ویزای خوداشتغالی آلمان

بدون نظر

اگر تمایل به انجام یک شغل آزاد در آلمان را دارید تا از کار خود لذت ببرید و بدون اینکه نگران ساعات کاری خود در محل کار باشید و شرایط خاص شرکت ها و کارفرما ها را بپذیرید و یا تمایل دارید کار مستقل خود را داشته باشید می توانید به کار فریلنسری و یا خوداشتغالی در آلمان فکر کنید. قبل از هر چیز باید به یک محیط قانونی برای خود اشتغالی و مهاجرت به آلمان فکر کنید. به این دلیل که شما برای دنبال کردن حرفه خود نیاز به مجوز های لازم هستید که برای تبدیل شدن به یک فریلنسر در ابتدا می بایست مستندات و مدارک خود را ارائه دهید تا به واسطه آن بتوانید محیطی قانونی برای فعالیت خود را فراهم آورید. در حال حاضر فرصت های بسیاری در سطح جهان برای متقاضیان، علاقه مندان و افراد ماهر ایجاد شده است که بتوانند فراتر از شغل هایی که به صورت کلاسیک و بدون حضور مستمر در محل کار اقدام به درآمد زایی کنند. از سمتی می توان گفت کار آزاد با نیاز روز افزون جوامع مدرن به دلیل استاندادرهای زندگی بالا و کاهش هزینه ها برای ایجاد سود بیشتر همراه شده است. به همین جهت موسسه ملک پور در این مقاله ویزای خوداشتغالی آلمان را خدمت شما عزیزان به طور کامل توضیح و پیرامون آن تمامی موضوعات مهم را تشریح می کند. پس از مطالعه در مورد خوداشتغالی در آلمان می توانید با مشاوران تماس رایگان تلفنی و ابهامات را برطرف کنید.

 

ویدیو موسسه MIE در مورد ثبت شرکت آلمان


مباحثی که در این نوشتار بررسی می گردد:

تماس با ما
شرایط ویزای خوداشتغالی آلمان

ویزای خوداشتغالی آلمان چیست؟

اگر قصد مهاجرت به آلمان را دارید و اینکه به صورت آزاد اشتغال داشته باشید و بتونید نشان دهید که کسب و کار شما تاثیر مثبتی بر اقتصاد آلمان خواهد داشت به احتمال خیلی زیاد اجازه اقامت آلمان را کسب نمایید. متقاضیان باید معیار های خاصی را رعایت کنید که اصولا این معیارها به نوع کسب و کار، صلاحیت افراد و اینکه آیا این کسب و کار ممکن است توسط یک تبعه آلمانی و یا مقیم آلمان واجد شرایط انجام این کار باشد یا خیر مرتبط باشد. به همین جهت اداره مهاجرت آلمان اسناد خاصی را درخواست می کند و سپس با اتاق بازرگانی و محلی و سایر سازمان ها و نهاد های مربوطه بررسی میکند تا ببیند کسب و کار شما به اندازه کافی از نظر اقتصادی مقرون به صرفه می باشد و یا شما به اندازه کافی تخصص برای انجام این کار را خواهید داشت و یا خیر. در نهایت اگر کسب و کار شما قابل قبول تلقی شود به شما اجازه اقامت خواهند داد. باید دقت داشته باشید که ممکن است محدودیت هایی در مورد اینکه چه کاری باید انجام دهید و کجا کسب و کار خود را راه اندازی کنید، موجود باشد. شرایط شما و انتخاب های شما بر روی تصمیم اداره مهاجرت تاثیر گذار است.

ویدیو موسسه MIE در مورد راه های اخذ اقامت آلمان


مراحل خود اشتغالی در آلمان

متقاضیان باید دقت داشته باشند که پس از ورود به آلمان باید خود را به عنوان خوداشتغال قانونی کنند و قبل از شروع کار به صورت آزاد باید مراحل زیر را طی کنند.

