رشته مهندسی عمران در آلمان

1 نظر

رشته های مهندسی همواره جز رشته های پر تقاضا برای تحصیل در خارج از کشور بین دانشجویان تلقی می گردد و با توجه به اینکه کشور آلمان از وجود بهترین دانشگاه ها، کیفیت زندگی بالا، شرایط اقتصادی مطلوب و بازار کار مناسب بهره می برد، دانشجویان کشور آلمان را در لیست انتخابی خود برای مهاجرت قرار می دهند و همچنین با توجه به اینکه تحصیل در آلمان بسیار مقرون به صرفه می باشد، دانشجویان زیادی به کشور آلمان علاقه مند هستند.

  • شرایط تحصیل در رشته مهندسی عمران در آلمان چیست؟
  • آیا بازار کار مهندسی عمران در آلمان مناسب است؟
  • یک مهندس عمران در آلمان چقدر درآمد دارد؟

در این مقاله علمی سعی داریم تحصیل در رشته مهندسی عمران در آلمان را در مقاطع مختلف بیان نماییم و بازار کار این رشته را نیز بررسی کنیم. امیدواریم اطلاعات این مقاله که با مدد از وکلای محلی کشور آلمان و مطالعه و تحقیق در سایت های دولتی این کشور استخراج گردیده است مورد توجه شما سروران عزیز قرار گیرد. اطلاعات این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شما در زمینه تحصیل رشته مهندسی عمران در آلمان گردآوری گردیده است و برای اطلاع از خدمات موسسه در این زمینه بایستی با کارشناسان موسسه مشاوره ای MIE تماس حاصل نمایید و مشاوره رایگان اخذ کنید.

کار تحصیل آلمان در 30 ثانیه

مباحثی که در این نوشتار بررسی می گردد:

تماس با ما
رشته مهندسی عمران در آلمان

درباره رشته مهندسی عمران در آلمان

مهندسی عمران یکی از زیر شاخه های رشته تحصیلی مهندسی در آلمان می باشد که به چگونگی طراحی و ساخت سازه های بزرگ مانند پل ها، سدها، ساختمان های آسمان خراش و بلند، راه ها و ... می پردازد. افرادی که به عنوان مهندس عمران هستند بایستی درک درستی از انواع مصالح و رفتار استاتیکی اجسام و تمامی اجسام زیر بنایی برای ساخت سازه ها، پل ها و سد ها داشته باشند. رشته مهندسی عمران در آلمان که Bauingenieurwesen نامیده می شود علاقه مندان زیادی دارد و دانشجویانی که از دانشگاه فارغ التحصیل می گردند و قصد کار کردن دارند، بایستی مراحل اعتبار سنجی را طی نمایند. دانشجویانی که در رشته مهندسی عمران فارغ التحصیل می گردند می توانند در بخش های مختلفی مانند حمل و نقل، مهندسی محیط زیست، ژئوتکنیک، ساخت سازه ها و... به عنوان طراحی یا مجری پروژه ها مشغول به فعالیت گردند. در ادامه به شرایط دقیق تر تحصیل مهندسی عمران در آلمان خواهیم پرداخت.

  • توضیحات موسسه ملک پور در مورد کار تحصیل آلمان

فایل تصویری موسسه ملک پور در مورد کار تحصیل آلمان

فایل صوتی موسسه ملک پور در مورد کار تحصیل آلمان

شرایط تحصیل مهندسی عمران در آلمان

دانشجویانی که در مقطع لیسانس و فوق لیسانس در آلمان در حال تحصیل هستند، در خصوص چگونگی رعایت ایمنی ساخت و ساز و مقرارات ساخت سازه ها و ساختمان ها و همچنین مدیریت انجام پروژه های عمرانی و انجام محاسبات لازم برای تاثیرات زیست محیطی، دوام سازه ها، استفاده از مصالح ساختمانی مناسب و... آموزش می بینند.

