مهاجرت پزشکان به ترکیه

بدون نظر

این روزها مهاجرت کاری پزشکان به ترکیه دغدغه بسیاری از اطبای کادر درمان است. روال مهاجرت پزشکان به ترکیه همانند دیگر کشورهای جهان است. شما به عنوان پزشک قطعاً می بایست بنا را بر تطبیق مدرک تحصیلی خود با نظام پزشکی و وزارت علوم و بهداشت کشور مقصد قرار دهید. آیا مهاجرت کاری پزشکان به ترکیه امری ممکن است؟ مراحل مهاجرت پزشکان به ترکیه چیست؟ آیا مهاجرت پزشکان متخصص به ترکیه قابل حصول است؟ در نوشتار پیش رو جزییات فرآیند مهاجرت پزشکان به ترکیه را برای افزایش آگاهی و اطلاعات شما بررسی خواهیم نمود. توجه بفرمایید اطلاعات مربوط به مراحل معادل سازی مدرک پزشکی در ترکیه با ترجمه وب سایت های رسمی این کشور و پس از مشورت با وکلای بومی ترک در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است و صرف ارائه مطلب به معنی ارائه خدمات در آن زمینه نخواهد بود. توصیه می کنیم برای دریافت مشاوره تخصصی از کارشناسان مجرب موسسه Mie برای انتخاب بهترین و مناسب ترین مسیر مهاجرتی برای خود و خانواده محترمتان با ما تماس بگیرید و مشاوره تلفنی رایگان دریافت کنید. در صورتی که بعد از مطالعه این نوشتار همچنان سوالی برای شما باقی بود می توانید آن را با کارشناسان ما در انتهای همین صفحه به اشتراک بگذارید و در اسرع وقت پاسخ مقتضی خود را دریافت نمایید.

مباحثی که در این نوشتار بررسی می گردد:

تماس با مامهاجرت پزشکان به ترکیه

شرایط مهاجرت پزشکان به ترکیه

در خصوص شرایط مهاجرت پزشکان به ترکیه اولین نکته ای که می بایست در نظر بگیرید؛ وجود قانونی تحت عنوان ممنوعیت اشتغال به مشاغل پزشکی است. در مواد مذکور در قانون ۱۲۱۹ با رعایت مقررات مقرر برای مشاغل: دندانپزشکی، مامایی و مراقبت از بیمار همچنان ممنوع است. مشابه قانون فوق قانون دیگری وجود دارد که عنوان می کند؛ اتباع خارجی امکان کار در رشته هایی نظیر داروسازی و دامپزشکی در این کشور ندارند و دامپزشکان و داروسازان خارجی تنها در صورتی می توانند در این حرفه ها اشتغال به کار داشته باشند که پیشتر به تابعیت ترکیه درآمده باشند. در واقع طبق قوانین وزارت کار اشتغال به این حرفه ها ممنوع است و وزارت بهداشت در خصوص این رشته ها برای متخصین واجد شرایط مجوزی صادر نمی کند. هم اکنون و در تاریخ انتشار این مقاله فقط و فقط مهاجرت به ترکیه برای پزشکان و همچنین پرستاران امکان پذیر است و این افراد با وجود تابعیت خارجی امکان کار در این کشور را دارند. با این حال، بر اساس قانون بیمارستان های خصوصی، الزام داشتن شهروندی در ترکیه برای مدیریت یک بیمارستان الزامی است. در قالب یک نگاه کلی بدانید مهاجرت پزشک عمومی به ترکیه و پزشک متخصص به ترکیه بلا مانع است. برای انجام این مهم تسلط به زبان ترکی، دادن آزمون معادل سازی و کسب حداقل نمره و گذراندن دوره کارورزی بسته به سطح مدرک تحصیلی لازم است تا کشور ترکیه مدرک متقاضی را به رسمیت بشناسد و به متقاضی اجازه کار دهد.

