تحصیل دکترا در ترکیه

بدون نظر

ترکیه همسایه ایران و یکی از انتخاب های همیشگی ایرانیان برای مسافرت است. همچنین با توجه به نزدیک بودن این کشور به ایران، داشتن نظام آموزشی رایگان در صورت تحصیل به زبان ترکی، دانشجویان زیادی تمایل به مهاجرت به ترکیه را دارند. تحصیل دکترا در ترکیه در رشته های مختلف و به هر دو زبان انگلیسی و ترکی ارائه می شود. در خصوص تحصیل دکترا در ترکیه و دیگر کشورها، دانشجویان باید توجه داشته باشند که اکثر رشته به زبان ملی آن کشور ارائه می شود. حال در این مقاله که توسط موسسه mie و با جمع آوری اطلاعات از مشاوره وکلای محلی این کشور، تحقیق و بررسی سایتهای دولتی و استفاده از منابع معتبر به نگارش درآمده و ارائه این مطالب به منزله ارائه خدمات نمی باشد. در ادامه با روند تحصیل دکترا در ترکیه، مدرک زبان، پست داک در ترکیه و هزینه های مربوطه بیشتر آشنا می شویم. اما شما عزیزان در صورت تمایل به مهاجرت و کسب اطلاعات مهاجرتی به روز هستید، می توانید با موسسه MIE تماس بگیرید و از مشاوره رایگان تلفنی توسط مشاوران بهره مند شوید.

مباحثی که در این نوشتار بررسی می گردد:

تماس با ماتحصیل دکتری در ترکیه

ساختار دوره دکترا در ترکیه

ساختار دوره دکترا در ترکیه بخاطر نامزدی این کشور برای عضویت در اتحادیه اروپا، تا حدودی مدارک تحصیلی این کشور از نظام آموزشی بولونیا پیروی می کند و به همین سبب تحصیل دکتری در این کشور، شباهت زیادی به برنامه های دکتری اروپایی دارد. با این حال، تحصیل دکتری دارای یک فرایند ساختار یافته با مراحلی برای ارزیابی دارد. متقاضیان برای گذراندن این مراحل که شامل چندین دوره، آزمون و سمینار می باشد، و نیازمند پاس کردن در مجموع 240 واحد ECTS است و ممکن است در ابتدا را دانشجویان کلاس مقدماتی برگذار شود. هرچند که محتوای خاص برای تحصیل در ترکیه در این مقطع بین دانشگاه ها و برنامه ها تفاوت هایی باهم دارند.

  • سوپروایزر: برای پست دکتری در هر کشوری شما در قدم اول، نیازمند به داشتن سوپروایزر و یا استاد راهنما هستید. استاد راهنمای اصلی که یکی از اعضای اصلی این کمیته ها و مدرس حوزه تحقیقاتی شما خواهد بود بر پایان نامه و رزومه تحقیقاتی شما نظارت خواهد داشت.
  • آزمون مهارت: متقاضیان ابتدا در مراحل اولیه دکتری در آزمون مهارت شرکت می کنند که شباهت بسیاری به ارتقا مقطع کارشناسی ارشد به دکترای کشور انگلستان را دارد. به اینصورت که پایان نامه دانشجو توسط یه کمیته مهارت پروپوزال در دو ارزیابی کتبی و شفاهی بررسی خواهد شد علاوه بر آن، کمیته مهارت با تشکیل کمیته داوران امتحانی در طول باقی مانده دوره تحصیل دکترا آزمون های متعددی را سازماندهی و برگذار می کنند که نتایج این آزمون برای کمیته مهارت حائز اهمیت است.
  • آزمون پیگیری: پس از پشت سر گذاشتن آزمون مهارت و دفاع از هدف تحقیق خود، دانشجویان این مقطع در طول دوره دکترا توسط یک کمیته پیگیری هر شش ماه یکبار، ارزیابی خواهند شد. این مورد به جهت ارزیابی منظم به جهت اطمینان از روند تحصیل دکتری می باشد.
  • امتحان نهایی پایان نامه: پایان نامه نهایی دکتری متقاضیان تحصیل دکترا پس از به اتمام رساندن تحقیقات، توسط هیئت داوران پایان نامه ارزیابی می شود. جالب است بدانید که خود این آزمون شبیه به آزمون viva voce در انگلستان می باشد، منتها با این تفاوت که به شکل دفاع از پایان نامه عمومی برگذار می شود.

