصیلی آلمان
- ارزشیابی مدارک تحصیلی ایران در آلمان
- شانس پذیرش در اپلای آلمان
- تحصیل در آلمان بدون مدرک زبان
- دوره زبان آلمانی در آلمان
- هزینه تحصیل در المان
- تحصیل در آلمان به همراه بورس تحصیلی
- بهترین رشته های تحصیلی در آلمان
- مدت زمان مقاطع تحصیلی در المان
- شروع سال تحصیلی در آلمان چه زمانی است؟
- شرایط سنی تحصیل در آلمان
- شرط معدل برای تحصیل در آلمان
- بهترین دانشگاه های آلمان
- شرایط اخذ ویزای تحصیلی آلمان
- شرایط اخذ ویزای همراه آلمان
- کار دانشجویی در آلمان
- خوابگاه دانشجویی در آلمان
- موقعیت کار پس از تحصیل در آلمان
- وضعیت اقامت و اخذ تابعیت پس از تحصیل در آلمان
- مزایای تحصیل در آلمان
- مشکلات تحصیل در آلمان
- مشاوره تحصیل در آلمان
- سوالات متداول در زمینه تحصیل در آلمان
معرفی آلمان برای تحصیل
قطع به یقین مهاجرت به آلمان با توجه به رتبه دانشگاه هایش در جهان، هوشمندانه ترین انتخاب برای تحصیل است، اما برای اینکه با دلیل، این گفته را اثبات کنیم شما را به مطالعه ادامه مطالب دعوت می نماییم.
چرا تحصیل در آلمان
- امکان برخورداری از تحصیل رایگان
- یادگیری همه علوم در معتبرترین دانشگاه های جهان
- هزینه های زندگی پایین تر نسبت به دیگر کشورهای سطح اول جهان
- وجود اساتید مشهور و دارای رزومه قدرتمند در دانشگاه های آلمان
ویدیو موسسه MIE در مورد تحصیل در آلمان
شرایط تحصیل در آلمان
شرایط تحصیل در آلمان، مواردی است که در ادامه ذکر شده است:
- تسلط به زبان انگلیسی و آلمانی و کسب مدرک زبان حداقل (B1)
- تمکن مالی
- داشتن حداقل مدرک دیپلم
- نداشتن سابقه کیفری
- داشتن حداقل معدل 15 برای سه دوره آخر دبیرستان
- اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه مورد نظر در آلمان
تحصیل در آلمان در مدارس
تحصیل آلمان در مدارس آلمانی برای افراد زیر 18 سال مقدور می باشد، اما پذیرش در مدارس آلمانی برای متقاضیان خارجی بسیار دشوار و دارای مراحل پیچیده ای است. آموزش مدارس در آلمان شامل دو بخش ابتدایی و متوسطه می شود. از الزامات تحصیل در مدارس آلمان برای دانش آموزان زیر 18 سال:
- داشتن قیم در کشور آلمان است.
- داشتن سطح زبان کافی
البته در مدارس خصوصی شرایط تحصیل ساده تر می باشد و امکان یاد گرفتن زبان نیز در آنها وجود دارد. طیف وسیعی از مدارس آلمانی وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد، به ویژه زمانیکه یک دانش آموز وارد مقطع متوسطه یا دبیرستان می شود که در آن پنج نوع (مدارس محلی، خصوصی، مدارس دو زبانه و بین المللی) مدرسه مختلف وجود دارد. یکی از مدرسه های معروف آلمان، مدرسه بین المللی مونیخ می باشد. عموماً دانش آموزان پس از پایان دوره ابتدایی در سن 10 سالگی، یکی از سیستم های آموزشی تقسیم شده آلمان را دنبال می کنند. قابلیت تحصیل در کشور آلمان قبل از ورود به دانشگاه نیز میسر است اما به شرطی که بتوان از پس شرایط مربوط به آن برآمد. این شرایط شامل:
- عبور از مراحل پزشکی و انجام آزمایش های مشخص کننده سلامت جسمی و روحی متقاضی
- داشتن توصیه نامه معلم
- برخورداری از تمکن مالی
- دارابودن شرایط و قوانین مربوط به ایالتی که متقاضی قصد تحصیل دارد
لازم به ذکر است که زبان آموزش در مدارس دولتی، زبان آلمانی بوده و افرادی که خواهان تحصیل به زبان انگلیسی هستند، میبایست به سراغ ثبت نام در مدارس خصوصی دو زبانه این کشور بروند. نحوه قبولی دانش آموزان در هر مقطع تحصیلی با ارزیابی و آزمایش در هر مرحله مشخص می گردد و در صورت عدم قبولی، راهکار پیش روی افراد، تکرار آن دوره و مقطع تحصیلی است.
ویدیو موسسه MIE در مورد دانشگاه های آلمان

برنامه های تحصیل در مدارس آلمان برای افراد زیر 18 سال عموماً به صورت ذیل می باشد:
- شروع سال تحصیلی از اواسط ماه اوت / سپتامبر می باشد و در 1 جولای به پایان می رسد.
- سیستم آموزش اجباری آلمان به دو مرحله ابتدایی و دبیرستان تقسیم می شود. آموزش برای همه کودکان ساکن در آلمان از سن 6 تا 15 سال اجباری است، اگر چه آموزش به طور کلی تا 18 سالگی ادامه می یابد.
- اکثر مدارس در آلمان دولتی هستند؛ هرچند والدین در انتخاب نوع مدرسه اعم از خصوصی یا بین المللی آزاد می باشند.
- هزینه تحصیل در آلمان در مقطع دبیرستان در یکی از مدارس خصوصی معتبر حدود 12 هزار یورو می باشد.
متقاضیان پذیرش تحصیلی آلمان در سطح مدارس می بایست کارنامه دو سال آخر تحصیلی خود را ارائه داده و در مصاحبه اسکایپی که با مدرسه انجام می شود شرکت نمایند. علاوه بر این، دانش آموزان باید در آزمون مدارس در دروس ریاضی و انگلیسی نیز شرکت کنند. این موضوع کمک می کند تا سطح آمادگی دانش آموزان برای تحصیل در مدارس خصوصی در خارج کشور تعیین شود. موسسه ملک پور توصیه می کند قبل از هر اقدامی در این خصوص تحقیق کرده و آشنایی با کشور آلمان و شرایط تحصیل در آلمان را با کشورهای انگلیس و کانادا نیز مقایسه نمایید. به جرات می توان گفت پیشرفت مدارس اتریش و آلمان بسیار بالا بوده، و در مقایسه با بهترین مدارس هم رده با مدارس انگلستان و سوئیس می توان در نظر داشت، و حتی از مدارس آمریکا نیز از نظر علمی رتبه بالاتری خواهند داشت.
ویدیو موسسه MIE در مورد تحصیل در مدارس آلمان

تحصیل در کالج های آلمان
تحصیل در کالج های آلمان یکی دیگر از مقاصد مهاجران به آلمان است که به منظور راهگشای مناسب برای آن دسته از متقاضیان تحصیل در آلمان در مقطع لیسانس و بالاتر که امکان حضور مستقیم آنها در دانشگاه های این کشور وجود ندارد، راه اندازی شده است.
سیستم آموزشی آلمان به نوعی است که پس از 13 سال تحصیل، به آنان مدرک دیپلم داده می شود و این در حالی است که مدرک دیپلم در ایران به ازای 12 سال تحصیل اعطا می گردد، پس دوره های یک ساله کالج تکمیل کننده این یک سال کمبود تحصیلی بوده تا دانشجویان ایرانی و یا سایر کشورها که با این معضل مواجه می باشند، بتوانند بدون وجود مانعی به دانشگاه های آلمان برسند. متقاضیان کالج های آلمان باید در یکی از دو نوع کالج دولتی یا خصوصی آلمان ثبت نام و این دوره را با موفقیت به اتمام برسانند که آموزش در کالج های دولتی آلمان، کاملا رایگان می باشد.
دوره کار تحصیل آلمان
دوره کار تحصیل آلمان، به قابلیتی اطلاق می شود که دانشجو همزمان با تحصیل، دوره هایی شبیه به کارآموزی را سپری خواهد کرد و برای این عمل، حقوقی را دریافت می کند. پس از اتمام دوره های کارتحصیل، گواهی نامه معتبر از سوی دانشگاه برای فرد صادر شده و پس از اخذ این مدرک، دانشجو قادر به شروع مقطع تحصیلی جدید که کارشناسی ارشد است، می باشد.