مرحله اول

بنابراین اول از همه باید در مورد طبقه بندی دقیق کار خود تصمیم گیری نمایید چرا که ممکن است قوانین و مقررات بسته به نوع کسب و کاری که قصد راه اندازی دارید متفاوت باشد. چرا که در برخی از تخصص ها و شغل ها نیاز به گواهی و مجوز های مختلف می باشد. البته لازم به ذکر است که واجد شرایط بودن افراد به کشور مبدا نیز بستگی دارد. به طور مثال اتباع کشورهایی نظیر آمریکا، ژاپن، استرالیا، کانادا، نیوزلند و کره می توانند در ابتدا با یک ویزا به اعتبار 3 ماه برای مجوز کار در آلمان وارد خاک این کشور شوند و پس از 3 ماه تصمیم بگیرند که قصد برگشت به کشور خود را دارند و یا می خواهند برای اجازه اقامت در آلمان درخواست دهند. که درادامه در خصوص شرایط ویزای خوداشتغالی آلمان موارد مهمی را خدمت شما همراهان اعلام خواهیم کرد.

مرحله دوم

در صورتی که شما به عنوان دارنده ویزا خوداشتغالی آلمان وارد این کشور شده اید می بایست محل اقامت مناسب خود را پیدا کنید و در ادامه و قبل از شروع خوداشتغالی می بایست فرآیندی را انجام دهید. در ابتدا می بایست در اداره ثبت محلی در شهر مورد نظر در المان در عرض 7 روز پس از ورود اقدام به ثبت نام نمایید و فرم درخواست خود را تکمیل کرده و به همراه پاسپورت و ویزا و قرارداد اجاره ملک ارائه دهید. پس از چند روز بعد از ثبت نام، شماره مالیاتی و شماره شناسایی برای افتتاح حساب، پرداخت قبوض و غیره از طریق پست برای شما ارسال می گردد. شماره شناسایی مالیاتی شما Steuer-ID نامیده می شود.

مرحله سوم

با توجه به اینکه شما به عنوان یک فریلنسر و یا خوداشتغال در آلمان حضور دارد می بایست سالانه مالیات بر درآمد پرداخت نمایید. در واقع شماره مالیاتی که در ابتدا دریافت نموده اید به عنوان مجوز کار و فعالیت برای شما یاد می شود. بنابراین سالانه می بایست فرم لازم را تکمیل کرده و به نزدیک ترین اداره ثبت مالیاتی در شهر خود ارسال کنید.

مرحله چهارم

از زمانی که شماره مالیاتی خود را از اداره مالیات آلمان دریافت می کنید، آماده برای فعالیت در تخصص خود می باشید و مجاز به شروع فعالیت تجاری خود هستید.

مرحله پنجم

مطمئنا شما به عنوان یک فرد خوداشتغال نیاز به یک حساب بانکی برای دریافت وجه از مشتریان خود دارید. لازم به ذکر است گزینه های مختلفی برای افتتاح حساب بانکی در آلمان وجود دارد که افراد می توان اقدام به افتتاح حساب کنند.

مرحله ششم

اخذ بیمه درمانی که در نوع خود به دو دسته عمومی و خصوصی تقسیم می شود. پیشنهاد می شود افرادی که به طور موقت در آلمان حضور دارند از بیمه های خصوصی نیز استفاده کنند.

انواع روش های خود اشتغالی در آلمان

در اصل می توان گفت اشخاصی که واجد شرایط ویزای خوداشتغالی در آلمان هستند می توانند از سه روش اقدام نمایند و بر حسب آن درخواست ویزای خود اشتغالی آلمان را نمایند. در ادامه انواع روش های خود اشتغالی در آلمان را توضیح خواهیم داد.

  • در یک حرفه و تخصص به صورت آزاد و به عنوان خود اشتغال کار می کنید.
  • به عنوان یک تاجر و سرمایه گذار تجارت خود را راه اندازی می کنید.
  • کسب و کار خود را راه اندازی می کنید و در زمینه خاص شروع به فعالیت می کنید.

برای انجام این کار در ابتدا باید بدانید که کدام یک از این دسته بندی ها برای کسب و کار شما مناسب است و یا قصد راه اندازی کدام یک از این سه روش را در آلمان دارید. البته باید به این موضوع اشاره کرد که برآورد شرایط لازم اعم از ارائه مدارک تحصیلی، مدارک فعالیت پیشین در حوزه تخصص خود و سایر تشریفات خاص برای انجام آن بسیار مهم است.