ویدیو موسسه MIE در مورد مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل


مدت زمان تحصیل دکتری در ترکیه

تحصیل دکترا در ترکیه هم در دانشگاه های خصوصی و هم دولتی این کشور امکان پذیر است و دانشجویان بین المللی به هر دو زبان انگلیسی و ترکی می توانند در دانشگاه های دولتی تحصیل کنند. یکی از موضوعات مهم در بحث تحصیل مدت زمان و یا طول دوره مقطع تحصیلی می باشد. مدت زمان تحصیل دکتری در این کشور به طور عموم 4 ساله می باشد. هر چند که ممکن است بسته به رشته و کارکرد دانشجو بیشتر هم زمان برد. همچنین برخی دانشجویان سوال می پرسند که که آیا امکان تحصیل دکتری در 2 سال در دانشگاه های ترکیه وجود دارد؟ ممکن است برخی دانشجویان در برخی رشته ها بتوانند در یک دوره 3 ساله مقطع دکتری را به اتمام رسانند که خود این تعداد محدودی از دانشجویان هستند.

شرایط تحصیل دکترا در ترکیه

دکترا بالاترین سطح تحصیلات تکمیلی بعد از کارشناسی ارشد است و دارندگان این مدرک معمولا اجازه تدریس در دانشگاه ها را دارند. شرایط تحصیل دکترا در ترکیه بسته به هر دانشگاه تفاوت هایی دارد. دانشجویانی که علاقه مند به تحصیل PHD هستند باید ابتدا با قبولی در آزمون پذیرش در دانشگاه های ترکیه، تخصص علمی خود را اثبات کنند. بنابراین دانشجویان می بایست در قدم اول دانشگاهی را انتخاب نمایند که در حوزه تحقیقاتی و تحصیلاتشان به دانشجویان بین المللی پذیرش می دهند. سپس با توجه به شرایط دانشگاه سطح زبان مناسبی داشته باشند، مدرک تحصیلی سال گذشته و در صورت درخواست مدارک آزمون GRE ،ALES و GMAT را ارائه دهند. در نتیجه شما با آماده کردن مدارک و شرایط خواسته شده باید در آزمون پذیرش دانشگاه شرکت کنید که ممکن است بصورت کتبی و یا شفاعی برگذار شود. همچنین شرایط سنی برای مقطع دکتری برای کشور مطرح نمی باشد. هر چند که برای اینک بورسیه تحصیلی ترکیه در این مقطع شامل حال شما شود باید سن متقاضی کمتر از 35 سال باشد.

آزمون های مورد نیاز پذیرش دکترا در ترکیه

همانطور که در خصوص تحصیل دکتری و شرایط آن در ترکیه صحبت کردیم، شما برای پذیرش از دانشگاه های این کشور باید از پس آزمون های دانشگاه بر بیایید. منتها شناخته شده ترین آزمون های مورد نیاز پذیرش دکترا در ترکیه:

  • آزمون ALES: این آزمون سه بار در سال برگذار می شود و حداقل نمره لازم برای قبولی 50 تا 70 است.
  • آزمون GMAT: این آزمون به مدت 5 سال اعتبار داشته و حداقل نمره لازم برای پذیرش 500 است.
  • آزمون GRE: همانند GMAT اعتبار پنج ساله داشته و حداقل نمره لازم برای پذیرش 685 است.

شرایط پیدا کردن سوپروایزر برای PHD در ترکیه

برای تحصیل دکترا در ترکیه و دیگر کشورها خیلی از دانشجویان سوال می پرسند که چگونه و با چه شرایطی به دنبال سوپروایزر بگردیم؟ شرایط پیدا کردن سوپروایزر برای PHD در ترکیه در مرحله اول جستجوی دانشگاه می باشد. شما باید دانشگاهی را بسته به رشته و حوزه تحقیقاتی خود پیدا کنید که به دانشجویان بین المللی پذیرش در آن رشته پذیرش می دهد. همچنین این یکی و یا مرتبط بودن رشته تحصیلی لیسانس و فوق لیسانس برای تحصیل در مقطع دکتری بسیار مهم است. سپس با استاد راهنمایی که مرتبط با رشته شما تحصیل کرده و کار می کند ارتباط بگیرید. شما هر چقدر رزومه علمی قوی تر، معدل بالا و سطح زبان بالایی داشته باشید و بتوانید سوپروایز را قانع کنید می توانید موفق به دریافت پذیرش از دانشگاه و تحصیل دکتری در این کشور شوید. اگر مایل به دریافت اطلاعات تکمیلی در رابطه با اعزام دانشجو به ترکیه هستید، این مقاله را مطالعه فرمایید.