ویدیو موسسه MIE - اگر قصد مهاجرت به ترکیه دارید این موارد را باید بدانید!


مهاجرت پزشک عمومی به ترکیه

مهاجرت پزشک عمومی به ترکیه به این صورت است که متقاضی ابتدا می بایست مدارک خود را برای ارزشیابی به ترکیه ارسال کند تایید اولیه مدارک ممکن است تا شش ماه به طول بیانجامد. در همین حین متقاضی می بایست برای آزمون معادل سازی که سالی دوبار در پایتخت ترکیه برگزار می شود حضور یابد. در عین حال وی می بایست حداقل سطح زبان ترکی خود را به B2 نیز برساند و با مدرک آن را اثبات کند. پس از قبولی در این آزمون، برای تکمیل پروسه و دریافت مجوز در راستای مهاجرت پزشکان و اخذ اقامت ترکیه متقاضی باید یک دوره انترنی شش ماهه در بیمارستان را پشت سر بگذراند. پزشک خارجی می بایست برای این کارآموزی حدود 300 تا 600 لیر بپردازد و پس از به اتمام رسانیدن این دوره، پزشک ایرانی می تواند در ترکیه مشغول به کار شود.

مهاجرت پزشک متخصص به ترکیه

در خصوص مهاجرت پزشک متخصص به ترکیه باید گفت که تمامی مراحل آن با مهاجرت پزشک عمومی به ترکیه یکسان است به جز این که آزمون معادل سازی متخصصان تحت عنوان آزمون تخصصی پزشکی  (TUS)شناخته می شود. این آزمون نیز سالی دو بار در فروردین و شهریور برای متقاضیان تحصیل در رشته پزشکی برگزار می شود و از دو قسمت آزمون زبان خارجی و آزمون علمی تشکیل شده است. هدف از برگزاری آزمون زبان خارجی انتخاب داوطلبان واجد شرایط برای شرکت در آزمون علمی می باشد. در آزمون زبان خارجی دانشجو باید حداقل 60 امتیاز از 100 امتیاز را کسب کند. متقاضیانی که حد نصاب آزمون زبان را کسب کنند وارد آزمون علمی توس می شوند که در همان روز برگزار می شود. لازم به ذکر است که قبولی در آزمون زبان تا دو سال اعتبار دارد و در صورتی که فردی در این آزمون حد نصاب قبولی را کسب کند اما در آزمون علمی نمره قبولی کسب نکند و یا اصلا در آزمون علمی شرکت نکند به مدت دو سال در هر زمان برای ورود به آزمون علمی از شرکت در آزمون زبان معاف می باشد. هدف از برگزاری این آزمون انتخاب پزشکان واجد شرایط برای ورود به دوره دستیاری در رشته های مختلف پزشکی بوده و آزمون علمی به صورت آزمایشی برگزار می شود.

آیا مدرک پزشکی ایران در ترکیه معتبر است؟

این موضوع که؛ آیا مدرک پزشکی ایران در ترکیه معتبر است؟ سوال بسیار از اطبا در مسیر مهاجرت پزشکان به ترکیه است. در پاسخ باید گفت؛ به عنوان یک قاعده کلی شما می بایست این مورد را مد نظر قرار دهید که؛ حتی پزشکان ترکی که در خارج از ترکیه تحصیل می کنند نیز باید پس از اتمام تحصیلات و برای زندگی و کار در ترکیه مدرک تحصیلی خود را مطابقت داده و معادل سازی کنند. در نتیجه؛ خیر. مدرک پزشکی اطبای ایران مورد تایید ترکیه و هیچ کشور دیگری نمی باشد. در صورتی که در ایران تحصیلات خود را در رشته پزشکی به اتمام رسانیده اید و قصد مهاجرت به هر کشور دیگری را دارید می بایست ابتدا مدرک تحصیلی خود را با سیستم پزشکی آن کشور تطبیق دهید و ترکیه نیز از این اصل مستثنی نمی باشد. فقط در صورتی که مدرک شما از طریق تحصیل در ترکیه اخذ شده باشد، مورد تایید این کشور خواهد بود و نیاز به معادلسازی ندارد.