خود اشتغالی در آلمان از طریق ثبت شرکت

اگر تمایل به انجام یک شغل آزاد در آلمان را دارید قبل از هر چیز باید به یک محیط قانونی برای خود اشتغالی فکر کنید. به این دلیل که شما برای دنبال کردن حرفه خود نیاز به مجوز های لازم هستید که برای تبدیل شدن به یک فریلنسر در ابتدا می بایست مستندات و مدارک خود را ارائه دهید تا به واسطه آن بتوانید محیطی قانونی برای فعالیت خود را فراهم آورید. اگر قصد دارید در آلمان یک کسب و کار راه اندازی کنید و به عنوان یک فریلنسر در آلمان کار کنید، می توانید برای ویزای خود اشتغالی در آلمان درخواست دهید. البته ممکن است شرایط متفاوتی برای اینکه قصد راه اندازی چه کسب و کاری را دارید اعمال شود. اما به طور کلی می توان گفت اگر شرایط زیر را دارا می باشید امکان درخواست برای ویزای خود اشتغالی وجود دارد.

  • باید برای کسب و کاری که قصد راه اندازی در آلمان را دارید حداقل در یک منطقه برای محصول و یا خدمات شما تقاضای وجود داشته باشد.
  • شرکت و کسب و کار شما باید قابل پیش بینی باشد و اثبات این امر الزامی است که شرکت شما تاثیر مثبتی بر اقتصاد در آلمان خواهد داشت.

افرادی که بیش از 45 سال سن دارند و متقاضی این نوع اقامت می باشند، تنها در صورتی با این ویزا موافقت می شود که بتوانید مدارکی مبنی بر شرایط مناسب بازنشستگی ارائه دهید. همینطور اگر قصد دارید در یکی از حرفه ها به صورت آزاد کار کنید می توانید مطابق شرایط زیر اقدام بفرمایید:

  • ارائه مدارکی مبنی بر بودجه کافی برای تامین هزینه های پروژه های خود
  • تمامی مجوز های لازم برای انجام کار مورد نظر را دریافت کرده باشید.
  • همینطور افرادی که بیش از 45 سال سن دارند می بایست شرایط بازنشستگی کافی را ارائه دهند.

متقاضیان باید در نظر داشته باشند که ویزای خود اشتغالی در ابتدا به مدت 3 سال صادر می گردد و در صورتی که ایده و کسب و کار شما موفقیت آمیز باشد و بتوانید هزینه های کسب و کار و هزینه های زندگی خود را تامین کنید این اقامت قابل تمدید می باشد. در خصوص ارزیابی شرایط باید گفت دوام ایده تجاری که برنامه کسب و کار بر آن مبتنی است، تجربه کارآفرینی خارجی، میزان سرمایه گذاری، تاثیرات شرکت بر وضعییت شغلی و آموزش و کمک به نوآفرینی بسیار مهم و پر اهمیت می باشد. لازم به ذکر است تنها افرادی می توانند در پروسه خوداشتغالی آلمان درخواست دهند که تحصیلات خود را با موفقیت در یک دانشگاه معتبر گذرانده باشند و خود اشتغالی پیش بینی شده می بایست با دانش به دست آمده در طول تحصیلات و آموزش عالی با تحقیقات و فعالیت های عملی یکسان باشد.

خدمات موسسه mie برای ثبت شرکت در آلمان

برای ثبت شرکت در آلمان، موسسه MIE برای شما خدمات زیر ارائه می دهد:

  • استخدام یک وکیل آلمانی
  • آماده سازی یک طرح تجاری با کمک تیم متخصص مشاوره تجاری
  • افتتاح یک حساب بانکی از طریق وکلای آلمانی
  • ثبت شرکت

موسسه ملک پور شما را در تمام مراحل، حتی در سفارت آلمان همراهی می کنند. در صورت تایید بیزنس پلن، کارت اقامت 2 ساله با امکان تمدید و آوردن خانواده دریافت خواهید کرد. پس از 4 سال، اقامت دائم و اخذ تابعیت امکان پذیر است. در صورت رد شدن ویزا، آگاهی از ریسک های مربوطه ضروری است. در این شرایط، بازیابی سرمایه کمی زمان بر است و با انحلال شرکت و یا فروش آن سرمایه شما عودت داده خواهد شد. همچنین با رد شدن ویزا بخشی از هزینه پرداختیتان به شما پس داده خواهد شد.