تحصیل کارشناسی مهندسی عمران در آلمان

مقطع کارشناسی عمران در آلمان یک دوره تحصیلی 3 الی 4 ساله می باشد که طراحی و ساخت سازه ها و ساختمان ها، جاده ها، سدها، شبکه های ریلی، گودال های ساختمانی و... را پوشش می دهد. محور اصلی این برنامه تحصیلی برنامه ریزی، طراحی، تولید و بهره برداری از پروژه های عمرانی و زیر ساخت ها می باشد. تحصیل لیسانس در آلمان در رشته مهندس عمران شامل دروسی مانند ریاضیات پیشرفته، مکانیک کاربردی، علم مواد، فرایند های ساخت و ساز، انفورماتیک مهندسی عمران، استاتیک و فیزیک سازه تدریس می گردد. دانشجویان برای ورود به رشته مهندسی عمران بایستی دارای مدرک زبان آلمان B2 یا زبان انگلیسی آیلتس 6 را داشته باشند. دانش جویانی که تحصیلات خود را در مقطع دیپلم به پایان رسانده اند بایستی به مدت یک سال در کالج های فنی پیش از دانشگاه ثبت نام نموده و علاوه بر افزایش سطح زبان آلمانی خود امکان راهیابی به رشته مهندسی عمران در آلمان را فراهم نمایند. برای ورود به این دوره یکساله بایستی حداقل زبان آلمانB1  ارائه گردد.

تحصیل کارشناسی ارشد عمران در آلمان

مقطع کارشناسی ارشد عمران در آلمان یک دوره 2 ساله تحصیلی می باشد که دانش دانشجویان را در رشته مهندسی عمران ارتقا می دهد. در این دوره دانشجویان به نوعی تخصص خود را برای انتخاب رشته هایی مانند ساخت سازه، مکانیک سازه، سازه های بتنی، سازه های فلزی، محاسبات در مهندسی و... انتخاب می نمایند. بنابراین افرادی که قصد تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد عمران را دارند بایستی مدرک لیسانس خود را نیز در این رشته به اتمام رسانده باشند. تحصیل در این مقطع نیازمند داشتن مدرک زبان آلمانی B2 یا زبان انگلیسی آیلتس 6.5 می باشد.

تحصیل دکترا مهندسی عمران در آلمان

علاقه مندان به تحصیل در مقطع دکترا در المان که توانایی انجام پروژه های تحقیقاتی و انجام پژوهش های علمی را دارند می توانند با داشتن تاییدیه از یک استاد راهنما (استاد یا محقق در دانشکده مهندسی عمران) که مسئولیت نظارت علمی دکترای شما را دارد، تحصیل در این مقطع را آغاز نمایند. دانشجویانی که قصد تحصیل در دکترای عمران در آلمان را دارند بایستی مقطع تحصیل کارشناسی ارشد خود را در یک دانشگاه معتبر با نمرات خوب پایان نامه به پایان رسانده باشند و درخواست خود را برای پذیرش در این مقطع به هیئت دکترای دانشگاه ارائه نمایند. این کمیته شرایط دانشجو را برای پذیرش در مقطع دکترا مورد بررسی قرار می دهد.

دانشجویان بایستی ترجمه مدارک تحصیلات قبلی خود را به همراه ریزنمرات و نمره پایان نامه، گواهی صلاحیت ورود به دانشگاه، رزومه علمی و شغلی به همراه امضا متقاضی و... را ارائه نمایند. دانشجویان بایستی تاییدیه معادل سازی مدرک خود را از سایت آنابین دریافت نمایند. علاوه بر این ممکن است شرایط پذیرش دانشجوی دکترا در دانشگاه های مختلف آلمان مشمول امتحانات و مدارک اضافی باشد که دانشجویان بایستی برآورده نمایند. معمولا مقطع دکترای رشته مهندسی عمران در آلمان یک دوره 4 الی 6 ساله می باشد.

مدارک مورد نیاز اپلای مهندسی عمران در آلمان

دانشجویان که قصد تحصیل مهندسی عمران در آلمان را دارند بایستی بر حسب مقطع تحصیلی خود الزامات برنامه مورد نطر را رعایت نمایند. به طور کلی دانشجویان برای اپلای تحصیلی مهندسی عمران در آلمان بایستی مدارک ذیل را ارائه نمایند:

  • ارائه ترجمه مدارک تحصیلی مقاطع تحصیلی به زبان آلمانی
  • ارائه ترجمه ریزنمرات دوره های تحصیلی قبلی به زبان آلمانی
  • داشتن یک رزومه تحصیلی و کاری مناسب جهت ارائه به دانشگاه
  • داشتن مدرک زبان مناسب بر اساس نیاز کمیته پذیرش دانشگاه مربوطه
  • داشتن توصیه نامه از اساتید مقاطع تحصیلی قبلی
  • داشتن پاسپورت معتبر و ارائه ترجمه مدارک هویتی و ...