برای برخورداری از قابلیت کارتحصیل آلمان، ارائه مدرک زبان آلمانی، جزء شرایط لاینفک بوده و افرادی که واجد این شرایط نمی باشند حتما میبایست در دوره فاندیشین آلمان شرکت و مدرک موردنظر را اخذ نمایند.
قابلیت کارتحصیل برای رشته هایی همچون: فیزیوتراپی مکاترونیک، مدیریت تجاری و کاردرمانی وجود دارد و مدت زمان کار تحصیل آلمان در هفته 16 الی 20 ساعت می باشد که به ازای آن حقوقی حدودا بین 300- 500 یورو برای این دسته از دانشجویان، درنظر گرفته شده است.
ویدیو موسسه MIE در مورد کار تحصیل آلمان

تحصیل کارشناسی در آلمان
مقطع کارشناسی آلمان تقریبا شبیه به این دوره تحصیلی در ایران بوده که در طول 6 الی 8 ترم، آموزش تمام می شود. افراد برای ورود به این مقطع باید دوره متوسطه را گذرانده و دارای مدرک دیپلم باشند. برای ورود به مرحله تحصیل کارشناسی آلمان، بسیاری از دانشگاه های این کشور اقدام به برگزاری آزمون ورودی برای افرادی که قبلا واجد شرایط شده اند، می کنند و در صورت قبولی، متقاضیان اجازه تحصیل در مقطع کارشناسی دانشگاه های آلمان را پیدا می نمایند. البته در بیشتر رشته ها متقاضی می بایست در آزمون سراسری کشور مبدا پذیرفته شده باشد.
دارا بودن حداقل مدرک زبان آلمانی B1 و معدل 15 برای سه دوره متوسطه (این عدد برای رشته پزشکی، 20 است) برای ورود به مراحل دیگر ارزیابی هر دانشگاه آلمان، لازم است. جدید الورودهای دانشگاه های آلمان تقریبا می توانند در هر رشته ای که علاقه دارند، شروع به تحصیل نمایند زیرا اکثریت رشته های تحصیلی در دانشگاه های آلمان و مقطع کارشناسی، تدریس داده می شود.
شرایط تحصیل در آلمان در مقطع کارشناسی در یک نگاه |
|
طول دوره |
3 – 4 سال |
سن |
زیر 21 سال |
زبان تدریس |
آلمانی و انگلیسی |
مدرک زبان مورد نیاز |
سطح B1 یا B2 زبان آلمانی |
آیلتس 5.5 - 6 |
|
تافل 90-100 |
|
هزینه تحصیل |
11,208 یورو در سال |
امکان کار حین تحصیل |
20 ساعت در هفته |
حداقل معدل |
2.5 از 4 |
اجازه ویزای همراه |
همسر و فرزند زیر 18 سال |
شرایط تحصیل در آلمان در مقطع لیسانس
- ارائه مدارک تحصیلی دبیرستان به همراه ریز نمرات
- مدرک زبان آلمانی حداقل B2
- انگیزه نامه
- تمکن مالی مناسب جهت هزینه های زندگی در آلمان
- هزینه تحصیل در دانشگاه های دولتی کمتر از 1000 یورو در سال
- هزینه تحصیل در دانشگاه های خصوصی به طور میانگین سالانه 20.000 یورو می باشد.
سن متقاضی پذیرش تحصیلی حداقل باید زیر 21 سال باشد. برای موفقیت متقاضی باید دارای سن و گپ (فاصله فارغ التحصیلی تا شروع مقطع بعدی) تحصیلی پایینی باشد. از آنجا که سفارت آلمان هم در این خصوص حساس می باشد و پروسه طولانی وقت سفات آلمان برای ویزا های تحصیلی 25 تا 30 تقریباً تحصیل آلمان را برای ما ایرانی بسیار سخت می سازد. توصیه می شود در ابتدای امر با پذیرش در دوره های زبان آلمان در کشور ثالث از حوزه شنگن اقدام به مهاجرت تحصیلی نموده و سپس برای پذیرش تحصیلی آلمان اقدام نمایید.
شرایط تحصیل کارشناسی ارشد آلمان
مهم ترین شرایط تحصیل کارشناسی ارشد در آلمان در برنامه ریزی دقیق تحصیلی خلاصه می شود. مدت زمان تحصیل دوره کارشناسی ارشد آلمان، یک و نیم تا دو سال به طول می انجامد و شروع سال تحصیلی این مقطع در سپتامبر و برای جاماندگان ثبت نام، ژانویه خواهد بود. البته برخی از دانشگاه ها، فرایند ثبت نام را تا 4 نوبت تمدید می نمایند. یکی از قوانین موجود در تحصیل کارشناسی ارشد در آلمان، انتخاب رشته مرتبط با دوره کارشناسی می باشد و افراد در این مقطع، متحمل هیچ هزینه ای بابت شهریه دانشگاه نخواهند شد البته این مزیت، دانشگاه های خصوصی آلمان را در برنمی گیرد.
شرایط تحصیل در آلمان در مقطع کارشناسی ارشد در یک نگاه |
|
طول دوره |
2 سال |
سن |
30-34 سال |
زبان تدریس |
آلمانی و انگلیسی |
مدرک زبان مورد نیاز |
DSH I یا DSH II |
آیلتس 6 تا 6.5 |
|
تافل 60 تا 90 |
|
هزینه تحصیل |
10.000 تا 15.000 یورو در سال |
امکان کار حین تحصیل |
20 ساعت در هفته |
حداقل معدل |
7.5 از ده |
اجازه ویزای همراه |
همسر و فرزند زیر 18 سال |
پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد آلمان به دو روش زیر صورت می گیرد:
- پذیرش مستقیم: با دریافت وقت مصاحبه به صورت vip شانس افراد برای قبولی بسیار زیاد خواهد بود.
- پذیرش مشروط: متقاضیان با مدرک زبان آلمانی در سطح حداقل B1.B2 درخواست خود را برای بررسی توسط اداره مهاجرت آلمان برای پذیرش، ارسال می نمایند.
تحصیلات کارشناسی ارشد در آلمان - جزئیات کلیدی |
|
دانشگاه ها |
520 |
قدیمی ترین دانشگاه |
دانشگاه هیدلبرگ (1386) |
دانشجویان بین المللی |
244,575 |
طول دوره |
2 سال |
هزینه های معمول (در دانشگاه های خصوصی) |
25.000یورو |
سال تحصیلی |
اکتبر تا سپتامبر |
تحصیل در آلمان در مقطع دکتری
تحصیل در آلمان تا مقطع دکتری ادامه دارد و افراد باید 3 الی 4 سال از عمر تحصیلی خود را برای موفقیت در این مقطع تحصیلی بگذرانند. شرایط برای ورود به مقطع و تحصیل دکتری آلمان کمی دشوار است و برای موفقیت نیازمند به ارزیابی توسط یک استاد سوپروایزر جهت انجام تز دکتری می باشند. افراد در صورت کسب مدرک فوق لیسانس می توانند درخواست خود را برای تحصیل در مقطع دکتری ثبت نمایند و داشتن مدرک زبان انگلیسی و آلمانی نیز برای ورود به این مقطع، مانند سایر دوره های تحصیلی آلمان، الزامی است.
شرایط تحصیل در آلمان در مقطع دکتری در یک نگاه |
|
طول دوره |
5 تا 6 سال |
زبان تدریس |
آلمانی و انگلیسی |
مدرک زبان مورد نیاز |
آزمون DSH I یا DSH II |
آیلتس 7 |
|
تافل 80 |
|
هزینه تحصیل |
30.000 تا 40.000 یورو در سال |
امکان کار حین تحصیل |
20 ساعت در هفته |
حداقل معدل |
2.5 از 5 |
اجازه ویزای همراه |
برای همسر و فرزندان زیر 18 سال |
شرایط تخصصی برای ورود به مقطع دکتری دانشگاه های آلمان
- قبولی در ارزیابی اساتید
- دارا بودن مدرک کارشناسی ارشد
- رای هیئت داروران مبنی بر موافقت با تحصیل متقاصی در مقطع دکتری آلمان
- ارائه مدرک زبان
- صلاحدید رییس دانشگاه برای حضور متقاضی در مقطع دکتری
- حضور در مصاحبه و قبولی در آن
پذیرش در مقطع دکتری عموماً از دو طریق امکان پذیر می باشد:
- شما یک پروژه پژوهشی را شناسایی کرده و به طور مستقل با راهنمایی یک استاد راهنما یا سوپروایزر روی آن پذیرش می گیرید.
- از طریق یک سوپروایز و گرفتن پروژه های تحقیقاتی در مراکز بین المللی که عمدتاً به زبان انگلیسی می باشد، مشغول به انجام فعالیت می شوید.