ویزای فریلنسری آلمان

دولت آلمان فهرستی از مشاغل آزاد و تجاری را ارائه کرده است که تمامی این موارد نیاز به قضاوت نهایی از ESTG (قانون مالیات بر درآمد) در آلمان می باشد و در نهایت اینکه آیا این حرفه واجد شرایط لیبرال است و یا به عنوان یک حرفه تجاری است در دست اداره مالیات محلی می باشد.

برخی از مشاغل در زمینه خود اشتغالی عبارتند از

  • مراقبت های بهداشتی
  • قانون
  • مشاوره مالیاتی و تجاری
  • علمی/ فنی
  • انتقال اطلاعات

به عنوان یک فریلنسر در آلمان از مراحل ثبت کسب و کار و دریافت مجوز تجارت معاف خواهید بود و به جای اداره تجارت، فعالیت شما می بایست در اداره مالیات ثبت شود. اداره مالیات مرجع صدور شماره مالیات و اخذ مالیات از شما می باشد. بنابراین می بایست گزارش های مالی خود را به اداره مالیات ارسال کرده  و بر اساس فعالیت های آزاد شما تصمیم خواهند گرفت. بعضا می توان گفت شرایط یک فریلنسر از شرایط کار یک فرد خوداشتغال متمایز می باشد بیشتر فریلنسر ها تمایل به ارائه خدمات دارند و بسته به نیاز و پروژه های در دسترس می توانند با کارفرمایان مختلفی کار کنند اما بیشتر افراد خود اشتغال در صدد تجارت و یا تولید یک محصول هستند. بنابراین می توان گفت در بیشتر موارد فریلنسرها برای انجام کار خود نیاز به ارائه مدارک تحصیلی و دانشگاهی ندارد.

بیشتر بدانید: ویزای استارتاپ آلمان

مدارک مورد نیاز خوداشتغالی در آلمان

  • تکمیل فرم درخواست
  • گذرنامه معتبر
  • طرح کسب و کار
  • گواهی سلامت
  • قرار داد کاری
  • تجربه کارآفرینی متقاضی
  • مدارک تحصیلی

متقاضیان باید توجه داشته باشند که فهرست مدارک بالا کامل نیست، زیرا مدارک مورد نیاز بسته به شرایط افراد متغییر است و تمامی این مدارک به شرایط افراد بستگی دارد. بنابراین بهترین روش این است که قبل از درخواست با موسسه MIE تماس حاصل نمایید و از مشاوره رایگان تلفنی بهره مند شوید.

بیشتر بدانید: هزینه مهاجرت به آلمان

اخذ اقامت دائم و تابعیت آلمان از طریق ویزای خوداشتغالی

مدت اعتبار و اجازه اقامت در خصوص ویزای خود اشتغالی آلمان حداکثر سه سال می باشد و در صورتی که فعالیت برنامه ریزی شده را با موفقیت انجام داده باشند و در مدت زمان مشخص حضور درآمد کافی را جهت امرار معاش کسب کرده باشند می توانند پس از سه سال مجوز اقامت دائم و نهایتا پاسپورت آلمان را کسب خواهند کرد.