مدارک مورد نیاز پذیرش دکتری (PHD) در ترکیه

تحصیل PHD در ترکیه با توجه به اینکه این کشور دانشگاه های خوب با رنکینگ مورد قبول در جهان را دارد مورد توجه بسیاری از ایرانیان است. برای پذیرش دکتری و دیگر رشته ها و مقاطع توجه به مدارک خواسته شده از جانب دانشگاه می باشد. با توجه به اینکه هر یک از دانشگاه های ترکیه شرایط خاص خود را دارد، برای تهیه مدارک مورد نیاز پذیرش دکتری در ترکیه خوب است که سایت هر دانشگاه بصورت جدا چک شود. منتها برخی مدارک یکسان بوده و شامل:

  • مدرک تحصیلی لیسانس و فوق لیسانس
  • ارائه پایان نامه کارشناسی ارشد
  • کپی از پاسپورت که حداقل 90 روز اعتبار داشته باشد و دیگر مدارک هویتی
  • بیمه سلامت
  • اثبات تمکن مالی کافی
  • مدرک زبان بسته به درخواست دانشگاه و زبان رشته

مزایا و معایب تحصیل در ترکیه

این مقاله را از دست ندهید: مزایا و معایب تحصیل در ترکیه

در این مقاله ما جوانب مزایا و معایب تحصیل در ترکیه را به شما خواهیم آموخت.

مدرک زبان مورد نیاز اپلای دکترا در ترکیه

مدرک زبان مورد نیاز اپلای در صورت تحصیل دکترا در ترکیه به زبان انگلیسی، نیازمند به مدرک زبان در سطح حداقل 7 و یا حتی ارائه تافل 79 می باشد. خوب است بدانید که اگر بخواهید در دانشگاه های دولتی و به زبان ترکی تحصیل کنید و یا حتی برخی دانشگاه های خصوصی از شما مدرک زبان ترکی در حد C1 نیز می خواهند. این مدرک زبان که آزمونی برای زبان ترکی استانبولی می باشد "تومر تست" نام دارد.

شرایط ورود پست دکتری در ترکیه و حقوق آن

همه افراد به هنگام انتخاب کشور و رشته به فکر کسب درآمد و میزان حقوق دریافتی برای امرار معاش نیز هستند و طبیعی است که هر متقاضی قبل از اقدام شرایط ورود پست دکتری در ترکیه و حقوق آن را در کشور مقصد در نظر می گیرند. پس از تحصیل PHD در پست دکتری ترکیه و دیگر کشورها، شما بسته به حوزه تحقیقاتی و روند تحصیلی خود حقوق نیز دریافت می کنید. منتها در کشو ترکیه شما برای اینکه بتوانید راحت تر به بازار کار در ترکیه ورود کنید و به درآمد برسید خوب است به زبان ترکی تسلط خوبی داشته باشید. هر چند که هستند کمپانی هایی که نیازمند به نیروی کار مسلط به زبان انگلیسی هستند. در خصوص حقوق پست داک ترکیه جالب است بدانید که به طور میانگین مبلغ 320 یورو در ماه درآمد خواهید داشت.

هزینه تحصیل دکتری در ترکیه

ترکیه کشور همسایه ایران و با شرایط و هزینه های تقریبا مشابه به ایران برای زندگی و تحصیل می باشد. همین مسئله پایین بودن هزینه های تحصیل در ترکیه در مقایسه با کشورهای اروپایی تاپ، ایرانیان زیادی را ترغیب به تحصیل دکترا در این کشور و یا دیگر مقاطع می کند. هزینه تحصیل دکتری در ترکیه در دانشگاه های دولتی برای دانشجویان بین المللی بین 500 یورو تا 1000 یورو در سال می باشد،که همین هزینه برای شهروندان ترکیه کمتر نیز می باشد. هرچند که هزینه تحصیل دکتری در ترکیه در دانشگاه های خصوصی این کشور بالاتر بوده و بسته به دانشگاه و رشته شما می تواند بین 5.250 یورو تا 17.500 یورو در سال متغیر باشد. منتها شما در صورت داشتن شرایط می توانید برای بورسیه دکترا در ترکیه درخواست دهید که بسته به نوع بورسیه میزانی از شهریه های تحصیل را پوشش می دهد.