تحصیلات دکتری در آلمان - جزئیات کلیدی |
|
دانشگاه ها |
520 |
جایزه نوبل |
108 |
قدیمی ترین دانشگاه |
دانشگاه هیدلبرگ (1386) |
دانش آموزان بین المللی |
228,756 |
طول دکترا |
3-4 سال |
هزینه های معمول |
رایگان |
سال تحصیلی |
اکتبر تا سپتامبر |
چگونه از دانشگاه های آلمان پذیرش بگیریم؟
دوستداران تحصیل در دانشگاه های آلمان برای اینکه زودتر به هدف و خواسته خود برسند، مهم است که انجام کارهای زیر را در دستور کار خود قرار دهند:
- تکمیل مدارک مورد نیاز به صورن کامل
- آموزش و تسط بر زبان آلمانی
- جمع آوری مبلغ و هزینه های مربوطه
- ارسال درخواست پذیرش
- ارسال درخواست ثبت نام به دانشگاه موردنظر
- یافتن خوابگاه دانشجویی
- جمع آوری رزومه و برنامه تحصیلی
مراحل اپلای تحصیلی آلمان
همه متقاضیان تحصیل در آلمان که این کشور را مقصد مهاجرت خود قرار داده اند. برای اخذ پذیرش از دانشگاه های این کشور یا همان اپلای تحصیلی، انجام مراحل زیر از شروط رسیدن به آرزویشان می باشد:
- پیدا کردن دانشگاه مورد نیاز و انتخاب مقطع تحصیلی
- تکمیل مدارک مورد نیاز
- اثبات تمکن مالی
- جلب نظر دانشگاه مورد نظر برای پذیرش با ارائه رزومه و مدارک خواسته شده
- اقدام برای اخذ ویزای تحصیلی
- انتخاب نوع اقامتگاه برای زندگی در آلمان
- ثبت نام در دانشگاه
نکته بسیار مهمی که در این باره وجود دارد و به افراد کمک می کند تا مراحل اپلای دانشگاه های آلمان را با موفقیت بگذرانند، رعایت تمام شرایطی می باشد که هر دانشگاه وضع کرده و قطعا متفاوت با دانشگاه های دیگر می باشد. بهترین راه این است که متقاضیان پس از انتخاب دانشگاه مورد نظرشان، به سایت آن دانشگاه مراجعه و از شرایط و قوانین به طور کامل آگاه شوند.
مدارک لازم برای پذیرش تحصیلی آلمان
مدارک لازم برای تحصیل در آلمان، بعد از انتخاب رشته و دانشگاه مشخص می گردد. چرا که هر دانشگاه با توجه به هدفی که دارد، مدارکی را از دانشجو اخذ خواهد کرد. در این بین، لیستی از مدارک وجود دارد که ارائه آنها جزء پیش نیازها بوده و در همه دانشگاه ها، ارائه آنها ضروری می باشد. لیست این مدارک در دوره کالج به شرح زیر است:
- ریزنمرات متوسطه به همراه ترجمه
- ترجمه مدرک دیپلم
- انگیزه نامه
- رزومه تحصیلی
- پاسپورت و کپی آن
- اثبات تمکن مالی
مدارک لازم برای اپلای دانشگاه المان برای ورود به مقطع لیسانس
- ارائه کپی پاسپورت
- ارائه ترجمه مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی به همراه ریزنمرات
- ارائه کارنامه قبولی در آزمون سراسری
- اثبات مهارت زبانی با ارائه مدرک زبان
- انگیزه نامه
- توصیه نامه
- اثبات تمکن مالی با مدرک
- رزومه تحصیلی
مدارک لازم برای تحصیل در آلمان در مقطع کارشناسی ارشد
- ترجمه مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی با ریزنمرات
- داشتن مدرک لیسانس
- مدرک تسلط به زبان آلمانی و انگلیسی
- توصیه نامه
- انگیزه نامه
- اثبات تمکن مالی
- کپی از پاسپورت امضا شده
- ازمون gre یا gmat در برخی رشته و دانشگاه ها
- مقاله علمی یا شرکت در سمینار
- نمونه پرتفولیو در برخی رشته ها
مدارک لازم برای ورود به مقطع دکتری
- مدرک دیپلم و متوسطه به همراه ریز نمرات (ترجمه)
- داشتن مقاله علمی تالیفی
- توصیه نامه
- رزومه تحصیلی
- پروپوزال
- ازمون gre یا gmat در برخی رشته و دانشگاه ها
- نمونه پرتفولیو در برخی رشته ها
- مدرک تسلط به زبان آلمانی و انگلیسی
مدرک زبان مورد نیاز برای پذیرش تحصیلی آلمان
برای تحصیل در آلمان، باید ثابت کنید که به اندازه کافی به زبان انگلیسی یا آلمانی تسلط دارید از سوی دیگر باید مدرک زبان رسمی ارائه کنید، مگر اینکه زبان مادری شما یکی از این زبان ها باشد یا از یک دانشگاه بازبان انگلیسی یا آلمانی زبان فارغ التحصیل شده باشید. به هر روی باید بدانید که دانشگاه ها در رشته و مقاطع مختلف تحصیلی مدارک زبان متفاوتی را مطالبه می کنند. برای این منظور حتما به سایت دانشگاه رجوع کرده و از مدارک مورد نیاز مطلع شوید. بسیاری از دانشگاه های آلمان به زبان انگلیسی و آلمان تدریس می کنند و این شرایط برای رشته ها و مقاطع تحصیلی در دانشگاه های مختلف متفاوت است.
تحصیل در آلمان به زبان آلمانی
در قطعنامه کنفرانس دائمی وزرای آموزش و پرورش و امور فرهنگی (KMK) در آلمان، پنج مورد مدرک و ازمون زبان المانی برای دانشگاه های آلمان به یک اندازه معتبر تعریف شدند. بنابراین تا زمانی که شما یکی از این گواهی ها را دارید، دانشگاه مورد نظر شما گواهینامه شما را به عنوان مدرک معتبر مهارت های زبانی شما می پذیرد. این مدارک عبارتند از:
مدرک زبان مورد نیاز برای تحصیل در آلمان به زبان المانی |
TestDaF (TDN 3, 4 or 5) (Test Deutsch als Fremdsprache) |
DSH II or III (Deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang) |
Goethe-Zertifikat C2 |
telc Deutsch C1 Hochschule (The European Language Certificate) |
DSD II (Deutsches Sprachdiplom Stufe II) |
لازم به یاد آوری است که دانشگاهها و هر رشته تحصیلی میتوانند تصمیمات مستقلی در مورد تعیین شرایط برای سطح زبان آلمانی بگیرند. به عنوان یک قاعده کلی، دانشگاه های آلمان از شما می خواهند برای تحصیل به زبان آلمانی مدرکی مبنی بر مهارت های زبان آلمانی از متوسط تا پیشرفته سطح C1/B1 ارائه دهید. A1 پایین ترین سطح، C2 بالاترین سطح، B2 سطح متوسط به شمار می رود.
تحصیل در آلمان به زبان انگلیسی
تحصیل به زبان انگلیسی معمولا در المان امکان پذیر است و شما باید تسلط و مهارت خود را در این زمینه نشان دهید. معمولا مدارک ازمون های بین المللی ایلتس و تافل مورد پذیرش دانشگاه ها قرار می گیرد. گفتنی است مدرک ایلتس مورد پذیرش در لیسانس نمره 6، فوق لیسانس نمره 6.5 و دکترا نمره 7 می باشد. از جمله امکانات ویژه ای که موسسه ملک پور برای شما عزیزان فراهم آورده این است که حتی با مدرک زبان دولینگو و هزینه تحصیل پایین، یعنی 4 الی 5 هزار یورو برای دوره کارشناسی و 6 الی 7 هزار یورو برای دوره ارشد، امکان تحصیل در آلمان به زبان انگلیسی در بهترین رشته ها از جمله مهندسی کامپیوتر، هوش مصنوعی، رباتیک، مدیریت کسب و کار و... را خواهید داشت. همچنین پس از تحصیل نیز تا 18 ماه اجازه حضور برای کاریابی و اقامت در این کشور را خواهید داشت.
پادکست پرسش و پاسخ با موسسه MIE
پرسش: سلام من برای مهاجرت به آلمان میخوام به ترکیه برم و بعد از ۶ ماه برای تحصیل اقدام کنم. آیا امکان یادگیری زبان آلمانی در ترکیه هست؟ مدت ویزا چقدره؟ آیا جز ویزای تحصیلی میشه؟
ارزشیابی مدارک تحصیلی ایران در آلمان
در زمان اخذ ویزای تحصیلی و شروع آموزش در کشور آلمان، نکته ای که بسیار پررنگ می شود، مورد تایید بودن مدرک تحصیلی دانشجویان در آلمان می باشد. در صورتی مجوز حضور متقاضی در دانشگاه های آلمان صادر می شود که وی دارای مدارک معتبر و مورد تایید آلمان باشد.
