بازار کار مهندسی برق در آلمان

1 نظر

افرادی که در جستجوی بهترین کشورها برای کار در رشته مهندسی برق هستند، قطعا کشور آلمان را در لیست جستجو خود قرار می دهند، چرا که آلمان به عنوان صنعتی ترین کشور اروپا همواره از مهندسین مکانیک، برق، کامپیوتر و ... استقبال می نماید. در این نوشتار علمی تصمیم داریم بازار کار مهندسی برق در آلمان را مورد مطالعه قرار دهیم و به شرایط شغلی و درآمد شغل مهندسی برق در آلمان بپردازیم.

  • شرایط مهاجرت مهندس برق به آلمان چیست؟
  • بازار کار مهندسی برق در آلمان چگونه است؟
  • چگونه می توان با کار در آلمان اقامت و تابعیت این کشور را اخذ نمود؟

مقاله حاضر بر اساس وبسایت های دولتی کشور آلمان و با کمک از وکلای کشور آلمان نگارش گردیده است و اطلاعات کلی در زمینه بازار کار مهندسی برق در آلمان را در اختیار شما سروران عزیز قرار می دهد. شما عزیزان می توانید برای آگاهی از خدمات موسسه و شرایط و الزامات شغل مهندسی برق در آلمان با کارشناسان موسسه MIE تماس حاصل فرمایید و مشاوره رایگان اخذ نمایید.

سوال در باب کمک موسسه MIE و اجازه کار آلمان در 30 ثانیه

تماس با ما
شغل مهندسی برق در آلمان

شرایط بازار کار مهندسی برق در آلمان

کشور آلمان به عنوان یک کشور صنعتی همواره تاکید زیادی روی علم و فناوری های نوین داشته است. با توجه به صنعتی بودن این کشور، آلمان بالاترین تعداد شاغلین مهندس در کل اتحادیه اروپا را دارد و این کشور برای مهندسین حوزه IT، مهندسی مکانیک، مهندسی برق و... مقصد بسیار جذابی تلقی می گردد. روندهای جمعیتی در کشور آلمان باعث نگرانی هایی شده است چراکه در حال حاضر در حدود 21 درصد از کارگران مهندس بالای 55 سال سن دارند و بسیاری از شرکت ها و کمپانی های بزرگ نیازمند نیروی جوان و متخصص هستند. استان هایی مانند هامبورگ و اشتوتگارت نسبت به سایر شهرهای آلمان نیازمند نیروی کار بیشتر هستند و فرصت های شغلی متعددی برای مهندسین ایجاد نموده است.

تمامی دستگاه ها و وسیله های الکترونیکی که در حال حاضر از آنها در زندگی روزمره خود استفاده می کنیم توسط مهندسین برق و الکترونیک بهبود یافته است و مهندسین برق در خط مقدم فناوری به صورت عملی کار می کنند و تمامی نیاز های ارتباطی، فناوری و انرژی و... را از انرژی خورشیدی گرفته تا تلفن همراه و... را برآورده می نمایند. در حال حاضر شکاف بزرگی بین عرضه و تقاضا نیروی کار در رشته های مهندسی برق، مهندسی الکترونیک و فناوری اطلاعات در کشور آلمان وجود دارد و این کشور به نیروی کار در این رشته ها نیاز دارد. در قسمت های بعدی به تفسیر بازار کار مهندسی برق در آلمان و شرایط مهاجرت به آلمان برای مهندس برق بخواهیم پرداخت.

  • توضیحات در رابطه با سوال در باب کمک موسسه MIE و اجازه کار آلمان

فایل تصویری موسسه ملک پور در رابطه با سوال در باب کمک مؤسسه MIE و اجازه کار آلمان

