مدارس و دبیرستان های ترکیه

5 نظر

قصد داریم در این مقاله مطالبی را درمورد تحصیل در مدارس و دبیرستان های ترکیه، هزینه تحصیل در ترکیه و... مورد بررسی و تحلیل علمی قرار دهیم. ترکیه در سال های اخیر به مقصد مهمی برای محصلین بین المللی تبدیل شده است. کشور ترکیه به دلیل داشتن موقعیت استراتژیک به تدریج به کشوری با جذابیت بیشتری در مقصد آموزش عالی قرار گرفته است. تحصیل به زبان انگلیسی در مدارس و دانشگاه های ترکیه برای متقاضیان بین المللی جالب توجه می باشد. بیشترین متقاضیان تحصیل در ترکیه از کشورهای همسایه می باشد که دارای روابط مذهبی، زبانی و فرهنگی مشابهی با ترکیه هستند. ترکیه اخیراً بعد از ایالات متحده به عنوان دومین مقصد تحصیل دانشجویان ایرانی شناخته شده است. با این حال تحصیل در مدارس و دبیرستان های ترکیه بسیار سخت می باشد؛ با این حال تحصیل در مدارس ترکیه برای ایرانیان بسیار متقاضی دارد. چرا که مدارس ترکیه به سختی دانش آموزان خارجی را ثبت نام می کنند. بیشترین میزان تحصیل در دانشگاه ها و در مقاطع کارشناسی دانشگاه های ترکیه می باشد. در ادامه مقاله می توانید اطلاعات بیشتری در مورد تحصیل در مدارس و دبیرستان های ترکیه مطالعه نمایید. همراه گرامی شما می توانید با جستجو در وب سایت مؤسسه ملک پور مقالات مفیدی درباره مهاجرت را که توسط مشاوران و وکلای بومی هر کشور به تحریر در آمده است را مطالعه نمایید. همچنین با برقراری تماس تلفنی با مشاورین خبره مؤسسه ملک پور از بررسی شرایط مهاجرت خود مشاوره رایگان دریافت کنید.

مباحثی که در این نوشتار بررسی می گردد:

تماس با ما

 

مدارس و دبیرستان های ترکیه

درباره کشور ترکیه و شرایط کلی تحصیل در مدارس و دبیرستان های ترکیه

در قانون اساسی جمهوری ترکیه آورده شده است که هر شهروند حق دارد به صورت رایگان از آموزش و پرورش در مؤسسات بهره مند شود. تحصیل به زبان ترکی در آموزش ابتدایی و دوازده سال تحصیل برای دختران و پسران در کشور ترکیه اجباری است. سال آموزشی ترکیه معمولاً از اواسط سپتامبر آغاز می شود و تا اواسط ژوئن ادامه دارد. تحصیل در مدارس و دبیرستان های ترکیه در مناطق روستایی و شهری ترکیه متفاوت می باشد. کلاس های آموزشی معمولاً 5 روز در هفته در روزهای دوشنبه تا جمعه و به مدت 35 تا 40 ساعت برگزار می شوند. بین ماه های ژانویه و فوریه دانش آموزان تعطیلات زمستانی به مدت دو هفته دارند.

سیستم آموزشی کشور ترکیه از دو بخش اصلی تشکیل شده است.

  • آموزش رسمی: آموزش دانش آموزان در مدارس که در یک گروه سنی هستند. که شامل آموزش مقدماتی، آموزش ابتدایی، آموزش متوسطه و آموزش عالی می باشد.
  1. آموزش مقدماتی: آموزش مقدماتی یک آموزش اختیاری مربوط به دوره پیش دبستانی برای کودکان بین 3 تا 5 سال می باشد. هدف آماده سازی کودکان برای تحصیلات ابتدایی و اطمینان از صحبت کردن به زبان ترکی می باشد.
  2. آموزش ابتدایی: تحصیلات ابتدایی برای دختران و پسران 5.5 ساله اجباری است. دوره ابتدایی 4 سال است و بعد از گذراندن این دوره، دانش آموزان وارد دوره متوسطه می شوند.
  3. آموزش متوسطه: آموزش متوسطه 4 ساله و شامل دبیرستان های عمومی، حرفه ای و فنی است.
  4. آموزش عالی: دوره آموزش عالی در دانشگاه 4 سال می باشد.
  • آموزش غیررسمی: این نوع آموزش توسط شبکه ای از مراکز آموزشی در ترکیه می باشد که تحت نظارت وزارت آموزش ملی انجام می شود.