برای آگاهی از این موضوع مهم، افراد باید به سایت Anabin رجوع و به اطلاعات مورد نیاز خود در جهت لیست دانشگاه های مورد تایید آلمان دست یابند. برای اینکه بهتر متوجه شوید که مدرکتان معتبر است یا نه، پس از ورود به سایت مورد نظر، اگر مقابل رشته و دانشگاه شما H+ نوشته شده باشد، به معنای تاییدیه و اعتبار آن می باشد. در زمانی که در مقابل رشته و دانشگاه قبلی شما H-/+ درج شده، پیام مهم برای شما این است که وضعییتان نیاز به بررسی بیشتر دارد. همچنین H- به معنای عدم اعتبار رشته و مدرک تحصیلی شما از نظر کشور آلمان می باشد.
شانس پذیرش در اپلای آلمان
برای رسیدن به شانس پذیرش در اپلای آلمان، برداشتن قدم های حساب شده و اصولی، حرف اول را می زند. در این بخش از مقاله، قصد مرور این قدم های حساب شده که توسط مشاوران موسسه ملک پور براساس تجربه و دانش تخصصی خود در این زمینه، جمع آوری شده، را داریم:
- انتخاب دانشگاه های متعدد برای گزینش
- مشورت و کسب اطلاعات کافی پیرامون اپلای آلمان
- شرایط مورد نیاز هر دانشگاه را با دقت بررسی کنید
- اقدام به طراحی یک انگیزه نامه عالی کنید
- رزومه قوی را ارئه دهید
- درخواست خود را در زمان مقرر و تعیین شده، ارسال کنید
- از ایجاد ابهام و نقص در مدارک خواسته شده، پرهیز نمایید
تحصیل در آلمان بدون مدرک زبان
برای تحصیل آلمان، تسلط به زبان بین المللی و آلمانی واجب است چرا که زبان آموزش در این کشور بریتانیایی و آلمانی می باشد. حال آن دسته از علاقه مندان ورود به مراکز علمی این کشور گاهی موفق به اخذ مدرک زبان نمی شوند و به دنبال فرصتی هستند که بدون گواهی اثبات کننده مهارت زبانی، ویزای تحصیلی این کشور را اخذ نمایند. پس مهم ترین سوال و دغدغه آنان این است که آیا امکان تحصیل در آلمان بدون مدرک زبان، وجود دارد؟
پاسخ قطعی به این سوال خیر می باشد. در هیچ صورت امکان شروع آموزش بدون تسلط به زبان و مدرک برای اثبات آن، در دانشگاه های آلمان وجود ندارد و شرط اصلی راه یافتن به مراکز علمی و دانشگاه های این کشور این است که افراد از این شرط سفت و سخت پیروی کنند. افرادی که آموزش به زبان آلمانی را برمی گزینند، علاوه بر دارا بودن مدرک آیلتس، مدرک زبان آلمانی در سطح b2 برای آنان واجب است. البته با ورود به دوره زبان می توان شانس را افزایش داد اما بازهم دانش اولیه لازم است.
دوره زبان آلمانی در آلمان
برای کار، زندگی و تحصیل در آلمان، آموختن زبان این کشور بزرگترین اولویت برای مهاجران می باشد. بهتر است که افراد قبل از حضور در کشور آلمان به آموختن زبان این کشور بپردازند اما کشور آلمان هم که پی به اهمیت موضوع برده است، اقدام به برگزاری دوره های آموزش زبان آلمانی در کشور خود کرده است.
این دوره ها با توجه به نوع رشته، متفاوت خواهد بود و گردانندگان آنها، استادان آلمانی می باشند که دارای قدرت و مهارت خوبی در تدریس زبان آلمانی هستند. افراد با توجه به نوع نیاز خود باید دوره زبان آلمانی در آلمان به صورت معمولی، فشرده و یا نیمه فشرده را انتخاب و شروع به یادگیری نمایند و در آخر دوره در صورت قبولی متقاضیان، گواهی نامه های دارای اعتبار، اعطا خواهد شد. لازم به ذکر است که شرکت در این دوره ها نیازمند دانش ابتدایی از زبان آلمانی بوده و بهتر است قبل از اقدام به این موضوع توجه شود. دانش آموزان تازه فارغ التحصیل شده و دارای مدرک دیپلم یا متقاضیانی که به تازگی وارد دانشگاه شده اند می توانند برای ارتقا زبان آلمانی ویزای دوره زبان دریافت کنند.
ویدیو موسسه MIE در مورد ویزای آلمان به همراه آموزش زبان آلمانی

هزینه تحصیل در المان
در این کشور به آموزش و اندک بودن هزینه های مهاجرت به آلمان با تحصیل بسیار توجه می شود از این رو اغلب دانشگاه های آلمان آموزش رایگان ارائه می دهند. در بیشتر مقاطع تحصیلی و دانشگاه ها شهریه ای پرداخت نمی شود با این حال گاهی شاهد استثنائاتی در این زمینه هستیم. مثلا ایالت فدرال Baden-Württemberg شهریه ای به میزان حدود سه هزار یورو در سال برای دانشجویان بین المللی که از کشور های عضو اتحادیه اروپا نیستند در نظر گرفته است. در سایر موارد خالی از لطف نیست اگر به شما بگوییم که اکثر دانشگاه های این کشور به صورت دولتی بوده و برای شهریه هزینه ای دریافت نمی کنند. معمولا حداکثر هزینه در این دانشگاه ها حدود صد تا سیصد و پنجاه یورو است که معمولا هزینه خدمات دانشجویی و اتحادیه دانشجویان است. البته باید به این موضوع اشاره کنیم که در صورتی که دانشگاه در مدت زمان مشخص خود به پایان نرسد دانشجویان احتمالا ملزم به پرداخت هزینه می شوند. هزینه تحصیل در آلمان در دانشگاه های خصوصی نیز برای دانشجویان لیسانس حدود بیست و شش هزار یورو برای فوق لیسانس حدود چهل هزار یورو در سال هزینه بر خواهند بود. بدنیست بدانید که برخی رشته ها و مقاطع تحصیلی نسبت به سایر رشته ها گران تر خواهند بود مانند رشته های مهندسی، مدیریت و بازرگانی.
هزینه زندگی دانشجویی در آلمان
گفتنی است حدود هزینه های زندگی در آلمان به طور میانگین بین هفتصد تا هزار یورو محاسبه شده است که در این رابطه عواملی همچون سبک زندگی، مخارج متفرقه، شهر محل زندگی و.. موثر است.
- در شهرهای بزرگ نظیر برلین و فرانکفورت این هزینه به میزان نهصد تا هزار و پانصد یورو در ماه
- در شهرهای کوچکتر مانند فرایبورگ و هانوفر و... به مقدار هفتصد و پنجاه یورو تا هزار و صد یورو برای هرماه
از سوی دیگر میدانیم که مهم ترین هزینه زندگی دانشجوی هزینه اقامت و اجاره است. که دانشجویان می توانند اپارتمان یک خوابه، اپارتمان مشترک و سالن ها دانشجویی استفاده کنند. هزینه اپارتمان های یک خوابه 390 یورو در ماه و اپارتمان های مشترک 365 یورو ماهانه و سالن های دانشجویی کمتر از این مقدار است و معمولا یهترین انتخاب برای دانشجویان به شمار می رود. در جدول زیر برخی دیگر از هزینه های زندگی دانشجویی در المان آمده است.
هزینه زندگی دانشجویی در آلمان |
|
اجاره و هزینه اب و برق |
300 تا 500 یورو |
غذا و نوشیدنی |
200 تا 250 یورو |
نلفن و اینترنت |
30 یورو |
اوقات فراقت و سرگرمی و تفریح |
50 تا 100 یورو |
تحصیل در آلمان به همراه بورس تحصیلی
ایده پذیرش آلمان می تواند بسیار جذاب باشد، اما از نظر مالی می تواند مسیر سختی باشد. با این حال تحصیل در آلمان به همراه بورس تحصیلی می تواند راهی برای از بین بردن بار مالی زیادی در مسیر کاهش مخارج شما باشد که البته اخذ بورسیه نیز دارای شرایط سختی خواهد بود. در زیر برخی از بورسیه های تحصیلی در المان به شما معرفی شده است:
- Deutschlandstipendium Program (DAAD Scholarship)
- مبلغ بورسیه داد آلمان: 300 یورو کمک هزینه ماهانه
- مدرک واجد شرایط: برنامه های کارشناسی و تحصیلات تکمیلی
- Friedrich Ebert Stiftung Scholarship
- مبلغ بورسیه: ماهانه 774 یورو و هزینه تحصیل 300 یورو، بیمه درمانی و..