نحوه معادل سازی مدرک پزشکی در ترکیه چگونه است؟

نحوه معادل سازی مدرک پزشکی در ترکیه چگونه است؟ این سوال بسیاری از اطبا در مسیر مهاجرتشان به ترکیه است. در پاسخ به این سوال باید گفت که برای ثبت نام معادل سازی دو مسیر در پیش روی پزشکان است و مشخص ترین و آسان ترین مسیر از طریق وب سایتی تحت عنوان یوک YÖK صورت می گیرد. از سال 2018، مدارک معادل سازی به صورت آنلاین ارسال می شود. دو گام مهم را می توان به امور اداری و معادلسازی (دنکلیک) اختصاص داد. دو آزمون برگزار شده در این دو گام مهم یکی YÖK بوده و دیگری آزمون sts ترکیه که اولی را آموزش عالی این کشور برگزار می کند. در آزمون دوم با برگزاری سالانه 2 مرتبه که مختص معادلسازی مدارک تحصیلی موفقیت لازم است. پزشکان پس از موفقیت نیاز به شرکت در دوره های کارآموزی خواهند داشت.

آزمون های معادل سازی مدرک پزشکی در ترکیه چیست؟

این موضوع که آزمون های معادل سازی مدرک پزشکی در ترکیه چیست؟ سوال بسیاری از اطبا در راستای مهاجرت پزشکان به ترکیه است. در پاسخ به این سوال باید گفت که؛ شما باید در آزمون معادلی که تحت عنوان STS (seviye tespit sınavı) شناخته می شود، شرکت کنید. این آزمون دو بار در سال و در ماه های آوریل و سپتامبر در پایتخت ترکیه؛ آنکارا برگزار می شود. این آزمون شامل 120 سوال از پزشکی عمومی تا اطفال و جراحی عمومی است و نمره قبولی 35 از 100 است. این نمره قبولی سابقآً حداقل 40 نمره در نظر گرفته می شد اما بعد از کووید-19 نمره لازم را به 35 کاهش دادند. در واقع سابقاً اگر متقاضی در آزمون STS نمره 40 می گرفت؛ قبول می شد اما اکنون به دلیل شیوع کرونا و نیاز ترکیه به پزشک بیشتر، متقاضی با نمره 35 پذیرفته می شود. در عین حال بررسی وضعیت متقاضی اسناد بسیار سریعتر انجام می شود. در این قسمت به صورت خلاصه مواردی که باید در مورد تست STS در نظر بگیرید را شرح خواهیم داد؛ در نظر داشته باشید این آزمون فقط کتبی است و آزمون عملی دیگری در پی خود ندارد. آزمون STS شرط سنی ندارد. همانطور که ذکر نمودیم آزمون STS دو بار در سال برگزار می شود.

مزایا و معایب مهاجرت به ترکیه

این مقاله را از دست ندهید: مزایا و معایب مهاجرت به ترکیه

در این مقاله ما جوانب مزایا و معایب مهاجرت به ترکیه را به شما خواهیم آموخت.

مدارک مورد نیاز مهاجرت پزشکان به ترکیه و معادل سازی مدرک پزشکی

مدارک مورد نیاز مهاجرت پزشکان به ترکیه و معادل سازی مدرک پزشکی مجموع تمامی مدارکی است که تا این لحظه ذکر کردیم. اما به صورت خلاصه مجموع مدارک مورد نیاز در راستای مهاجرت پزشکان را می توانید در جدول زیر مشاهده نمایید؛ لازم به ذکر است تمامی مدارک به زبان ترکی می بایست ترجمه رسمی ممهور به مهر تایید و امضای وزارت امور خارجه باشند.