قوانین مدارس ترکیه از نظر نظام آموزشی چگونه است؟

 سیستم آموزشی مدارس در ترکیه سه مقطع می باشد ابتدایی سطح 1، ابتدایی سطح 2 و متوسطه که ابتدایی سطح 1 شامل چهار سال تحصیلی می باشد و ابتدایی سطح 2 نیز شامل 4 سال تحصیلی است: شامل کلاس های پنجم، ششم، هفتم و هشتم است و دوره متوسطه شامل کلاس های نهم، دهم یازدهم و دوازدهم می باشد.در حالت کلی می‌توان گفت دانش آموزان ۱۲ سال را به تحصیل در مقاطع ابتدایی و آموزش متوسطه را به تحصیلات اجباری می پردازند. برای مطالعه اینکه قوانین مدارس ترکیه از نظر نظام آموزشی چگونه است؟ این بخش اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار می دهد.

دوره ابتدایی سطح 1 و 2

آموزش ابتدایی آموزش ابتدایی که شامل 2 چهار سال تحصیلی می باشد (مجموعا 8 سال تحصیلی) و در این دوره سال دروس اجباری و دروس انتخابی به دانش آموزان تدریس می شود. مدارس دوره ابتدایی به دو بخش تقسیم می شوند که زیر نظر گروه ائمه جماعات و واعظان می باشند. به طور کلی مدارس ابتدایی دانش آموزان را برای شرکت در دوره متوسطه آماده سازی می کند.

آموزش متوسطه

در دوره متوسطه کلیه دروس آموزش اجباری آموزش علمی و آموزش فنی به دانش آموزان تدریس می شود. طول دوره متوسطه چهار سال است و پس از اتمام این دوره به دانش آموزان گواهی تحصیلی پایان دوره متوسطه اعطا می شود. این مدارس با توجه به تخصص هایی که به دانش آموزان ارائه می شود به عنوان های مختلفی از جمله:

  • دبیرستان عمومی
  • دبیرستان فنی
  • دبیرستان فنی کشاورزی

نامیده می شوند. کلیه دانش آموزان که هشت سال ابتدایی را پشت سر می گذارند می توانند وارد این مدارس شوند و پس از اتمام چهار سال دانش آموزان به دوره آموزش عالی می تواند، وارد شوند.

در مدارس متوسطه فنی متقاضیان بدون نیاز به شرکت در آزمون وارد می شوند. مدارس فنی رشته‌های فنی حرفه‌ای، اطلاعات بهداشت، گردشگری، هتلداری و دریانوردی را دارا می باشند. ممکن است تحصیل در این مدارس نسبت به سایر مدارس یک سال بیشتر طول بکشد، در مدارس فنی معمولاً آموزش ها بر پایه زبان انگلیسی می باشد. به همین دلیل یک سال آموزش مقدماتی برای فراگیری زبان انگلیسی بیشتر زمان می برد.

دوره آموزش عالی

هنگامی که دانش آموزان تحصیلات خود را در مدارس متوسطه و مدارس معادل آن ها به پایان می‌رسانند، می‌توانند وارد موسسات آموزش عالی شود برای ورود به موسسات آموزش عالی نیاز است که آزمون های oysm و ygs و lys که توسط آموزش عالی ترکیه یا همان yok برگزار می شود شرکت کرده، و حد نصاب نمرات را بیاورند. در برخی از دانشگاه ها برای ورود به دانشگاه از متقاضیان امتحان ورودی استعدادیابی نیز می گیرند. دانش آموزان خارجی که تمایل دارند به تحصیل در این مراکز آموزشی بپردازند باید آزمون های بین المللی شرکت کنند و نمرات حد نصاب آزمون های act و sat را بدست بیاورند.

انواع مدارس ترکیه

در حالت کلی می توان انواع مدارس ترکیه را به دو نوع دولتی و خصوصی طبقه بندی کرد، البته علاوه بر این مدارس دولتی و خصوصی، مدارس بین المللی نیز وجود دارد ولی به دلیل محدودیت آنها این مدارس را در تقسیم بندی کلی وارد نمی کنیم. اکثر مهاجران ترجیح می دهند که فرزندانشان در مدارس دولتی تحصیل کند تا هزینه های تحصیل و زندگی در ترکیه برای فرزندان مدیریت شود. اما از لحاظ برتری آموزشی می توان گفت مدارس خصوصی نسبت به مدارس عمومی از ویژگی های بهتری برخوردار هستند. سن تحصیل در مدارس ترکیه که دوره اجباری نیز نامیده می‌شود، بین ۶ تا ۱۸ سال است و تحصیل از روز دوشنبه تا جمعه در هر هفته ادامه دارد.