- مقطع تحصیلی: کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری
- بورسیه هاینریش بول برای دانشجویان بین المللی
- مبلغ بورسیه: ماهانه 850 یورو برای فارغ التحصیلان و 1200 یورو ماهانه برای دانشجویان
- مقطع تحصیلی:تحصیلات تکمیلی و دکتری.
- TUM بورسیه تحصیلی برای دانشجویان بین المللی
-
- مبلغ بورسیه: 500 تا 1500 یورو در هر ترم
- مقطع تحصیلی: کارشناسی و تحصیلات تکمیلی
- بورسیه امیرانا
- مبلغ بورسیه: معافیت شهریه و سایر وجوه آموزشی
- مقطع تحصیلی: کارشناسی و دکتری
برای دریافت بورسیه تحصیلی در آلمان شما باید حداقل های مورد نیاز برای دریافت بورسیه را داشته باشید.
- داشتن روحیه تحقیق و جستجو در خصوص انواع بورسیه های شرایط تحصیلی آلمان
- داشتن معدل بالا (برخی دانشگاه ها معدل محور هستند.)
- ارائه چندین مقاله معتبر علمی حداقل 2 عدد (برخی از دانشگاه ها تحقیق محور هستند.)
- از همه مهم تر مکاتبه درست و اصولی با اساتید دانشگاه ها و دریافت بورسیه آلمان می باشد.
بهترین رشته های تحصیلی در آلمان
هرچند که در زمان تحصیل علاقه در اکثر مواقع حرف اول را می زند اما در زمان مهاجرت تحصیلی، عوامل دیگری مهم شده و در انتخاب ما دخیل می شود. قطعا فردی که در تلاش برای مهاجرت و تحصیل در کشوری دیگر است، در پس آن به دنبال پیدا کردن کار مناسب و داشتن زندگی ایده آل می باشد. پس با توجه به مطالب ذکر شده، توجه به این که هر کشور در چه رشته های دانشگاهی قوی عمل می کند، ضامن موفقیت و رسیدن به هدف افراد می باشد. در رابطه با کشور اروپایی آلمان در همین ابتدا باید بگوییم که اگر قصد تحصیل در یکی از رشته های مهندسی یا پزشکی دارید، پس انتخاب صحیحی کرده اید.
آمار و ارقام نشان می دهد که در سال های اخیر، در صدر جدول بهترین رشته های تحصیلی کشور آلمان برای تحصیل از جهات گوناگون، رشته های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، مهندسی عمران، مهندسی الکترونیک، مهندسی شیمی، مهندسی صنایع، مدیریت مهندسی، فناوری اطلاعات، MBA و سخت افزار قرار دارد.
در مورد رشته های تحصیلی در آلمان بیشتر بدانید: تحصیل پزشکی در آلمانتحصیل مهندسی در آلمان تحصیل در رشته حقوق در آلمان تحصیل مهندسی کامپیوتر در آلمان رشته فیزیوتراپی در آلمان |
رشته های تحصیلی در آلمان و شانس پذیرش
متقاضیانی که به دنبال اخذ پذیرش بدون ریسک کمتری در کشور آلمان می باشند و به نوعی می خواهند پیرامون رشته های تحصیلی در آلمان و شانس پذیرش آنها، آگاه شوند میبایست به سراغ رشته های مورد نیاز این کشور که با کمبود نیروی کار برای آن مواجه اند، بروند. از جمله مهم ترین رشته هایی که برای تحصیل در آلمان، شانس بیشتری را برای متقاضیان به وجود می آورد، شامل موارد زیر است:
- رشته پزشکی
- دندانپزشکی
- زیرشاخه های پزشکی
- مهندسی مکانیک
- مهندس برق
- رشته های علوم کامپیوتر و آی تی
- مهندسی پزشکی
- مهندسی نانو
- مهندسی شیمی
- مهندسی خودرو
- مدیریت مالی
- محیط زیست
- مکاترونیک
- هوا فضا
همه این رشته ها، دارای رقابت و درخواست زیادی برای انجام کار در این کشور، روبرو هستند که افراد را با دارا بودن شرایط اولیه ورود به مراکز علمی این کشور، به دانشگاه های کشور آلمان و اخذ ویزای تحصیلی این کشور می رساند.
مدت زمان مقاطع تحصیلی در المان
دوره های تحصیلی آلمان به چتد بخش تقسیم می شود و هرکدام دارای شرایط ویژه ای می باشد. اولین مدرک معتبر که در آلمان بعد از 6 الی 8 ترم تحصیلی به افراد داده می شود Bachelor نام دارد. با اخذ مدرک Bachelor افراد می توانند شغل مناسبی را در آلمان بیابند. بعد از پایان یافتن این دوره است که دانشجویان وارد مرحله دیگری از آموزش می شوند که پس از 2 الی 4 ترم، موفق به اخذ مدرک Master (تحصیلات تکمیلی) می شوند سپس دوره Promotion (دکتری) پیش روی دانشجویان قرار دارد که برای به پایان رساندن این مقطع تحصیلی، 2 الی 5 سال زمان نیاز است.
مدرک تحصیلی لیسانس به دو دسته B.Sc ویژه رشته های علوم پایه و مهندسی و B.A ویژه رشته های علوم انسانی می باشد. در این میان دوره های کالج نیز که به نوعی معادل سازی تحصیلات دوران متوسطه ایران با آلمان است، به مدت یک سال برگزار شده تا افراد پس از گذراندن این دوره، مشکلی برای تحصیل در آلمان نداشته باشند.
شروع سال تحصیلی در آلمان چه زمانی است؟
متقاضیان برای پذیرش آلمان در دو زمان به خواسته خود خواهند رسید که شامل ترم تابستان و ترم زمستان می شود. تاریخ شروع تحصیل نیم سال اول یا همان ترم تابستان از اول ماه آوریل (12 فروردین) تا پایان ماه سپتامبر (10 شهریور) می باشد. نیم سال دوم تحصیلی آلمان که به آن ترم زمستانه می گویند، با آغاز ماه اکتبر (10 مهر) شروع می شود و تا اوسط ماه مارس ادامه دارد.
حال زمانی که دانشجویان بین المللی باید مقدمات تحصیل خود را فراهم سازند، 1 الی 2 ماه پیش از زمان های ذکر شده می باشد تا بتوانند بدون مانعی وارد دانشگاه های آلمان برای تحصیل در این کشور شوند. این زمان به این دلیل می باشد که متقاضیان تحصیل در آلمان میبایست در آزمون های ورودی و یا مصاحبه هایی که دانشگاه مورد نظرشان در نظر گرفته، شرکت و مدارک لازم را به دانشگاه ارائه دهند.
شرایط سنی تحصیل در آلمان
شرایط سنی تحصیل در آلمان، نکته ای است که متقاضیان را موظف به پیروی و اجرای آن می کند و یکی از مهم ترین شروط، سن بوده که در مقاطع مختلف، این شرط سنی دارای قواعد ویژه ای می باشد. در مقطع کارشناسی عدد 21 بهترین سن برای اقدام به تحصیل در این مقطع است.
در حالی که شرایط سنی مهاجرت به آلمان برای متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد به کمتر از 32 سال می رسد البته این شرط سنی در مواقعی با استثنا همراه است، یعنی اگر فردی سنش از 32 سال فراتر رفته باشد اما دارای رزومه قوی و افتخارات علمی قابل قبولی باشد، کشور آلمان برای آن شخص از این شرط، چشم پوشی خواهد کرد و صرفا سن برای این دسته از افراد به معنای عدم موفقیت در اخذ ویزا و تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه های آلمان نخواهد بود و در این مواقع، جلب رضایت کارمند سفارت در زمان مصاحبه، حرف اول را خواهد زد.
شرط معدل برای تحصیل در آلمان
شاید بعضی از کشورها در زمان جذب دانشجوی خارجی شرط معدل را پیش رویش قرار ندهد اما کشور آلمان در لیست اینگونه کشورها قرار ندارد و متقاضیان خواهان تحصیل در کشور آلمان حتما میبایست دارای معدل مورد نظر دانشگاه های آلمان باشند.