  • مدرک تحصیلی دکترای حرفه ای مورد تایید وزارت علوم و بهداشت ایران
  • ترجمه زیر نمرات مدرک تحصیلی و گواهی پایان دوره متوسطه در ایران
  • مدارک هویتی همانند پاسپورت و عکس
  • مدرک زبان اثبات کننده تسلط به زبان ترکی
  • گواهی تخصص + ترجمه به زبان ترکی
  • گواهی عدم سوپیشینه و هرگونه مانع قانونی برای طبابت

مدرک زبان مورد نیاز مهاجرت پزشک به ترکیه

ابتدا لازم است که مدرک تحصیلی فرد به زبان ترکی ترجمه شود. برای واجد شرایط بودن برای مدرک، باید در آزمون YOS برای آموزش عالی شرکت کنید. در بحث مدرک زبان مورد نیاز مهاجرت پزشک به ترکیه اخذ مدرک زبان ترکی حداقل سطح B دو الزامی است. البته پزشکانی که از دانشگاه های ترکیه فارغ التحصیل شده اند نیازی به ارائه مدرک زبان ترکی نخواهند داشت. اما اگر مدرک زبان ترکی دارید باید به این نکته توجه کنید که پس از اخذ، این مدرک فقط یک سال اعتبار دارد. لازم است بدانید برای مهاجرت پزشکان به ترکیه، از هر کجای دنیا متقاضیان می بایست مدرک زبان ترکی ارائه کنند.

هزینه مهاجرت پزشکان به ترکیه و معادل سازی

در خصوص هزینه مهاجرت پزشکان به ترکیه و معادل سازی باید گفت که پروسه معادل سازی مدارک پزشکان در این کشور هزینه های بالایی را به متقاضیان تحمیل نمی کند. در بحث آزمون اما متقاضی می بایست هزینه های مرتبط را جهت گذراندن آزمون پرداخت کند. هزینه آزمون برای درخواست های اولیه 350 لیر ترکیه و برای درخواست های دیرهنگامی که برای ثبت نام آزمون صورت می گیرد، متقاضی می بایست مبلغ 530 لیر ترکیه پرداخت نماید. پس از اتمام موفقیت آمیز یک برنامه معادل سازی مدرک تحصیلی در راستای مهاجرت پزشکان به ترکیه، هزینه ای معادل 767 لیر وجود دارد که باید پرداخت شود. به جز این موارد هزینه های دیگری که اطبا می بایست مد نظر قرار دهند؛ هزینه های زندگی در ترکیه بعنوان یک کشور بیگانه است که متقاضیان می بایست مادامی که مدرک خود را معادل نکرده و مشغول به کار نشده اند، تمام هزینه ها را مد نظر قرار دهند.

شرایط استخدام پزشک در ترکیه

بر اساس آمار منتشر شده توسط انجمن پزشکی ترکیه، 1405 پزشک در سال 2021 شغل خود را در ترکیه ترک کرده و در خارج از کشور مشغول به کار شدند و تنها در ژانویه سال جاری، 197 پزشک دیگر مهاجرت کردند. در مقایسه با داده‌های سال ‌های گذشته، به سختی می ‌توان این عدد را درک کرد. به عنوان مثال؛ ده سال پیش از این تاریخ تنها 59 پزشک متخصص کشور را ترک کردند که افزایش درصد این چنینی در تقریباً یک دهه بسیار عجیب بود. علاوه بر این، تعداد دوره های زبان حرفه ای برای پزشکان، زبان آلمانی، نروژی، دانمارکی، سوئدی و انگلیسی در شهرهای بزرگ مانند استانبول، ازمیر و آنکارا به سرعت افزایش یافته است. این اعداد علی رغم روند طولانی و سنگین اعتبارسنجی مدارک پزشکی در اروپا همچنان در حال افزایش هستند. این مسائل را می توان به دلایل زیادی من جمله؛ حقوق محدود، افزایش خشونت فیزیکی و کلامی ارتباط داد. اما به هر صورت در راستای مهاجرت پزشکان به ترکیه به خصوص از ایران اطبا می بایست موارد زیادی را در نظر بگیرند. از جمله این موارد می توان به نرخ بالای بیکاری در این کشور اشاره نمود و ضمناً ممنوعیت استخدام در ترکیه برای بیمارستان های دولتی که بسیاری از بیمارستان های اصلی در شهرهای اصلی این کشور آن را رعایت می کنند. این موضوع شرایط استخدام پزشک در ترکیه را با مشکل مواجه می نماید. در نمودار زیر نرخ بیکاری ترکیه را مشاهده نمایید.