بررسی امکان تحصیل رایگان دکتری در ترکیه

افراد زیادی تمایل به تحصیل کم هزینه و حتی رایگان را دارند و خیلی از دانشجویان تاپ، با معدل بالا و شرایط علمی قوی می توانند با دریافت بورسیه دکترا در ترکیه که در برخی دانشگاه ها ارائه می شود به این هدف دست یابند. منتها کشور ترکیه همانند کشورهای عالی رتبه چون فرانسه، آلمان، اتریش و فرانسه دارای نطام آموزشی رایگان می باشد. به این معنی که شما در صورت تحصیل دکتری در ترکیه به زبان ترکی می توانید از پرداخت شهریه معاف خواهید بود و اندک هزینه برای ثبت را خواهید داشت. همچنین در طول اقامت، می توانید با استخدام در ترکیه، مقداری از فشار هزینه ها بکاهید، منتها با توجه به شرایط کاری و میزان بالا بودن نرخ بیکاری این کشور، چنانچه قصد تحصیل رایگان را دارید بهتر است برای کشورهای عالی رتبه اقدام کنید که بتوانید سریع تر هم به درآمد برسید.

بورسیه دکترا در ترکیه

دانشجویان زیادی تمایل دارند که بعد از اخذ ویزای ترکیه جهت تحصیل، بورسیه دریافت کنند و از پرداخت شهریه سالانه معاف شوند. در کشور ترکیه نیز بورسیه های متعددی برای تحصیل PHD ارائه می شود که دانشجویان با شرایط خاص می توانند درخواست دهند. بورسیه دکترا در ترکیه از سه طریق ارائه می شود که در جدول زیر مشاهده کنید.

Türkiye Burslari

بورسیه های متنوعی که توسط دولت ترکیه تامین می شود و متعلق به دانشجویان آسیای مرکزی، آفریقا، خاورمیانه و اروپای شرقی است.

Tübitak

بورسیه های تحقیقاتی که توسط شورای تحقیقات علمی و فناوری ترکیه ارائه می شود، منتها بیشتر این بورسیه ها برای دانشجویان ترک است.

بانک توسعه اسلامی (IsDB)

بورسیه هایی برای برای جامع مسلمان ارائه می دهد.

 

علاوه بر این، دانشجویان پس از پذیرش دکتری می توانند از بورسیه ها و کمک هزینه های تحصیلی که توسط خود دانشگاه ها که برای دانشجویان بین المللی دکترا ارائه می شود استفاده کنند.

بهترین دانشگاه های ترکیه در مقطع دکترا

برای تحصیل دکترا در ترکیه چندین دانشگاه وجود دارد که در جدول زیر اسامی و رنکینگ آنها آورده شده است و در بین 600 دانشگاه برتر جهان قرار دارند. متقاضیان علاقه مند به پذیرش دکتری باید شرایط دانشگاه ها را بررسی کرده و مطابق مدارک خواسته شده برای پذیرش درخواست دهند.

دانشگاه

رنک QS

THE 2022  

Cankaya University     

-

401-500    

Koç University   

511-520    

501-600    

Sabanci University

541-550    

501-600    

Bilkent University

591-600    

601-800    

Hacettepe University  

801-1000  

601-600    

Istanbul Technical University 

701-750    

601-800    

Middle East Technical University 

551-660    

601-800    

شرایط اخذ ویزای تحصیلی ترکیه در مقطع دکتری

بعد از پذیرش دکتری، برای ورود و دریافت اقامت ترکیه، باید ویزای دانشجویی دریافت کرده و اقامت خود را ثبت کنید. برای این منظور معمولا دانشگاه انتخابی شما نیز برای انجام فرآیندها به شما کمک خواهد کرد. از آنجایی که کشور ترکیه هنوز به طور کامل عضو اتحادیه اروپا نیست، بیشتر دانشجویان بین المللی که تمایل به تحصیل دکترا در ترکیه را دارند، باید برای دریافت ویزای دانشجویی (از جمله ویزای اتحادیه اروپا، منطقه اقتصادی اروپا و سوئیس) اقدام نمایند. شرایط اخذ ویزای تحصیلی ترکیه در مقطع دکتری به این صورت است که قبل از ورود به ترکیه و شروع کلاس ها باید از کنسولگری کشور خود برای دریافت ویزای دانشجویی اقدام نمایید.