مدارس دولتی ترکیه

همانطور که از از نامش پیداست مدارس دولتی ترکیه زیر نظر دولت ترکیه می باشد، و هزینه های تحصیل به عهده دولت است. از این رو از زمان ابتدایی تا دبیرستان هزینه تحصیل در مدارس دولتی ترکیه برای مهاجران رایگان می باشد. آموزش متوسطه دارای شاخه های متفاوت عمومی و فنی حرفه ای می باشد که هر کدام دارای شیوه آموزشی خاص و چارت تحصیلی شان متفاوت است. پایان دوره متوسطه به دانش آموزان دیپلم دبیرستانی اعطا می شود و کلیه افرادی که دوره دبیرستان خود را به پایان رسانده باشد، حق شرکت در آزمون های سراسری برای ورود به دانشگاه های این کشور را خواهند داشت. از جمله برنامه های کلی که کشور ترکیه در چارت آموزشی مدارس قرار داده آموزش زبان ترکی می باشد. برای اطلاع از شرایط تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم مقاله نگارش شده را مطالعه کنید.

مدارس خصوصی ترکیه

مدارس خصوصی ترکیه نیز مانند مدارس دولتی از برنامه‌های درسی ملی ترکیه پیروی می کنند، و آموزش زبان ترکی به دانش آموزان ارائه می شود. بعضی از مدارس خصوصی زبان دوگانه ارائه می شود. یعنی علاوه بر زبان ترکی برخی از دروس به زبان انگلیسی نیز تدریس می شود. از آنجایی که مدارس خصوصی نسبت به مدارس دولتی جمعیت کمتری دارد، و کلاس های آن ها کوچکتر می باشد. معلمان می توانند فعالیت های گسترده فوق برنامه ای را، برای دانش آموزان داشته باشند. همچنین کودکان غیر بومی با برقرای ارتباط با کودکان محلی می توانند بهتر زبان ترکی را یاد بگیرند.

مدارس بین المللی ترکیه

در ترکیه تعدادی مدارس بین المللی نیز وجود دارد. در مدارس بین المللی ترکیه علاوه بر زبان ترکی زبان های مختلفی از جمله زبان انگلیسی، فرانسوی و آلمانی نیز به دانش آموزان آموزش داده می شود. تحصیل در مدارس بین المللی این فرصت را به دانش آموزان می دهد که با فرهنگ و زبان ترکی بهتر آشنا شوند تا بتوانند زودتر با جامعه ترکی ادغام شود. از آنجایی که سفارتخانه ها و مراکز دیپلماتیک در شهرهای آنکارا و استانبول بالاتر می باشد، این مدارس در این دو شهر واقع شده اند. اما لازم به ذکر است که تحصیل در مدارس بین المللی ملزم به پرداخت هزینه های زیادی می باشد. پس بهتر است قبل از مهاجرت به ترکیه برای شرایط تحصیلی فرزندان خود نیز برنامه ریزی دقیقی را داشته باشید.

تقویم تحصیلی مدارس ترکیه

این بخش تقویم تحصیلی مدارس ترکیه را برای شما به نمایش خواهد گذاشت این تاریخ توسط آموزش ملی در سال 2022 تا 2023 با توجه به جدیدترین تغییرات تحصیلی می باشد. جدول زیر تعطیلات مدارس ترکیه را نمایش میدهد.

تعطیلات مدارس

شروع تعطیلات

پایات تعطیلات

شروع سال تحصیلی

12 سپتامبر

 