نمودار نرخ بیکاری در ترکیه

شرایط اخذ ویزا برای مهاجرت کاری پزشکان به ترکیه

در راستای مهاجرت پزشکان به ترکیه و کار در این کشور همانطور که ذکر کردیم متقاضی می بایست مدرک تحصیلی خود را معادل کند و پس از اخذ مجوزهای لازم و دریافت تایید مدرک تحصیلی خود وارد بازار کار در ترکیه شود. برای اقامت بیش از 6 ماه در سال در کشور ترکیه افراد می بایست درخواست اقامت بلند مدت داشته باشند. ویزای کاری نیز یکی از انواع اقامت های بلند برای زندگی در این کشور است. شرایط اخذ ویزا برای مهاجرت کاری پزشکان به ترکیه به این صورت است که فرد می بایست با در دست داشتن کلیه مدارک من جمله؛ مدرک زبان، قرارداد کاری، مدارک هویتی، مدارک معادل سازی تحصیلی درخواست خود را ارائه کند. سپس در وهله اول اقامت یک ساله به آن ها داده می شود و پس از آن مهاجرت پزشکان به ترکیه به اندازه مدت زمان قرارداد کاری آن ها تمدید می شود تا زمانی که این اقامت موقت به اقامت دائم و پس از آن به تابعیت تبدیل شود.

درامد پزشکان در ترکیه بر اساس تجربه و تخصص

درآمد و دستمزد یکی از مهمترین دغدغه اطبا پس از مهاجرت پزشکان به ترکیه می باشد. سالهای مشغولیت به این امر هر چه بالاتر باشد، درآمد نیز بیشتر است. طبیعتاً هر چه سال های کاری فرد بیشتر باشد، دستمزد وی بالاتر می رود. به طور کلی، پزشکانی که بین دو تا پنج سال تجربه دارند، به طور متوسط ​​32 درصد بیشتر از تازه‌ کاران و جوانان در تمام صنایع و رشته‌ها درآمد دارند. افراد با اشتغال بیشتر از 5 سال حدودا 36 درصد درامد بالاتر نسبت به کم سابقه تر ها دارند. پزشکان متخصص در ترکیه احتمالاً هر 17 ماه یک بار افزایش حقوق 12 درصدی را مشاهده می کنند. متوسط ​​افزایش سالانه کشوری برای همه حرفه ها در مجموع 8 درصد به کارکنان در هر 18 ماه تعلق می گیرد. در جدول زیر می توانید درآمد پس از مهاجرت کاری پزشکان به ترکیه را مشاهده نمایید.