معدل مورد قبول برای دانشگاه های آلمان میانگین حداقل عدد 15 برای مجموع سه سال تحصیلی دهم، یازدهم و دوازدهم دبیرستان می باشد، البته این عدد برای تحصیل در همه رشته های دانشگاه های آلمان یکسان نبوده و این عدد را می توان یک حداقلی از شروط معدل دانست که قطعا با توجه به سختی هر رشته، متغیر خواهد شد.
برای مثال: شرط معدل برای تحصیل در آلمان برای متقاضیان تحصیل در رشته های پزشکی و زیرشاخه های آن که جزء رشته و مشاغل پرطرفدار و البته سخت می باشد، عدد بالاتری از 15 خواهد بود که دانشجویان علاقه مند به تحصیل در چنین رشته هایی، میبایست به این موضوع توجه فرمایند.
تحصیل در آلمان با معدل پایین
همانطور که گفته شد یکی از شرایط تحصیل در آلمان معدل است؛ بسیاری از متقاضیان تحصیل در این کشور این سوال را دارند که آیا تحصیل در آلمان با معدل پایین امکان پذیر است؟ در پاسخ به اینکه تحصیل در آلمان با معدل پایین آیا امان پذیر است یا خیر، باید به این نکته اشاره کنیم که شما برای تحصیل در این کشور نیاز به معدل کل که جمع 3 سال تحصیلی شما می شود، دارید؛ چرا که پذیرش پذیرش متقاضیان تحصیل در کشور آلمان بر شاخص معدل کل در نظر گرفته می شود. در نتیجه برای تحصیل در کشور آلمان شما نیاز به معدل 20 در رشته های پزشکی و در سایر رشته ها که شامل رشته های علوم پایه و مهندسی می شود، متقاضیان باید معدلی بالای 15 داشته باشند.
بهترین دانشگاه های آلمان
طبق بررسی های آکادمیک معتبر QS بسیاری از دانشگاه های آلمان در لیست معتبرترین دانشگاه های جهان قرار گرفته است که در جدول زیر آنها را بررسی کرده ایم:
نام دانشگاه |
تعداد دانشجو |
رتبه جهانی |
دانشگاه فرایبورگ |
25000 |
147 |
23000 |
175 |
|
36000 |
173 |
|
36000 |
148 |
|
45.884 |
148 |
|
موسسه فناوری کارلسروها |
25000 |
131 |
دانشگاه آزاد برلین |
25000 |
130 |
دانشگاه فنی مونیخ |
40000 |
50 |
دانشگاه هایدلبرگ
دانشگاه هایدلبرگ Heidelberg Universit را می توان یکی از قدیمی ترین دانشگاه های آلمان به شمار آورد که از سال 1386 فعالیت خود را آغاز نموده است. این دانشگاه دولتی شامل: دانشکده های علوم انسانی، پزشکی، علوم اجتماعی، علوم زندگی، حقوق و علوم طبیعی می باشد که با بیش از 58 موسسه آموزشی در سراسر دنیا، توافق نامه امضا کرده است. رتبه دانشگاه هایدلبرگ در جهان، 64 بوده و رتبه سوم بین دانشگاه های آلمان را نیز تصاحب کرده است. دانشجویان مشهوری مانند مندلیوف، وبر و هگل، تحصیلات خود را در این دانشگاه پیش برده اند و کسب 29 جایزه نوبل، از افتخارات قابل توجه دانشگاه هایدلبرگ می باشد.
دانشگاه فنی مونیخ
یکی از بهترین دانشگاه های جهان که در کشور آلمان وجود دارد، دانشگاه فنی مونیخ بوده که از سال 1868 دایر می باشد. 15 دانشکده در دانشگاه فنی مونیخ مشغول جذب دانشجو و ارائه بالاترین سطح آموزشی است.
40 هزار دانشجو، این دانشگاه را برای ادامه تحصیلات خود انتخاب نموده اند که از این میزان، 30 درصد را دانشجویان خارجی تشکیل داده اند. رتبه کادر علمی دانشگاه فنی مونیخ، 17 می باشد و همین موضوع نشان دهنده سطح علمی اساتید این دانشگاه می باشد و در افتخارات دانشگاه فنی مونیخ، کسب 16 جایزه نوبل توسط دانشجویان دانشگاه و 22 جایزه لایب دیده می شود.
شرایط اخذ ویزای تحصیلی آلمان
برای تحصیل در آلمان در صورت پذیرش، نیاز به یک ویزای دانشجویی دارید. شما باید از طریق سفارت یا کنسولگری کشور خود تقاضا نمایید. در حال حاضر شرایط تحصیلی آلمان، پروسه صدور ویزای دانشجویی برای ایرانیان در گذشته طولانی بوده و معمولا18 ماه طول میکشید اما در حال حاضر فرایند صدور ویزا تغییر کرده و نهایتا یم ساله صادر می گردد.
مدارک مورد نیاز اخذ ویزای تحصیلی آلمان
ارائه مدارکی که اداره مهاجرت آلمان تعیین کرده برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان ضروری و از واجبات فرایند اخذ ویزا تحصیلی می باشد. متقاضیان تحصیل آلمان، میبایست تمام مدارک خواسته شده که در ادامه لیستی از آنها را تهیه کرده ایم، به اداره مهاجرت آلمان برای بررسی و تصمیم گیری نهایی، ارائه دهند.
- ارسال پاسپورت با 6 ماه اعتبار و دو سری کپی از آن
- مدارک هویتی از جمله شناسنامه با دوسری کپی
- عکس پاسپورتی که اخیرا گرفته شده باشد
- تکمیل فرم های مربوطه
- نامه پذیرش تحصیلی نهایی از دانشگاه آلمان
- رزومه و نامه انگیزشی قوی جهت تحصیل در آلمان
- مدرک زبان آلمانی حداقل B2 و مدرک زبان انگلیسی در صورت پذیرش در رشته و دانشگاه بین المللی
- اثبات هزینه های زندگی در آلمان در طول مدت تحصیل (8،700 یورو در هر سال) یا به عبارتی اثبات تمکن مالی ویزای تحصیلی آلمان
- گواهی خرید بیمه دانشجویی در آلمان حداقل به مبلغ 30.000 یورو
- هزینه معمول ویزا
- مدارک اصلی تحصیلی ترجمه شده و ممهور به مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
شرایط اخذ ویزای همراه آلمان
تحصیل آلمان به همراه خانواده نیز امکان پذیر می باشد اما این بدان معنی نیست که فرد می تواند از همان ابتدا جهت شرایط تحصیلی آلمان با همراه (همسر و فرزندان زیر 18 سال) اقدام کند. باتوجه به اینکه در امر ویزاهای تحصیلی، هدف اقامت شما تحصیل در آلمان می باشد، برای اینکه شانس ویزای شما افزایش پیدا کند بهتر است که ابتدا متقاضی اصلی برای اخذ ویزا و اقامت موقت اقدام نماید. شرایط و مدارک ویزای همراه آلمان:
- گذرنامه معتبر
- متقاضی اپلای آلمان اقامت بلند مدت داشته باشد ( اقامت بالای 6 ماه)
- تمکن مالی مناسب جهت پوشش هزینه های زندگی خود و اعضای خانواده
- گواهی ازدواج
- هزینه اجازه اقامت برای درخواست اولیه 56 تا 100 یورو برای بزرگسالان و 28 تا 50 یورو برای افراد زیر سن قانونی.
- هزینه تمدید اقامت 49 تا 96 یورو برای بزرگسالان و 24 تا 48 یورو برای افراد زیر سن قانونی
- اسناد محل اقامت در آلمان (قرارداد اجاره + نامه تأییده اقامت)
در خصوص همراه در ویزای تحصیلی آلمان باید گفت که همراه دارای اجازه کار تمام وقت در این کشور می باشد. همچنین لازمست که همراه دارای مهارت زبان آلمانی حداقل در سطح A1 باشد. شرایط مهاجرت افراد زیر 18 سال به آلمان برای تحصیل و همچنین فرزندان بالای 16 سال نیز باید از مهارت و دانش زبان برخوردار باشند. با توجه به اهمیت مدرک زبان جهت تحصیل در آلمان، توصیه می شود که محصول بی نظیر آموزش فشرده و سریع زبان آلمانی را که توسط موسسه ملک پور تهیه و تولید شده است خریداری نموده و زبان خود را به سطح مورد نظر برسانید.
ویزای همسر دانشجو در آلمان
شخص متاهل مشغول به تحصیل در آلمان، قادر به اخذ ویزا برای همسر خود می باشد که شرط مورد نیاز برای گرفتن این نوع ویزا، داشتن تسلط نسبی به زبان آلمانی و برخورداری از تمکن مالی برای شخصی که می خواهد از طریق ویزای همراه تحصیلی وارد آلمان شود، ضروری است.