فایل صوتی در رابطه با سوال در باب کمک مؤسسه MIE و اجازه کار آلمان

نرخ بیکاری در آلمان برای مهندسان برق

همانطور که بیان داشتیم با توجه به مطالعات انجام شده توسط دولت فدرال آلمان، پیش بینی می شود این کشور ظرف 10 الی 20 سال آینده بیش از 3 میلیون نفر نیروی کار ماهر بازنشسته گردند و این کشور به شدت نیاز به نیروی کار ماهر می باشد. همچنین با توجه به پیشرفت تکنولوژی نیز هزاران فرصت جدید شغلی که نیاز به تخصص افراد دارد ایجاد می گردد و این موضوع سبب نیازمندی نیروی کار بیشتر این کشور می شود. نرخ بیکاری در آلمان در یک موقعیت زمانی مشخص همواره از سایر کشورهای اروپایی پایین تر بوده است که در رشته های مهندسی این موضوع نمود بیشتری دارد. در حال حاضر نرخ بیکاری آلمان در طی یکسال گذشته از 6 درصد به 5 درصد کاهش پیدا کرده است که نشان از شرایط ایده آل تحصیل مهندسی برق در آلمان و بازار کار مناسب آن و سایر رشته ها می باشد. این میزان از نرخ بیکاری نیز به دلیل شرایط کنونی جامعه جهانی و شیوع بیماری های همه گیر بوده است. در نمودار زیر شما عزیزان شاهد میزان نرخ بیکاری آلمان می باشید.

وظایف مهندس برق در آلمان

مهندسان برق در ساخت تجهیزات الکتریکی مانند موتورهای الکتریکی، سیستم های رادار و ناوبری، سیستم های ارتباطی یا تجهیزات تولید برق، طراحی، توسعه، آزمایش و... فعالیت می کنند. مهندسان برق همچنین سیستم های الکتریکی خودروها و هواپیماها را طراحی می کنند. در واقع مهندسی برق مطالعه سیستم های الکتریکی، دستگاه ها، مدارها در سیستم های ارتباطی، خودروها، رایانه ها، کنترل های ماشین آلات و تقربیا هر چیزی که از برق استفاده می کند، می باشد. در قسمت ذیل به برخی از وظایفی که مهندسین در شغل مهندسی برق در آلمان ایفا می نمایند اشاره داشته ایم:

  1. طراحی روش های جدید جهت استفاده از نیروی الکتریکی برای توسعه و بهبود محصولات
  2. انجام محاسبات دقیق جهت توسعه استاندارد ها و ساختار و نصب تجهیزات الکتریکی
  3. ارزیابی نمودن تمامی سیستم های اکتریکی، قطعات آنها و...
  4. توسعه فرایند تولید و استفاده از فناوری های جدید برای تولید محصولات
  5. تعمیر و نگهداری انواع تجهیزات الکتریکی
  6. انجام آزمایشات مختلف الکتریکی

درآمد مهندس برق در آلمان

از مهم ترین موضوعاتی که جویندگان کار به آن توجه دارند موضوع درآمد و حقوق رشته شغلی آنها در کشور مورد نظر می باشد. در بررسی نرخ بیکاری و بازار کار مهندسی برق در آلمان به این نتیجه رسیدیم که کشور آلمان یکی از بهترین کشورها برای مهندسین برق می باشد و در این قسمت به درآمد آنها خواهیم پرداخت. به صورت کلی میزان درآمد رشته مهندسی برق در آلمان از مبلغ 1900 یورو تا مبلغ 6200 یورو در ماه می باشد که این میزان درآمد نیز بر حسب تخصص افراد و گرایش شغلی آنها و همچنین موقعیت مکانی و... بسیار متغیر می باشد.

میانگین حقوق ساعتی مهندس برق در آلمان

قطعا مهندسین برق بر حسب تخصص، سابقه کار و... میزان درآمد متفاوتی را دریافت می نمایند. نیروی های کار در آلمان به صورت معمول روزانه 8 ساعت به کار مشغول هستند و همچنین به مدت 5 روز در هفته کار می کنند. میانگین درآمدی که یک مهندس برق در یک ساعت در کشور آلمان کسب می نماید در حدود 21 یورو الی 40 یورو می باشد. البته این میزان درآمد بسته به موقعیت مکانی و شرایط متقاضی بسیار متفاوت خواهد بود.

بازار کار معماری در آلمان

این مقاله را از دست ندهید: بازار کار معماری در آلمان

در این مقاله ما جوانب بازار کار معماری در آلمان را به شما خواهیم آموخت.

شرایط استخدام و کاریابی برای مهاجرت مهندس برق به آلمان

لازمه مهاجرت مهندس برق به آلمان داشتن یک پیشنهاد شغلی از طرف کارفرمایی در این کشور است. با توجه به اینکه در تمام اتحادیه اروپا و کشورهای مختلف اگر جایگاه شغلی خالی وجود داشته باشد در ابتدا اولویت با نیروی کار آن کشور می باشد، افرادی که تمایل دارند آن جایگاه شغلی را به دست آورند بایستی از رزومه علمی و کاری مناسبی برخودار باشند. بنابراین افرادی که دارای تخصص بالایی در زمینه مهندسی برق هستند و همچنین سطح زبان خوبی دارند شانس کاریابی بالایی در این رشته دارند چراکه کشور آلمان این رشته را در لیست مشاغل دارای کمبود نیروی کار خود منتشر نموده است.