تعطیلات ترم اول

14 نوامبر

18 نوامبر

تعطیلات زمستانی

23 ژانویه

3 فوریه

تعطیلات ترم2

17 اپریل

20 اپریل

تعطیلات تابستانه

19 ژوئن

8 سپتامبر

برنامه تحصیلی دبیرستان ها و کتاب های درسی مدارس ترکیه

تحصیل در مدارس ترکیه زیر 18 سال در پایه های اول، دوم و سوم دارای 4 موضوع اصلی می باشد که عبارتند از: زبان ترکی، ریاضیات، دانش زندگی و زبان خارجی. در کلاس چهارم دروس علوم و مطالعات اجتماعی، جایگزین درس دانش زندگی می شوند. زبان خارجی که دانش آموزان در مدارس ابتدایی ترکیه یاد می گیرند در برخی مدارس متفاوت می باشد. رایج ترین زبانی که دانش آموزان آموزش می بینند، زبان انگلیسی می باشد و برخی مدارس به جای انگلیسی آلمانی، فرانسوی و یا اسپانیایی را آموزش می دهند. در برخی مدارس هم دو زبان خارجی آموزش داده می شود. در کلاس های ششم و هفتم دانش آموزان زبان ترکی، ریاضیات، علوم، مطالعات اجتماعی و زبان خارجی می آموزند. در کلاس هشتم درس مطالعات اجتماعی حذف شده و درس تاریخ انقلاب ترکیه جایگزین آن می شود. در دبیرستان های دولتی و حرفه ای، دانش آموزان هر روز 6 کلاس دارند و زمان هر کلاس 40 دقیقه می باشد. دبیرستان های خصوصی در هر روز 8 کلاس دارند. دروسی که در کلاس نهم دانش آموزان آموزش می بینند عبارتست از: زبان ترکی، ادبیات ترکی، ریاضیات، فیزیک، شیمی، زیست شناسی، هندسه، تاریخ جهان، جغرافیا، دین و اخلاق، تربیت بدنی، زبان های خارجی (اکثراً زبان انگلیسی)، زبان دوم خارجی معمولاً آلمانی می باشد ولی زبان دوم می تواند فرانسوی، ایتالیایی، ژاپنی، عربی، روسی و چینی باشد. به صورت کلی دانش آموزان در دوره های دهم، یازدهم و دوازدهم ریاضیات، هندسه، آمار، فیزیک، زیست شناسی، شیمی، جغرافیا، فلسفه، روانشناسی، جامعه شناسی، اقتصاد، منطق، هنر و موسیقی، بهداشت، کامپیوتر، تربیت بدنی، زبان های خارجی را مطالعه می کنند.

بورسیه تحصیلی در مقطع دبیرستان ترکیه

بورسیه تحصیلی عبارت است از کمک هزینه تحصیلی که نیازی به باز پرداخت آن نیست. بورسیه های تحصیلی بر اساس شایستگی افراد و پشت سر گذاشتن استانداردهای تعیین شده به متقاضیان اعطاء می شود. بسیاری از بورسیه های تحصیلی به گروه های خاصی از افراد تعلق می گیرد. برای مثال بورس تحصیلی برای زنان یا دانشجویان تحصیلات تکمیلی وجود دارد. افراد متقاضی تحصیل در دبیرستان های ترکیه می بایست در نظر داشته باشند که یک بورسیه تحصیلی ممکن است کل هزینه شهریه را پوشش دهد یا ممکن است بخشی از هزینه ها را تأمین کند. هر بورس تحصیلی شرایط خاص خود را دارد، متقاضیان می توانند از طریق وب سایت شرایط بورس تحصیلی را مطالعه کنند و همچنین جهت ارسال مدارک خود اقدام نمایند. بورسیه تحصیلی ممکن است مستقیم به حساب دانشگاه واریز شود. در کشور ترکیه بورسیه تحصیلی برای مقاطع تحصیلی تکمیلی در نظر گرفت شده است و در تحصیل زیر 18 سال در ترکیه در سطح دبیرستان بورسیه تحصیلی رایگان دبیرستان ترکیه تحصیلی به دانش آموزان تعلق نمی گیرد.

وضعیت اسکان و خوابگاه در مدارس و دبیرستان های ترکیه

شرایط گرفتن اقامت ترکیه، برای دانش آموزان بین المللی متقاضی تحصیل در مدارس و دبیرستان های ترکیه نیز برنامه هایی در نظر گرفته شده است. خوابگاه ها بیشتر به صورت دولتی هستند ولی خوابگاه های خصوصی نیز برای استفاده دانش آموزان وجود دارد. علاوه بر این برخی از مدارس خوابگاه های خود را به محصلین ارائه می دهد.

مدارک مورد نیاز ثبت نام مدارس ترکیه و شرایط اخذ ویزای تحصیلی

متقاضیان که قصد تحصیل در مدارس و دبیرستان های ترکیه را دارند، بعد از اخذ پذیرش مدرسه مورد نظر می بایست ویزای تحصیلی ترکیه را اخذ کنند. دانش آموزان جهت اخذ پذیرش می بایست هزینه هایی که از طرف مدرسه اعلام شده است را پرداخت و مدارک مورد نیاز را برای مدرسه ارسال کنند. مدارک مورد نیاز جهت اخذ پذیرش از مدارس در زیر آورده شده است:

  • ارائه آخرین مدرک تحصیلی به همراه ریز نمرات آن
  • ارائه توصیه نامه از معلمان
  • ارائه انگیزه نامه
  • ارائه مدرک زبان در صورت داشتن آن
  • ارائه تمکن مالی

 مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزای دانش آموزی ترکیه در زیر آورده شده است:

  • پاسپورت معتبر با حداقل 90 روز اعتبار
  • فرم تکمیل و امضاء شده درخواست ویزای تحصیلی
  • 2 قطعه عکس در ابعاد، عکس پاسپورت
  • بیمه برای کل اقامت متقاضی در ترکیه
  • اثبات رزرو بلیط هواپیما
  • تمکن مالی
  • محل اقامت در ترکیه
  • مدرک تحصیلی قبلی

با ارائه مدارک نام برده در صورت درست بودن مدارک، متقاضیان ویزای تحصیلی ترکیه را می توانند اخذ کنند و جهت تحصیل به کشور ترکیه مهاجرت کنند.

معرفی بهترین مدارس ترکیه

اخذ پذیرش در مدارس دولتی ترکیه بسیار مشکل می باشد در این قسمت از مقاله برای متقاضیان تحصیل در مدارس و دبیرستان های ترکیه، مدارس ترکیه را معرفی می کنیم.

  • مدرسه بین المللی برداشت: برنامه درسی آمریکایی در کلاس یک تا دوازدهم که دروس آن شامل: انگلیسی، ریاضی، علوم، عربی، مطالعات اسلامی (برای محصلین مسلمان)، کامپیوتر، هنر، تربیت بدنی، بهداشت، نمایش و مطالعات اجتماعی است.
  • مدرسه بین المللی انگلیس استانبول: این مدرسه به دلیل تحصیلاتی که ارائه می دهد شهرت جهانی دارد. این مدرسه فارغ التحصیلان خود را به دانشگاه های سراسر جهان و عمدتاً به انگلستان و ایالات متحده می فرستد.
  • مدرسه بین المللی کیتسون: این مدرسه کانادایی مهارت لازم برای تبدیل شدن به شهروندان مستقل جهان با اعتماد به نفس، مسئولیت پذیر، منظم را ارائه می دهد.
  • مدرسه ایوب اوغلو: هدف این مدرسه افزایش چند زبانه شهروندان با استاندارد های اخلاقی و تحصیلی بالا است که مجهز به آگاهی های اجتماعی، بین المللی و چند فرهنگی هستند.

هزینه تحصیل در مدارس ترکیه و شهریه دبیرستان ها

والدینی که به خارج از کشور خودشان مهاجرت می کنند یکی از نگرانی هایشان آموزش و تحصیل در مدارس ترکیه فرزندان و نیازهای ویژه آن ها می باشد که باید قبل از مهاجرت حتماً در مورد آن تحقیق و بررسی کنند تا مدرسه ای که بتواند نیازهای خاص فرزندان را برآورده کند و از تجربیات و منابع مناسب برخوردار باشد را برای آموزش فرزندان خود بیابند. همچنین والدین می توانند فرزندان خود را در مدارس بین المللی انگلیس در استانبول که در مقطع ابتدایی و متوسطه ثبت نام کنند. هزینه تحصیل در مدارس بین المللی در ادامه آورده شده است:

  • مدرسه برداشت، هزینه های خود را برای سال تحصیلی 2020/2021 عمومی نمی کند.
  • مدرسه بین المللی انگلیس استانبول سالانه از 109.405 لیر تا 267.057 لیر
  • مدریه بین المللی کیتسون، هزینه های خود را برای سال تحصیلی 2020/2021 عمومی نمی کند.
  • مدرسه ایوب اوغلو سالانه از 50.750 لیر تا 71.250 لیر می باشد.

هزینه زندگی دانش آموزان در ترکیه چقدر است؟

هزینه های زندگی در ترکیه بسته به نوع زندگی افراد متفاوت می باشد. موقعیت مکانی و امکاناتی که شما استفاده می کنید تعیین کننده میزان هزینه های زندگی شما می باشد. دانشجویان بین المللی می توانند انتظار داشته باشند که برای هزینه هایی از قبیل سفر، اقامت، غذا، سرگرمی، تلفن، لباس و اینترنت در حدود 400 دلار تا 500 دلار در ماه را پرداخت کنند. متوسط هزینه های زندگی افراد در ترکیه بدون در نظر گرفتن هزینه های اجاره ملک یا خوابگاه بین 350 تا 500 دلار، هزینه های کتاب و هزینه های اداری 100 تا 150 دلار و هزینه بیماری درمانی 40 تا 70 دلار می باشد. متقاضیان تحصیل در مدارس و دبیرستان های ترکیه می بایست توانایی مالی کافی از نظر پرداخت هزینه های زندگی را داشته باشند. در جداول زیر بخشی از هزینه های زندگی در ترکیه آورده شده است:

  • رستوران:

موارد

مبلغ به یورو

وعده غذایی در رستوران ارزان قیمت

2.94

وعده غذایی (2 نفره)

11.77

نوشابه (1 بطری)

0.54

آب (بطری 0.33 لیتری)

0.20

کاپوچینو

1.54

 

  • هزینه خریدهای فروشگاهی:

موارد

مبلغ به یورو

شیر (1لیتر)

0.66

قرص نان سفید تازه (500 گرم)

0.32

برنج (1کیلوگرم)

1.46

تخم مرغ (12عدد)

1.42

پنیر محلی (1کیلوگرم)

5.03

 

  • هزینه حمل و نقل:

موارد

مبلغ به یورو

بلیط یک طرفه حمل و نقل محلی

0.41

شروع تاکسی(تعرفه عادی)

24.12

تاکسی 1 کیلومتر(تعرفه عادی)

0.59

بنزین(1لیتر)

0.80

 

  • هزینه اجاره مسکن:

موارد

مبلغ به یورو

آپارتمان (1 خوابه) در مرکز شهر

180.65

آپارتمان (1 خوابه) بیرون شهر

115.77

آپارتمان (3 خوابه) در مرکز شهر

309.73

آپارتمان (3 خوابه) بیرون شهر

198.89

 

  • هزینه خرید مسکن:

موارد

مبلغ به یورو

قیمت هر متر مربع برای خرید آپارتمان در مرکز شهر

750.72

قیمت هر متر مربع برای خرید آپارتمان خارج از مرکز شهر

407.34

شرایط اخذ ویزای همراه برای تحصیل در مدرسه های ترکیه

ویزای همراه به همسران بالای 18 سال اعطاء می شود و همچنین افرادی که چند همسر دارند طبق قوانین ترکیه تنها به یکی از همسران اجازه اقامت خانواده داده می شود. با این حال ممکن است به فرزندان از همسران دیگر متقاضی اجازه اقامت خانواده داده شود. ویزای همراه برای افراد اجازه تحصیل فرزندان در مؤسسات آموزش ابتدایی و متوسطه را برای دارنده آن فراهم می کند. اجازه اقامت خانوادگی برای هر بار حداکثر به مدت سه سال صادر می شود. اجازه اقامت خانواده در صورتی صادر می شود که فرد توانایی پرداخت هزینه های خانواده را داشته باشد. در مواردی ممکن است درخواست ویزای همراه رد شود یا تمدید نشود این دلایل را در زیر نام برده ایم:

  • فرد متقاضی و یا خانواده اش شرایط گفته شده را نداشته باشند.
  • متقاضی ممنوعیت ورود به ترکیه داشته باشد.

فرزندانی که مهاجرت به ترکیه مهاجرت از طریق تحصیل در مدارس و دبیرستان های  می کنند، نمی توانند والدین خود را به عنوان همراه با خود به کشور ترکیه ببرند. والدین تنها می توانند مدت کوتاهی از طریق اخذ ویزای توریستی اقامت موقت در ترکیه داشته باشند و بعد از دیدار فرزندان خود با اتمام اقامت، می بایست به کشور خود بازگردند. والدین ایرانی می توانند بدون دریافت ویزا به صورت توریستی به ترکیه سفر کرده و در مدتی که در کشور ترکیه هستند فرزندان خود را ببینند؛ همچنین می توانند از طریق سرمایه گذاری و خرید ملک به ارزش 250 هزار دلار تابعیت ترکیه را اخذ کنند و همراه فرزندان خود باشند. در این صورت فرزندان می توانند از تحصیل رایگان در همان منطقه که ملک خریداری شده است بهره مند شوند.

وضعیت اقامت و تابعیت پس از تحصیل در مدارس ترکیه

یکی از موارد مهمی که برای مهاجرانی که از طریق تحصیل در مدارس و دبیرستان های ترکیه مهاجرت می کنند، شرایط اخذ اقامت و تابعیت بعد از تحصیلشان در کشور مقصد می باشد. قوانین در کشور ترکیه به این صورت است که محصلین بعد از اتمام تحصیلشان تا 10 روز فرصت دارند تا کشور ترکیه را ترک کنند.  محصلین اگر مهلت 10 روز برای ترک کشور ترکیه را از دست بدهند می بایست هنگام خروج از کشور جریمه نقدی پرداخت کنند و همچنین هنگام ورود مجدد به ترکیه با مشکل روبرو می شوند بدین گونه که تا مدت 3 ماه یا 5 سال اجازه ورود مجدد به ترکیه را نخواهند داشت. برای جلوگیری از این اتفاق بهتر است قبل از اتمام مجوز اقامت برای اقامت کوتاه مدت درخواست دهند. لازم به ذکر است که دانش آموزان با تحصیل در مدارس ترکیه نمی توانند تابعیت ترکیه را اخذ کنند. تابعیت ترکیه از روش های زیر ممکن می شود:

  • تابعیت ترکیه با سرمایه ثابت در ترکیه: طبق مقررات جدید با مبلغ سرمایه ثابت 500 هزار دلار.
  • تابعیت ترکیه با سرمایه گذاری در ترکیه: با خرید املاک و مستغلات ترکیه از 1 میلیون دلار به 250 هزار دلار کاهش یافته است.
  • تابعیت ترکیه با ایجاد شغل در ترکیه: متقاضیان با ایجاد اشتغال برای حداقل 50 نفر.
  • تابعیت ترکیه توسط سپرده بانکی در ترکیه: میزان سپرده هایی که می بایست جهت سپرده گذاری حداقل 3 سال در بانک های ترکیه نگهداری شود و به اخذ تابعیت منجر شود 500 هزار دلار می باشد.

سوالات متداول راجع به تحصیل در مدارس ترکیه

✅ هزینه تحصیل در مدارس ترکیه برای مقاطع مختلف چقدر است؟

هزینه تحصیل در مدارس بین المللی متفاوت است و بستگی به مدرسه ای دارد که قصد تحصیل در آن را دارید اما به طور کلی می‌توان گفت هزینه تحصیل در مدارس بین المللی بین 50 تا 270 هزار لیر متغیر است.

✅ آیا برنامه های تحصیلی در مدرسه های ترکیه نسبت به ایران تفاوت زیادی دارد؟

بغیر از آموزش زبان ترکیه و انقلاب ترکیه تقریبا مباحثی که در این کشور آموزش داده می شود با ایران مشترک می باشد البته لازم به ذکر است در برخی از مدارس به جای زبان انگلیسی به عنوان زبان دوم زبان فرانسوی، آلمانی و یا اسپانیایی تدریس می شود.

✅ آیا امکان اخذ بورسیه تحصیلی در مدارس وجود دارد؟

خیر، هنگام تحصیل در مدارس ترکیه اخذ بورسیه تحصیلی ترکیه و تحصیل رایگان دبیرستان ترکیه امکان پذیر نیست.

✅ چگونه می توان تابعیت ترکیه را اخذ کرد؟

دانش آموزان با تحصیل در مدارس ترکیه نمی توانند تابعیت ترکیه را اخذ کنند. تابعیت ترکیه را می توان از طریق 500 هزار دلار سرمایه ثابت، 250 هزار دلار سرمایه گذاری، ایجاد شغل برای 50 نفر در ترکیه و سپرده بانکی به مبلغ 500 هزار دلار اخذ کرد.

✅ آیا متقاضیان هنگام تحصیل در دبیرستان های ترکیه اجازه بردن همراه دارند؟

در مقاطع تحصیلی مدارس به والدین دانش آموزان اجازه اقامت داده نمی شود.


_____________سخن پایانی درمورد تحصیل در مدارس ترکیه___________

مواردی از قبیل هزینه های زتدگی در ترکیه، هزینه تحصیل در مدارس ترکیه، امکان اخذ بورسیه تحصیلی و اخذ اقامت و تابعیت در ترکیه در این مقاله مورد بررسی و تحلیل علمی قرار گرفت. نکاتی در مورد تحصیل در مدارس ترکیه برای ایرانیان و دبیرستان های ترکیه گفته شد که در اینجا به خلاصه ای از موارد اشاره می کنیم. گفتیم که اخذ پذیرش تحصیلی از مدارس دولتی ترکیه سخت می باشد، دانش آموزان متقاضی تحصیل در مدارس و دبیرستان های ترکیه می بایست در مدارس بین المللی در ترکیه تحصیل کنند. محصلین می توانند ماهانه با پرداخت میانگین 350 تا 500 دلار هزینه های زندگی خود را پرداخت کنند. افرادی که قصد دارند در مدارس ترکیه ثبت نام کنند می توانند به آسانی ویزای ترکیه را اخذ کنند. متقاضیان کافی است یک کپی از پذیرش دانشگاه و فرم پر شده درخواست ویزا را به سفارت یا کنسولگری ترکیه در کشور خود ببرند. پیشنهاد می کنیم که شرایط تحصیل در مدارس انگلستان و اتریش را نیز مطالعه کنید. ویزا در حدود 8 هفته پس از درخواست صادر می شود. همراه گرامی می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر از طریق برقراری تماس تلفنی با مشاورین تلفنی مؤسسه ملک پور از شرایط مشاوره رایگان بهره مند شوید. لطفاً سوالات، پیشنهادات و نظرات خود را در انتهای مقاله در بخش ثبت پرسش، ثبت و ارسال نمایید تا در اولین فرصت به سوالاتتان پاسخ داده شود.