ویزای پدر و مادر دانش آموز
والدینی که فرزندشان در کشور آلمان مشغول به تحصیل است، می توانند به مدت 90 روز در کنار فرزندشان باشند و این امکان تنها با ویزای توریستی به عنوان همراه تحصیلی وجود دارد.
سایر اعضای خانواده
دیگر اعضای یک خانواده مانند خواهر و برادر شخصی که در آلمان مشغول به تحصیل می باشند نیز می توانند شانس خود را برای دریافت ویزای همراه آلمان، امتحان کنند و درخواستشان را به اداره مهاجرت این کشور ارائه دهند، هرچند که براساس اطلاعات موجود، این شانس نزدیک به صفر می باشد.
کار دانشجویی در آلمان
لازمه ماندن در کشور آلمان و کسب مدارج عالیه این کشور، پرداخت هزینه های جاری از قبیل هزینه های تحصیلی، زندگی و... می باشد که قطعا در زمان دانشجویی که هنوز افراد مشغول به کار نشده اند، کمی مشکل خواهد بود، زیرا برخی از متقاضیان تحصیل در کشور غریبه، از تمکن مالی قابل قبولی برخوردار نمی باشند.
می توان ادعا داشت که انجام کار حین تحصیل در آلمان با پیچیدگی خاصی عجین نبوده و امکان کار در کنار تحصیل برای دانشجویان در آلمان به مدت 30 ساعت در هفته وجود دارد و از این طریق حداقل ساعتی 9 یورو دریافت خواهند کرد. یک دانشجو در آلمان با صد و بیست روز تمام مدت یا 240 روز کار نیمه وقت، قادر به چرخاندن بخشی از مخارج زندگی و پرداخت هزینه های موجود خواهد بود. مبلغ ذکرشده برای کار دانشجویی در همه استان ها به یک شکل نبوده و این اعداد و ارقام در برخی از ایالت ها، افزایش خواهد یافت. با توجه به اینکه کشور آلمان دارای کمپانی ها و شرکت های بزرگ و سوده می باشد و به واسطه این موضوع که از کمبود نیروی کار متخصص و جوان رنج می برد، تحصیل در این کشور می تواند یک فرصت مناسب برای دانشجویان بین المللی برای کار ضمن تحصیل فراهم آورد. بدین ترتیب دانشجویان می توانند بخشی از هزینه های زندگی خود را در آلمان پوشش دهند. بسیاری از شرکت های شناخته شده در سطح ملی و بین المللی در آلمان وجود دارند که مایل به استخدام از دانشجویان جوان و با انگیزه برای کار و کارآموزی هستند.
تحصیل در آلمان و نحوه دریافت کار دانشجویی یا کارآموزی در آلمان:
- دانشگاه (اگر شما در آلمان تحصیل می کنید، دانشگاه شما اولین مرجع برای مشاوره شما جهت آمادگی در بازار کار می باشد. بسیاری از دانشگاه های آلمان ارتباط نزدیکی با کمپانی های بزرگ محلی دارند.)
- آژانس های محلی و آژانس های کارآموزی
- شرکت ها و نمایشگاه های کاریابی
- تماس مستقیم با کارفرما
خوابگاه دانشجویی در آلمان
دغدغه مهاجران تحصیلی به چند دسته تقسیم می شود. از انتخاب دانشگاه، برآورد هزینه ها گرفته تا آگاهی از نوع و وضعیت خوابگاه های کشور مورد نظر و به همین علت این بخش مقاله را به تفسیر خوابگاه های آلمان اختصاص داده ایم.
خوابگاه های دانشجویی در آلمان دو نوع می باشد که نوع اول با نام (student union halls of residence) معروف گشته و به منظور استفاده دانشجویان مهاجر به این کشور، ساخته و مورد استفاده قرار می گیرد. (Deutsches Studentenwerk) نوع دیگری از خوابگاه های آلمان بوده که مورد استفاده دانشجویان آلمانی و خارجی قرار می گیرد و شهریه بیشتری نسبت به نوع اول، برای این خوابگاه در نظر گرفته شده است. انتخاب اقامتگاه های این کشور در موارد زیر خلاصه می شود:
- تک اتاق
- سوئیت مشترک
- سوئیت مستقل
- سوئیت برای متاهلان
علاقه مندان به انتخاب این نوع محل اسکان باید هزینه ای حدود 298 را به صورت ماهیانه به عنوان اجاره بهای اقامتگاه دانشجویی خود بپردازند. البته این هزینه در شهرهای مختلف و خوابگاهها متفاوت می باشد و این عدد تنهاد میزان تقریبی و حدودی پرداخت شهریه خوابگاه در آلمان است. نقطه ضعفی که در این باره وجود دارد، نبود خوابگاه به تعداد کافی است و به همین دلیل، اکثریت دانشجویان مهاجر خارجی به خصوص ایرانی ها، گزینه خانه شخصی را برای حل این معضل انتخاب نموده و از گرفتن خوابگاه صرف نظر کرده اند.
موقعیت کار پس از تحصیل در آلمان
یکی از مزایای مهم تحصیل در آلمان، رسیدن به شغل مورد نظر پس از اتمام تحصیل به دلیل نیروی کار اندک این کشور می باشد. افراد با ویزای 18 ماهه جست و جوی کار، به راحتی قادر خواهند بود که براساس مهارت و تخصص خود، رزومه ای را به کارفرمایان آلمانی ارائه داده و مشغول به کار شوند.
دانستن زبان آلمانی چراغ راه افراد برای رسیدن هرچه سریع تر به شغل دلخواهشان است و براین اساس شغل تمام وقت با درآمد مناسب برای فارغ التحصیلان وجود خواهد داشت و هرچه رزومه و فعالیت آنها و دانشگاهی که از آن فارغ التحصیل شده اند معتبر تر باشد، درصد پیدا کردن شغل ایده آل در زمان کم هم افزایش می یابد.
شغل های گرایش مهندسی، پزشکی و فناوری بیشترین نیاز کشور آلمان برای جذب نیروی کار بوده که قطعا با درآمد بسیار خوبی هم همراه می باشد. برای مثال: درآمد یک پزشک در آلمان، سالیانه بطور میانگین 49000 یورو خواهد بود.
با توجه به اینکه کشور آلمان سومین کشور صنعتی دنیا و با نرخ بیکاری 5 درصد آن هم در شرایط کرونا می باشد، این امر شانس کاریابی را برای دانشجویان بین المللی بسیار افزایش می دهد. پس از دریافت شغل مورد نظر و عقد قرارداد کاری با حداقل حقوق قانون کار در آلمان که برای یک سال مبلغ 45.000 یورو است، اقامت شما از اقامت پس تحصیل در آلمان به اقامت کاری آلمان تبدیل می شود. کار در آلمان و پرداخت بیمه و مالیات به مدت 5 سال، دریافت اقامت دائم را فراهم می کند و پس از 8 سال فرد می تواند تقاضای شهروندی و اخذ پاسپورت آلمان نماید.
وضعیت اقامت و اخذ تابعیت پس از تحصیل در آلمان
شرایط تحصیل در آلمان و اخذ اقامت دائم و تابعیت پس از تحصیل به واسطه اقامت تحصیلی در آلمان مفتوح می باشد اما این بدان معنی نیست که تحصیل به طور مستقیم منجر به اخذ تابعیت گردد. تحصیل در آلمان، فرصت اقامت و زندگی در آلمان را برای شما فراهم می کند، ولی شما شهروند آلمانی محسوب نمی شوید. به منظور اخذ اقامت و تابعیت آلمان از طریق تحصیل، این فرصت در اختیار شماست که از موقعیت های شغلی مرتبط با رشته خود در این کشور بهره برده و با جذب در بازار کار آلمان، ویزای خود را از تحصیلی به ویزای کار آلمان تغییر دهید. در این صورت پس از 5 سال پرداخت بیمه و مالیات می توانید اقامت آلمان را به صورت دائم دریافت کنید. درخواست برای دریافت تابعیت و شهروندانی آلمان، 3 سال پس از اخذ اقامت این کشور امکان پذیر است. داشتن شهروندی آلمان به شما حقوق و آزادی هایی را می دهد که غیر شهروندان ندارند. آثار شهروندی آلمان به قرار ذیل می باشد.
- حق رأی
- حق تشکیل مجمع و انجمن
- دسترسی نامحدود به پیدا کردن کار در آلمان
- حق دریافت مناسب دولتی
علاوه بر این حقوق همانطور که در قانون اساسی آلمان عنوان شده است، شما همچنین باید تعهدات و وظایفی را که هر شهروند آلمانی دارد اعم از ادغام در جامعه آلمان، احترام و اطاعت از همه قوانین و حتی خدمات نظامی آلمان داشته باشید.