مدرک زبان مورد نیاز اپلای مهندسی عمران در آلمان

دانشگاه های آلمان دوره های تحصیلی خود را هم به زبان انگلیسی و هم به زبان آلمانی ارائه می نمایند. دانشجویان برای تحصیل در مقطع لیسانس در دانشگاه های خصوصی بایستی آیلتس 6 یا تافل خود را ارائه نمایند و در مقطع فوق لیسانس نیز آیلتس 6.5 مورد نیاز است. جهت پذیرش از دانشگاه های دولتی آلمان نیز داشتن مدرک زبان آلمانی موسسه گوته یا مدرک آزمون OSD، مدرک آزمون TELC، مدرک آزمون TestDaf، مدرک آزمون TestAS، مدرک آزمون DSH مورد نیاز می باشد. عموما برای پذیرش اکثر دانشگاه ها، سطح زبان آلمانی B2 را نیاز دارند.

گرایش های رشته مهندسی عمران در آلمان 

عموما افرادی که تحصیلات خود را در مقطع فوق لیسانس مهندسی عمران آغاز می نمایند بایستی بر حسب علاقه و تخصص خود وارد یکی از گرایش های این رشته شوند. در واقع زیر شاخه ها و گرایش های مهندسی عمران عموما در مقطع فوق لیسانس می باشد. گرایش های رشته عمران شامل مهندسی سازه، ژئوتکنیک، مهندسی محیط زیست، مهندسی خطوط راه آهن، راه و ترابری، مهندسی سازه های هیدرولیکی، حمل نقل، مدیریت ساخت و... را شامل می شود. با توجه به رشد چشمگیر فناوری نوآورانه در دنیا در رشته عمران نیز ظهور فناوری نوین و نوآوری را می توان مشاهده نمود. رشته هایی نظیر مدل سازی ساختمان با طراحی سه بعدی (BIM)، پرینت سه بعدی، هوش مصنوعی و آموزش ماشینی برای استفاده از آجرچینی و...، ساخت انواع بتن های خود ترمیم شونده، ساختمان هوشمند و خانه های متصل و... جز گرایشات اخیر رشته مهندسی عمران در کشور آلمان می باشد.

مهندسی برق در آلمان

این مقاله را از دست ندهید: تحصیل مهندسی برق در آلمان

در این مقاله ما جوانب تحصیل مهندسی برق در آلمان را به شما خواهیم آموخت.

هزینه تحصیل مهندسی عمران در آلمان

آلمان به دلیل بهره مندی از دانشگاه های باکیفیت ارزان و رایگان در دنیا شناخته شده است. دانشجویان بین المللی در دانشگاه های دولتی آلمان هزینه های بسیار کمی را پرداخت می نمایند ولی اگر دانشجویان تصمیم به تحصیل در دانشگاه های خصوصی این کشور را داشته باشند بایستی هزینه ای در حدود 8 الی 10 هزار یورو سالیانه در نظر داشته باشند. البته میزان هزینه ها بسته به نوع دانشگاه، شهر، مقطع تحصیلی بسیار متغیر می باشد. در جدول ذیل سعی نموده ایم هزینه های تحصیل در رشته مهندسی عمران در آلمان، در مقطع کاشناسی ارشد را در قالب یک جدول بیان نماییم.