شرایط ویزای همراه ترکیه در دوره دکترا

خیلی از افراد پس از اخذ پذیرش دکترا در ترکیه در صورت متاهل بودن تمایل به همراه بردن همسر فرزندان خود هستند. در امر مهاجرت برخی کشورها چون ایتالیا ویزای همراه ندارند. منتها دانشجویان برای تحصیل این دوره می توانند برای همسر و فرزندان زیر 18 سال خود در خواست ویزای همراه دهند. همچنین همراهان دانشجو می تواند تا مدت زمان طول دوره تحصیل دانشجو در کشور ترکیه اقامت داشته باشد. شرایط ویزای همراه ترکیه در دوره دکترا همانند کشورهای اروپایی نیازمند به اثبات هزینه های زندگی همراه نیز می باشد. در نتیجه متقاضیان تحصیل دکتری در ترکیه با داشتن هزینه های زندگی خود و همراهان خود می توانند به همراه همسر و فرزندان کمتر از 18 سال خود اقامت دانشجویی ترکیه را دریافت کنند.

شرایط اخذ اقامت پس از تحصیل ترکیه در مقطع دکترا

شرایط اخذ اقامت پس از تحصیل دکترا در ترکیه با کشورهای تاپ اروپایی کمی متفاوت است. در کشورهای عالی رتبه چون انگلستان، بلژیک، هلند و سوئد شما پس از اتمام تحصیل اجازه دارید حداقل یکسال بمانید و به دنبال کار بگردید. همچنین بخاطر پایین بودن نرخ بیکاری، ورود به بازار کار در کشورهای اروپایی چندان سخت نمی باشد. منتها در کشور ترکیه علاوه بر بالا بودن نرخ بیکاری، شما باید مجوز کار دریافت کنید. بنابراین در صورت یافتن کار به طور معمول بخاطر شرایط پیچیده این فرآیند باید به کشور خود باز گردید و با ویزای کار ورود کنید. شما بعد از ورود به بازار کار شده و بعد از گذشت 8 سال کار در این کشور درخواست اقامت دائک دهید. در صورتی که در کشورهای اروپایی این پروسه مدت زمان کمتری می برد.

⬅️ چنانچه علاقمند به کسب اطلاعات بیشتر درباره تحصیل دکترا در ترکیه هستید، اینجا کلیک کنید ➡️


سوالات متداول

✔️ آیا تحصیل در مقطع دکترا در ترکیه بصورت رایگان امکان پذیر است؟

در صورت تحصیل به زبان ترکی و یا دریافت برخی بورسیه ها می توانید بصورت رایگان در این کشور به تحصیل در مقطع دکترا بپردازید.

✔️ هزینه تحصیل دکتری در ترکیه در دانشگاه های خصوصی تا چه مبلغی می باشد؟

بسته به دانشگاه و رشته تحصیلی ممکن است تا 17 هزار یورو در سال شهریه داشته باشید.

✔️ آیا با تحصیل دکترا در دانشگاه های ترکیه می توان سریع تر به اقامت دست یافت؟

خیر، شما باید مجوز کار دریافت کرده، وارد بازار کار شوید و بعد از 8 سال کار کردن می توانید درخواست اقامت دائم دهید.

✔️ برای تحصیل دکترا در ترکیه آیا نیازمند به آزمون ورودی است؟

بله شما بسته به دانشگاه، برای تحصیل در مقطع دکترا باید از آموزن اولیه پذیرفته شوید.

سخن پایانی

کشور ترکیه با وجود نزدیکی به ایران و داشتن برخی امکانات و فضای تفریحی زیبا، شرایط اقامتی سختی دارد. در این مقاله به تحصیل دکترا در ترکیه و شرایط و مدارک مورد نیاز برای تحصیل دکترا در ترکیه پرداختیم. همان طور که در مطالب بالا اشاره شد دانشجویان باید سایت هر دانشگاه را برای مدارک دخواستی بررسی کنند. هر چند که تحصیل دکترا در ترکیه بسیار کم هزینه و حتی بصورت رایگان امکان پذیر می باشد، منتها بخاطر شرایط کاری نا مناسب این کشور، اقامت بعد از تحصیل چندان کار راحتی نیست. در صورتی می توانید در کشورهایی چون آلمان، بلژیک و فرانسه تحصیل کم هزینه و حتی رایگان داشته باشید و بعد از تحصیل به راحتی برای اقامت کاری خود اقدام کنید. شما عزیزان در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر و مهاجرت به کشورهای عالی رتبه اروپایی، کانادا و امریکا می توانید از تماس رایگان اولیه موسسه MIE بهره مند شده و شرایط خود را بررسی کنید.

امتیاز 5 از 5 ( 1 رای ثبت شده)

ثبت پرسش
مشاوره رایگان