الزامات مورد نیاز برای واجد شرایط بودن اخذ تابعیت و پاسپورت آلمان:
- شما باید حداقل 8 سال در آلمان اجازه اقامت داشته باشید.
- حداقل مدرک زبان آلمانی B1
- از نظر مالی باید توانایی حمایت از خانواده خود را داشته باشید.
- در آزمون شهروندی آلمان شرکت قبول شوید.
- کشور آلمان دو تابعیتی را قبول ندارد و درصورت اخذ تابعیت آلمان باید تابعیت اول خود را سلب کنید.
مزایای تحصیل در آلمان
نیازی نیست به این موضوع اشاره کنیم که مانند همه کشورها مزایا و معایب تحصیل در آلمان نیز وجود دارد زیرا آمار مربوط به مهاجرت تحصیلی این کشور، گویای همه چیز خواهد بود. بی شک اگر کشوری در لیست پیشرفته ترین و صنعتی ترین کشورهای دنیا قرار بگیرد، بدیهی است که در زمینه علم و آموزش هم از پیشرفته ترین متدها بهره جسته و بستر مناسبی را برای آموزش و در نتیجه یافتن شغل مناسب، به وجود می آورد.
- وجود امنیت و رفاه اجتماعی
- امکان تحصیل رایگان
- شهریه ارزان
- اعتبار بالای دانشگاه ها
- وجود امکانات متعدد و پیشرفته برای دانشجویان
- برگزاری دوره های آموزش زبان آلمانی
- وجود بوروکراسی اداری
در این میان، معایب و نقطه ضعف هایی را هم می توان برای تحصیل در آلمان درنظر گرفت که یکی از آنها؛ سیستم نمره دهی، زبان تحصیلی سخت و در نتیجه طولانی شدن پروسه تحصیلی و امتحانات گمراه کننده و کمی سخت بوده و همچنین برگزاری کلاس ها با زمان اندک نسبت به کشورهای آمریکایی می باشد که همین امر وظایف و تلاش دوچندانی را از دانشجو طلب می کند.
مشکلات تحصیل در آلمان
تحصیل آلمان همانگونه که نقطه قوت های بیشماری را برای متقاضیان به همراه دارد، معایبی را هم نیز ممکن است در پی داشته باشد که نمی توان آن ها را نادیده گرفت. در واقع آگاهی یافتن از این ایرادات است که دید افراد را برای ادامه راه بازتر می کند و به آنها آگاهی و توان برای برطرف نمودن چالش ها و موانع را می دهد. از جمله مهم ترین مشکلات تحصیل در آلمان، عبارتند از:
- فرهنگ متفاوت و خلقیات آلمانی ها
- لزوم یادگیری زبان آلمانی و دشواری آن
- نظام آموزشی متفاوت و کمی سختگیرانه
- محدودیت در بازار کار برای بعضی از مشاغل
- شرایط آب و هوایی متفاوت با ایران
- سیستم برگزاری امتحانات و نمره دهی دشوار
- وجود شرایط سختگیرانه گپ تحصیلی
- وجود امکانات اندک در بعضی دانشگاه و رشته های تحصیلی
مشاوره تحصیل در آلمان
مهاجرت به کشوری در سطح اول اروپا و جهان قطعا با چالش هایی روبرو است که افراد در آن زمینه، با تجربه و آگاهی کم اقدام می کنند. مهاجرت تحصیلی یکی از پرطرفدارترین مهاجرت ها می باشد که همه ساله افراد بسیاری را وادار به تلاش برای رسیدن به این هدف می کند. قطعا بهره گیری از اطلاعات و دانش افراد با تجربه در این مسیر، ریسک شکست افراد و به نتجه نرسیدن خواسته هایشان را به کمترین میزان و حد خود می رساند. موسسه ملک پور با سال ها تلاش در زمینه مهاجرت و بهره مندی از متخصص ترین مشاوره ها در امر مهاجرت، بهترین مشاوره تحصیل در آلمان خواهد بود و با ذکر نکات ریز و درشتی که در این راه وجود دارد، افراد را تا پایان مسیر و نهایی شدن هدفشان، همراهی خواهد کرد.
⬅️ چنانچه علاقمند به کسب اطلاعات بیشتر در باب تحصیل در آلمان هستید، اینجا کلیک کنید ➡️
پادکست پرسش و پاسخ با موسسه MIE
پرسش: من 18 ساله با دیپلم تجربی و سرمایه خانه و ماشین با سابقه کار حرفه ای عکاسی هستم. لطفا بنده را در زمینه ثبت نام در دانشگاه عکاسی در آلمان و شرایطش راهنمایی بفرمایید.
پادکست پرسش و پاسخ با موسسه MIE
پرسش: با سلام. شرایط قبولی و پذیرش تحصیلی آلمان چطور است؟ ایا بورسیه ارائه می گردد؟
پادکست پرسش و پاسخ با موسسه MIE
پرسش: با سلام. دانشجوی سال اخر دکتری صنایع غذایی در دانشگاه ازاد ممقان هستم. ۳۳سال سن دارم. آیا میتونم برای پست داک به آلمان برم؟
پادکست پرسش و پاسخ با موسسه MIE
پرسش: درود من مدرک زبان A2 آلمانی دیپلم معدل 14 و 18 سال دارم. آیا می توانم با ورود به دوره های زبان آلمانی و اخذ B1 وارد دانشگاه های آلمان شوم؟
سوالات متداول در زمینه تحصیل در آلمان
✔️ آیا تحصیل رایگان در آلمان امکان پذیر است؟
بله. برای تحصیل در دانشگاه های دولتی آلمان نیازی به پرداخت شهریه ندارید و تنها سالیانه مبلغ کمی برای هزینه های ثبت نام می پردازید.
✔️ آیا امکان تحصیل بدون مدرک زبان در آلمان وجود دارد؟
بله، این امکان وجود دارد اما برای اینکه شانس دریافت ویزا پایین نیاید، توصیه می شود مدرک زبان ارائه دهید.
✔️ شرایط تحصیل در آلمان پزشکی چگونه است؟
تحصیل در آلمان پزشکی دارای شرایطی همچون دارا بودن معدل مورد قبول، رزومه تحصیلی و... می باشد که افراد در کنار دارا بودن این شرایط، می توانند در سیستم آموزشی پیشرفته این کشور، تخصص پزشکی را بیاموزند.
✔️ شرایط تحصیل در آلمان زیر 18 سال چگونه است؟
تحصیل برای علاقه مندان کمتر از سن قانونی، مختص مدارس و کالج های این کشور می شود. شروع آموزش در مدارس آلمان از 6 سالگی آغاز می شود و متقاضیان در صورت دارا بودن تمکن مالی لازم، مهارت زبانی و... قادر به شروع آموزش و اخذ ویزای تحصیلی از این طریق می باشند.
✔️ آیا امکان تحصیل در آلمان به زبان انگلیسی وجود دارد؟
بله بعضی از رشته های دانشگاه های این کشور، به زبان انگلیسی ارائه شده و همین امر امکانات تحصیل به زبان انگلیسی را در کشور آلمان برای متقاضیان به وجود آورده است.
✔️ آیا پس از اتمام تحصیل می توان در آلمان کار مشغول به کار شد؟
بله، پس از فارغ التحصیلی به شما فرصت داده می شود تا در کشور آلمان به جستجوی کار بپردازید. در صورتی که در شغلی مناسب استخدام شوید می توانید اقامت خود را به نوع کاری تغییر دهید.
سخن پایانی درباره تحصیل در آلمان
اخذ پذیرش برای تحصیل در آلمان، تحصیل رایگان، شرایط سنی، شرط معدل، هزینه تحصیل در آلمان، تحصیل در آلمان با معدل پایین و تحصیل در آلمان با مدرک دیپلم در این مقاله به صورت علمی بررسی شد. امید است که توانسته باشیم سوالات شما را در خصوص تحصیل در المان پاسخ گفته باشیم. در صورت نیاز به اطلاعات تکمیلی می توانید با موسسه ملک پور و مشاوران مجرب ما در امر مهاجرت از سراسر دنیا تماس حاصل نموده و یا فرم تماس را پر کنید و بدین ترتیب از مشاوره رایگان تلفنی بهره مند گردید. همچنین می توانید در قسمت "ثبت پرسش" در انتهای همین مقاله، پرسش های خود را مطرح کرده و در کمترین زمان ممکن پاسخ خود را دریافت نمایید.