درامد پزشکان در ترکیه بر اساس تجربه و تخصص

متخصص پوست

23.700

پزشک عمومی

16.700

متخصص تغذیه

16.000

کارشناس سلامت رفتار

8.600

کاپروپراکتیک

9.130

پزشک اورژانس

18.500

فیزیولوژیست ورزش

18.900

پزشک قانونی

20.400

مشاور ژنتیک

12.800

پزشک داخلی

24.700

متخصص قلب و عروق

33.000

متخصص مغز و اعصاب

35.000

متخصص زنان زایمان

22.000

چشم پزشک

16.200

متخصص اطفال

19.100

پزشک بیهوشی

28.200

پزشک ccu

16.200

پزشک غدد درون ریز

23.300

پزشک سالمندان

15.000

شرایط اخذ تابعیت ترکیه در پروسه مهاجرت پزشک به ترکیه

شرایط اخذ تابعیت ترکیه در پروسه مهاجرت پزشک به ترکیه تفاوتی با شرایط و مراحل درخواست و اخذ تابعیت با بقیه مشاغل فعال در این کشور ندارد. پس از به اتمام رسیدن پروسه مهاجرت پزشکان به ترکیه و کاریابی در این کشور روال به این صورت است که فرد می بایست قرارداد کاری خود را با مراکز خصوصی تمدید کند تا بتواند حداقل پنج سال در این کشور شاغل بماند. پس از گذشت حداقل پنج سال کار دائم و زندگی دائم در این کشور متقاضی می تواند درخواست اقامت دائم داشته باشد و پس از گذشت چند سال از اقامت دائم امکان درخواست برای تابعیت و اخذ پاسپورت ترکیه را دارد.

⬅️ چنانچه علاقمند به کسب اطلاعات بیشتر درباره مهاجرت پزشکان به ترکیه هستید، اینجا کلیک کنید ➡️


سوالات متداول

✔️ آیا مهاجرت پزشک به ترکیه امکان پذیر است؟

بله، شرایط کار پزشک خارجی در ترکیه به این صورت است که پس از طی کردن فرآیند معادل سازی مدرک خود در ترکیه امکان کاریابی در این کشور را دارد.

✔️ آیا مسیر مهاجرت پزشکان به ترکیه باز است؟

بله، هر چند طی کردن فرآیند معادل سازی مدرک پزشکی در ترکیه زمان بر است اما کاملاً شدنی و امکان پذیر است.

✔️ مراحل معادل سازی مدرک پزشکی در ترکیه به چه صورت است؟

معادل سازی مدرک پزشکی در ترکیه شامل آزمون کتبی، گذراندن دوره عملی و کارآموزی و همچنین داشتن تسلط نسبی به زبان ترکی خواهد بود.

✔️ مدرک زبان مورد نیاز برای مهاجرت پزشکان به ترکیه چیست؟

برای مهاجرت کاری پزشکان به ترکیه لازم است که حداقل در حد سطح زبان B2 ترکی باشند.

سخن پایانی

در نوشتاری که مطالعه نمودید در خصوص مهاجرت پزشکان به ترکیه، فرآیند و مراحل معادل سازی و مهاجرت پزشکان متخصص به ترکیه تمامی اطلاعات مرتبط را در اختیار شما بزرگواران قرار دادیم. پروسه تطبیق مدارک تحصیلی در راستای مهاجرت پزشکان به ترکیه شامل؛ داشتن حداقل سطح زبان، ارزشیابی مدارک، آزمون کتبی، گذراندن دوره کارورزی و کاریابی می باشد. در نظر داشته باشید که به لحاظ جغرافیایی این کشور نه در اتحادیه و نه در حوزه شنگن است و جز قاره آسیا به شمار می رود و از لحاظ نرخ بیکاری و ثبات شغلی نیز در موقعیت مطلوبی قرار ندارد. در نتیجه شاید بهتر باشد به کشورهایی که مشخصاً ویزایی مخصوص معادل سازی کادر درمان دارند بیشتر بپردازید و شرایط خود را برای مهاجرت به چنین کشورهایی بررسی نمایید. شما می توانید برای بررسی شرایط خود و دریافت مشاوره تلفنی رایگان با خطوط موسسه ارتباط برقرار نموده و از مشورت کارشناسان مجرب ما در امر مهاجرت بهره لازم را ببرید. در عین حال در صورتی که پس از مطالعه مقاله مهاجرت پزشکان به ترکیه ابهامی در این زمینه برای شما باقیمانده بود؛ می توانید سوالات خود را در انتهای همین صفحه با ما در میان بگذارید.

امتیاز 5 از 5 ( 1 رای ثبت شده)

مطالب مرتبط و مفید


ثبت پرسش
مشاوره رایگان