امتیاز 3.18 از 5 ( 38 رای ثبت شده)

ثبت پرسش
فرناز پیروزان
درود بر‌شما امیدوارم سلامت باشی فرزند ۱۶ ساله ای دارم که پایه دهم را به پایان رسانده برای پایه ۱۱ و ۱۲قصد داریم به کشور ترکیه بفرستمش میشه من را راهنمایی کنید
X

فرم پاسخ به این نظر



پاسخ کارشناسان
سلام و عرض ارادت. فرزند شما می توانند در مدارس بین المللی در کشورهای مختلفی از جمله ترکیه، انگلستان و ... تحصیل نمایند. برای این امر ایشان باید سطح زبان خوبی داشته باشند و هزینه های تحصیل و زندگی توسط شما تامین گردد. برای بررسی جزئیات کار می توانید از مشاوره رایگان تلفنی با کارشناسان موسسه استفاده نمایید.
ARMY
سلام‌ ببخشید توی دبیرستانشون زبان آلمانی هم تدریس میشه؟از دولتی گرفته تا مدارس خصوصی کلا عموما تدریس میشه؟ ممنون میشم ج بدین 🙏
X

فرم پاسخ به این نظر



پاسخ کارشناسان
با سلام دوست عزیز مدارس دولتی به زبان المانی می باشد. مدارس بین المللی به زبان انگلیسی می باشد. اما زبان المانی نیز تدریس می شود.
Sepideh
سلام دختر من چهارم ابتدایی میخواستم ببینم مدارس غیر انتفاعی بورس تحصیلی میدن؟ ضریب هوشی دختر من خیلی بالاست به زبان ترکی هم کاملا مسلطه
X

فرم پاسخ به این نظر



پاسخ کارشناسان
با سلام و عرض ادب دوست عزیز درمورد بورسیه باید با خود مدرسه مشورت بفرمایید معمولا مدارس خیلی بورسیه نمی گذارند.
اسما شهبازی فرد
سلام من پایه هشتم هستم و میخواهم پایه دهم را با بورسیه گرفتن در آنجا بخوانم و در آنجا کنکور دهم و درس رشته ام را بخوانم که می‌خواهم رشته تجربی را انتخاب کنم میخواستم ببینم میشه یا نه
X

فرم پاسخ به این نظر



پاسخ کارشناسان
با سلام دوست عزیز همان طور که قبلا نیز ذکر گردید معمولا تحصیل در مدارس با پرداخت شهریه امکان پذیر است. برای اخذ بورسیه در صورتی که شرایط تحصیلی خوبی داشته باشید می توانید با مدرسه مکاتبه نمایید
اسما شهبازی فرد
سلام من پایه هشتم هستم و میخواهم پایه دهم را با بورسیه گرفتن در آنجا بخوانم و در آنجا کنکور دهم و درس رشته ام را بخوانم که می‌خواهم رشته تجربی را انتخاب کنم میخواستم ببینم میشه یا نه
X

فرم پاسخ به این نظر



پاسخ کارشناسان
با سلام دوست عزیز همان طور که قبلا نیز ذکر گردید معمولا تحصیل در مدارس با پرداخت شهریه امکان پذیر است. برای اخذ بورسیه در صورتی که شرایط تحصیلی خوبی داشته باشید می توانید با مدرسه مکاتبه نمایید
Fh
سلام من 16سالمه و کلاس دهم تموم کردم و میخوام که در بورس دبیرستان ترکیه ثبت نام کنم میتونم مستقیم کلاس یازدهم رو شروع کنم یا باید از کلاس نهم شروع کنم آیا دبیرستان ترکیه محدودیت سنی داره یا نه؟
X

فرم پاسخ به این نظر



پاسخ کارشناسان
سلام و عرض ادب. شما میتوانید در مدارس بین المللی در این کشور تحصیل نمایید و یا در صورتی که والدین شما اقامت داشته باشند و به زبان ترکی هم آشنا باشید میتوانید در مدارس دولتی این کشور به صورت رایگان تحصیل نمایید.
مشاوره رایگان