دانشگاه

مدرک ارائه شده

هزینه تحصیل (یورو) در هر ترم

دانشگاه فنی مونیخ

کارشناسی ارشد مهندسی عمران

230

دانشگاه RWTH آخن

582

TU برلین

3000

دانشگاه اشتوتگارت

بدون شهریه

دانشگاه دویسبورگ-اسن

626 یورو

موسسه فناوری کارلسروهه

3000

دانشگاه صنعتی درسدن

کارشناسی ارشد در مطالعات سازه محاسباتی و مهندسی عمران پیشرفته

بدون شهریه

بورسیه های تحصیلی آلمان در رشته مهندسی عمران

از آنجایی که کشور آلمان به دانشجویان بین المللی که به زبان آلمانی مسلط هستند تحصیلات رایگان در آلمان را ارائه می نماید بورسیه تحصیلی در این کشور نسبت به کشور های انگلیسی زبان مانند انگلیس، کانادا، آمریکا و... محدود تر می باشد. ولی دانشجویان توانمندی که از نظر علمی در سطح مناسبی هستند و دارای رزومه علمی و تحصیلی قویی می باشند همچنان می توانند از بورسیه های تحصیلی در آلمان برخوردار گردند. در قسمت ذیل برخی از بورسیه های تحصیل مهندسی عمران در آلمان را ذکر نموده ایم:

عنوان بورس تحصیلی

سازمان/دانشگاه

مبلغ بورسیه

بورسیه آلمان

دانشگاه اشتوتگارت

300 یورو در ماه

بورسیه مهندسی آکادمی بین المللی RWTH زنان

دانشگاه RWTH آخن

شهریه بین 18000 یورو تا 22000 یورو

بورسیه آلمان

دانشگاه صنعتی درسدن

300 یورو در هر ترم برای دو ترم.

تامین مالی اضافی برای برنامه کارشناسی ارشد

دانشگاه برلین TU

2500 یورو برای شهریه و مبلغ 500 یورو برای هزینه زندگی

بنیاد هاینریش بل

بنیاد هاینریش بل

1126 یورو

بورسیه تحصیلی UDE

دانشگاه دویسبورگ-اسن

300 یورو در ماه برای یک سال تحصیلی کامل

بورسیه تحصیلی بنیاد فردریش ایبرت

بنیاد فردریش ایبرت

18936 یورو

معرفی بهترین دانشگاه های مهندسی عمران آلمان

ثبت نام بیش از 357 هزار دانشجوی بین المللی در برنامه های تحصیلی دانشگاه های آلمان گویای اعتبار بالای دانشگاه های این کشور در جهان می باشد. در حال حاضر بیش از 40 دانشگاه آلمان در رشته های مهندسی در گروه بهترین دانشگاه های دنبا برای رشته مهندسی عمران قلمداد می گردد. در رشته مهندسی عمران در آلمان نیز دانشگاه های معتبر زیادی در آلمان وجود دارد که از رتبه جهانی بالایی برخوردار هستند که در جدول ذیل به برخی از آنها اشاره داشته ایم:

نام دانشگاه

رتبه در دنیا در سال 2022

دانشگاه فنی مونیخ

22

دانشگاه RWTH آخن

30

دانشگاه فنی برلین

53

موسسه فناوری کارلسروهه

56

TU درسدن

101-125

دانشگاه اشتوتگارت

126-150

دانشگاه فنی دارمشتات

126-150

دانشگاه روهر بوخوم

176-200

دانشگاه لایب نیتس هانوفر

201–250

دانشگاه دویسبورگ-اسن

251–300

دانشگاه TU دورتموند

251–300

بازار کار مهندسی عمران در آلمان 

آلمان به دلیل فضای مثبت کسب و کار و شرایط اقتصادی مطلوب و به عنوان صنعتی ترین کشور اروپا همواره به کشوری مناسب برای جویندگان کار بوده و است. میزان نرخ اشتغال در آلمان بیش از 95 درصد است و نرخ بیکاری این کشور در حدود 5 درصد می باشد. در جدول ذیل میزان نرخ بیکاری آلمان را می توان مشاهده نمود.

نرخ بیکاری المان

لازم به توضیح است اگر چه آلمان مقصد مناسبی برای مهندسین برق، مکانیک، کامپیوتر، مواد و... می باشد ولی بازار کار مهندسی عمران در آلمان در قیاس با سایر رشته های دیگر ضعیف تر و پیدا کردن کار سخت تر می باشد. علاقه مندان به کار در این کشور در این رشته بایستی سطح زبان آلمانی B2 و دانش زبان بالایی داشته باشند.