مزایای اقامت خوداشتغالی در آلمان

خود اشتغالی در دنیا در حال رشد می باشد زیرا در مقایسه با ویزای کار استقلال بیشتری دارد و بوروکراسی کمتری را به همراه دارد. در واقع متقاضیان با کار به عنوان فریلنسر می توانند خود مختار اقدام کنند و انعطاف پذیرش زیادی در روز ها و تعداد ساعات کار خود دارند. علاوه بر آن افراد خود می توانند در انتخاب مشتریان و پروژه هایی که می خواهند کار کنند، آزاد هستند و تقریبا هیچ پروتکل کاری را دنبال نمی کنند و حتی ممکن است برای کار خود نیاز به تشریفات و دفتر کار نداشته باشند. اما از مزایای اقامت خوداشتغالی در آلمان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • افراد خود اشتغال به دستور العمل های مربوط به زمان و مکان، حرفه و یا محتوا محدود نمی شوند.
  • افراد خوداشتغال به طور نا محدود می توانند از مشتریان خود کار دریافت کنند.
  • افراد خوداشتغال شرکت و سازمان خود را دارند و به عبارتی می توان گفت ریسک کارآفرینی را متحمل می شوند و به صورت مداوم می توانند در بازار کار خود حضور داشته باشند.

⬅️ چنانچه علاقمند به کسب اطلاعات بیشتر در باب ویزای خوداشتغالی آلمان هستید، اینجا کلیک کنید ➡️

 

سوالات متداول

✔️ آیا در زمان درخواست ویزای خوداشتغالی آلمان اجازه همراه دارم؟

بلی، تمامی متقاضیان می توانند در زمان موافقت ویزای خود، همراه (همسر و فرزندان زیر 18 سال) را به همراه داشته باشند.

✔️ آیا ویزای خوداشتغالی آلمان تبدیل به اقامت دائم و یا شهروندی آلمان می شود؟

بلی، متقاضیان پس از 3 سال تمدید اقامت خوداشتغالی خود می توانند درخواست اقامت دائم نمایند.

✔️ آيا با درخواست ویزای خوداشتغالی در آلمان لزوما باید شرکت ثبت کرد؟

خیر، اما برای ثبت فعالیت خود و درخواست کار نیاز به اثبات و راه اندازی کسب و کار خواهید داشت که راحت ترین ان اقدام از طریق شرکت می باشد.

سخن پایانی

مشاغل خوداشتغالی به طور قابل توجهی با کمبودهای تجاری در آلمان مرتبط است، به همین جهت می توان گفت صدر مجوز کار و اقامت  با هدف خود اشتغالی تا حد زیادی با شغل های مورد نیاز در آلمان ارتباط دارد. از مشاغل آزاد در آلمان می توان به رشته های هنری، اجرا، نویسندگان، معلمان،خبرنگاران، پزشکان، مترجمان، دانشمندان، مشاوران تجاری، وکلا و ... اشاره کرد. به همین جهت اداره مهاجرت آلمان علیرغم استقلال و آزادی در حرفه متقاضیان، ابزاری را برای نظارت بر روند مهاجرت افراد خارجی در نظر گرفته است که در این مقاله پیرامون آن به مسائلی مهمی پرداختیم و شرایط ویزای خوداشتغالی آلمان را خدمت شما عزیزان و همراهان توضیح دادیم و موضوعاتی چون مراحل خود اشتغالی در آلمان، انواع روش های خود اشتغالی در آلمان، مدارک مورد نیاز خوداشتغالی در آلمان و مزایای اقامت خوداشتغالی در آلمان را مطرح کردیم. امید است با نگارش این مقاله توانسته باشیم در خصوص ویزای خوداشتغالی آلمان توانسته باشیم شما عزیزان را راهنمایی داده و با شرایط آن آشنا سازیم. با این حال معتقد هستیم روش هایی بس آسان تر برای اخذ اقامت کشور آلمان و کشورهای اروپایی وجود دارد که با برررسی شرایط افراد می توانیم به تحلیل دیگر روش های اقامتی بپردازیم و به متقاضیان راهنمایی دهیم. اما باید مطرح کرد که اطلاعات فوق الذکر پس از مشورت با وکلای آلمانی و ضمنا با تحقیق در سایت های معتبر تقدیم حضور می گردد و صرف ارائه اطلاعات در خصوص مطالب ذیل به مفهوم ارائه خدمات در این زمینه به شما عزیزان  نمی‌باشد، بنابراین برای کسب اطلاع از میزان خدمات ما می بایست با ما تماس حاصل نمایید و از مشاوره رایگان تلفنی بهره مند شوید.


مطالب مرتبط و مفید


ثبت پرسش
مشاوره رایگان