استخدام مهندس عمران در آلمان

دانشجویانی که در رشته مهندسی عمران در آلمان فارغ التحصیل می گردند می توانند بعد از اتمام تحصیل در رشته عمران به دنبال کار باشند. قطعا هرچه رزومه تحصیلی و علمی دانشجویان قوی تر باشد یا در حوزه فناوری با نرم افزار های مختلفی نظیر طراحی سه بعدی و... اشنا باشند شانس کاریابی و استخدام بالاتری دارند. همچنین در این رشته هر چه دانش زبان آلمانی بالاتر باشد شانس دریافت پیشنهاد شغلی نیز بالاتر است.

نرم افزارهای مهندسی عمران در آلمان

با توجه به پیشرفت فناوری و استفاده از نوآوری در تمامی صنایع، افرادی که در رشته مهندسی عمران نیز تحصیل نموده اند بایستی به نرم افزار هایی مانند اتوکد، ETABS، MATLAB، Revit، Microstation، ArcGIS و ... مسلط باشند. داشتن تخصص در زمینه استفاده از نرم افزار های مهندسی امکان کاریابی در این رشته را افزایش می دهد.

شغل مهندسی عمران در آلمان

درآمد مهندس عمران در آلمان

علاوه بر اینکه دانشجویان بر حسب علاقه رشته تحصیلی خود را انتخاب می نمایند موضوع حقوق و مزیا و شرایط پیدا کردن کار و آینده شغلی رشته مورد نظر بسیار مهم است. افرادی که به عنوان مهندس عمران در آلمان مشغول به کار می گردد سالیانه در حدود 41000 یورو به طور متوسط درآمد کسب می نمایند. البته داشتن مهارت هایی در زمینه نرم فزار های اتوکد، اتودسک، طراحی مهندسی، طراحی سه بعدی، مدیریت پروژه و... بر میزان درآمد و حقوق دریافتی مهندسان عمران تاثیرگذار می باشد. میانگین درآمد افراد در رشته های مهندسی سازه در آلمان به طور متوسط حدود 45500 یورو، مهندسان ارشد سازه در حدود 66000 یورو، مهندس ساختمان در حدود 50 هزار یورو و تکنسین طراحی سه بعدی در زمنیه مهندسی عمران در حدود 33500 یورو می باشد.

بهترین شهر آلمان برای مهندسین عمران

قطعا شرایط کار در شهرهای مختلف هر کشور به دلیل توسعه یافتی، تراکم جمعیت، وجود دانشگاه های تحقیقاتی و همچنین وجود صنایع مختلف نسبت هم متفاوت می باشد. در آلمان نیز فضای کسب و کار در آلمان شهرهای صنعتی این کشور مانند فرانکفورت بسیار مناسب است. در زمینه مهندسی عمران نیز شرایط کار در شهرهایی نظیر مونیخ، فرانکفورت، کوفرینگ، ارلانگن، هامبورگ، کلن، دارمشتات، هایدلبرگ، برلین و... نسبت به سایر شهرهای آلمان مناسب تر می باشد.

شرایط اخذ تابعیت پس از تحصیل در آلمان در رشته مهندسی عمران

همانطور که می دانید تحصیل یکی از روش های غیر مستقیم برای اخذ اقامت در کشوری محسوب می گردد به این معنی که افرادی که از دانشگاه های آلمان فارغ التحصیل می گردند به طور مستقیم نمی توانند صرفا به دلیل کسب مدرک دانشگاهی در این کشور درخواست اقامت آلمان نمایند. اما دانشجویان این فرصت را خواهند داشت که به مدت 18 ماه پس از اتمام تحصیل خود در این کشور اقامت خود را تمدید نموده و در جستجوی کار باشند. افرادی که موفق به اخذ آفر شغلی می شوند و در شرکتی در زمینه تحصیلی خود استخدام می گردند می توانند بر حسب نوع کار خود پس از 2 سال کار کردن نیز درخواست اقامت دائم نمایند. گاها دریافت اقامت دائم در برخی از مواقع بین 4 الی 5 سال نیز به طول می انجامد. افرادی که اقامت دائم کشور آلمان را کسب می نمایند و در این کشور زندگی می کنند می توانند بعد از 8 سال پاسپورت المان را نیز دریافت نمایند.

⬅️ چنانچه علاقمند به کسب اطلاعات بیشتر در باب رشته مهندسی عمران در آلمان هستید، اینجا کلیک کنید ➡️

جهت کسب اطلاعات بیشتر پیرامون مهاجرت به سایر کشورهای جهان می توانید از پکیج راهنمای گام به گام اخذ اقامت که تدریس جناب استاد ملک پور است استفاده نموده و در حد یک وکیل مهاجرت، اطلاعات لازم را کسب نمایید.

بنر گام به گام اخذ اقامت


سوالات متداول

شرایط تحصیل مهندسی عمران در آلمان چیست؟

علاقه مندان به تحصیل عمران در آلمان می توانند با داشتن مدرک زبان مناسب و معدل بالا برای تحصیل رایگان یا ارزان در دانشگاه های آلمان اقدام نمایند.

بازار کار مهندسی عمران در آلمان چگونه است؟

بازار کار مهندسی عمران در مقایسه با سایر رشته های در آلمان ضعیف تر و پیدا کردن کار سخت تر است.

هزینه های تحصیل در رشته مهندسی عمران در آلمان چقدر است؟

هزینه های تحصیل در دانشگاه های دولتی آلمان رایگان یا بسیار ارزان می باشد. در دانشگاه خصوصی نیز دانشجویان سالیانه 8 الی 10 هزار یورو را پرداخت می نمایند.

شرایط اخذ اقامت بعد از تحصیل در آلمان چگونه است؟

فرصت کاریابی بعد از تحصیل در آلمان که به مدت 18 ماه می باشد و متقاضیان با پیدا کردن کار اقامت کاری دریافت نموده و بعد از 2 سال آن را به اقامت دائم تبدیل می نمایند.

سخن پایانی

رشته مهندسی عمران در آلمان، انواع گرایش های تحصیلی این رشته در آلمان و بازار کار مهندسی عمران در آلمان از جمله موارد مهمی بود که در این مقاله علمی به توضیح و تشریح انها پرداختیم. آلمان به وجود دانشگاه های ارزان و با کیفیت مورد توجه دانشجویان بین المللی زیادی می باشد. شرایط کاری نیز در این کشور در رشته هایی مانند برق، مکانیک، علوم کامپیوتر و... بسیار مناسب است ولی در رشته مهندسی عمران شرایط کاری ضعیف تر می باشد. یکی از کشورهایی که دانشجویان بعد از فارغ التحصیلی در آن ضمانت پیدا کردن کار در مهندسی عمران و سازه را دارند کشور فنلاند می باشد، لذا توضیه می گردد شرایط تحصیل در این کشور را در مقالات ما مطالعه نمایید. امیدواریم شما عزیزان با مطالعه این مقاله پاسخ پرسش های خود را در زمینه تحصیل رشته مهندسی عمران در آلمان یافته باشید. شما می توانید اطلاعات تکمیلی و شرایط اخذ اقامت کشورهای مختلف را با مشاوره رایگان با کارشناسان موسسه MIE جویا شوید. در قسمت دیدگاه نیز می توانید سوالات خود را در خصوص مهاجرت تحصیلی به آلمان مطرح فرمایید.


ثبت پرسش
عبدالعلیم فیض محمد
بعد گرفتن مدرک کارشناسی مهندسی عمران می تونیم پزشکی بخونیم ؟؟؟ و اینکه بتوانیم از دانشگاه های ایتالیا پذیرش مهندسی عمران گرفت و شرایطش چیه ؟؟؟ و اینکه تمکن مالی ام ۲۰۰ میلیون است ؟ و درآمد خانواده درسال ۴۰۰۰ یورو است آیا بورسیه استانی بهم تعلق میگیره ؟؟؟؟
X

فرم پاسخ به این نظر



پاسخ کارشناسان
با سلام دوست عزیز شرایط شما بایستی با جزییات بیشتری بررسی گردد. پیشنهاد می شود برای دریافت مشاوره با شماره 02149196000 تماس حاصل نمایید.
مشاوره رایگان