افرادی که قصد کار کردن در آلمان را دارند بایستی رزومه کاری مناسبی را تهیه نمایند و آن را با شرکت های کاریابی مختلف و یا کمپانی و کارفرمایان مختلف به اشتراک بگذارند. یکی از بهترین موسسات کاریابی در آلمان آژانس استخدام فدرال Stellensuche می باشد. این پورتال بزرگترین پورتال آنلاین کاریابی در آلمان می باشد که روزانه به روز رسانی می شود و شما می توانید رزومه و شرایط خود را در این پروتال به صورت آنلاین ثبت نمایید. شرکت های آلمانی از طریق این پورتال شرایط شما را می بینند و در صورت تمایل مستقیما با شما تماس می گیرند. همچنین شما عزیزان می توانید از طریق محصول ویدیویی گام به گام تا کار در خارج از کشور پیدا کردن کار در آلمان را تسهیل ببخشید زیرا این ویدیو در خصوص نحوه نوشتن CV، ارتباط گیری با کارفرما و ایمیل زدن به آنها، قوانین کشورهای مختلف و... را تشریح می نماید.

عناوین شغلی مهندسی برق در آلمان

مهندسی برق نیز همانند تمامی رشته های دارای ده ها زیر عنوان شغلی می باشد و از آنجایی که در زمینه تکنولوژی و فناوری پیشرفت های بسیار زیادی صورت گرفته و به سرعت دنیا در حال دیجیتالی شدن و استفاده از تکنولوژی های نوین می باشد، مشاغل جدیدی نیز به همراه آنها ایجاد می گردد. در جدول ذیل برخی از عناوین شغلی مرتبط با مهندسی برق را به همراه میزان درآمدی که دارند را ذکر نموده ایم:

عنوان شغلی

میزان درآمد

مهندس طراح

2900-5500

تکنسین طراحی

2900-5500

مهندس برق

3400-6000

تکنسین مهندسی برق

2100-4200

برقکار صنعتی

2400-4300

برقکار الکترونیک

2200-4200

تکنسین بازرسی

2600-4700

مهندس تعمیر و نگهداری

2700-5100

مهندس برق قدرت

3200-5700

تعمیر کار

2000-3900

اپراتور ماشین آلات مولد برق

2200-4100

مدارک مورد ویزای کار برای مهندس برق در آلمان

همانگونه که خاطر نشان کردیم افرادی که تمایل به مهاجرت به آلمان از طریق کار را دارند، در صورتی که از رزومه کاری و تحصیلی مناسبی برخوردار باشند و دارای دانش زبان آلمانی باشند و همچنین سوابق کاری بالایی در این رشته داشته باشند شانس کاریابی بالایی دارند. لذا اصلی ترین شرط دریافت ویزای کار داشتن یک پیشنهاد شغلی از طرف شرکت و کارفرمایی در این کشور می باشد. افرادی که تصمیم دارند با ویزای جستجو کار یا با ویزای کار در آلمان مشغول به کار شوند بایستی مدارک تحصیلی و دانشگاهی خود را در آلمان ارزیابی نمایند. برخی از ارگان ها و موسسات در آلمان مانند آنابین معادل سازی مدارک را انجام می دهند. سایر مدارک لازم جهت مهاجرت مهندس برق به آلمان و اخذ ویزای کار آلمان به شرح ذیل است:

  1. داشتن پاسپورت معتبر
  2. داشتن سابقه کار مرتبط در رشته مهندسی برق (حداقل 3 سال)
  3. داشتن مدرک زبان آلمانی حداقل B1
  4. داشتن یک CV استاندارد
  5. داشتن مدارک تحصیلی مناسب (برای کار در آلمان بهتر است افراد حداقل مدرک لیسانس را داشته باشند)
  6. داشتن مهارت و تخصص در زمینه مهندسی برق ( کار با نرم افزار های گوناگون و...)

پیش نیازهای مهارتی مهندس برق در آلمان

همانطور که بیان نمودیم بازار کار مهندسی برق در آلمان بسیار مناسب و ایده آل می باشد ولی افرادی شانس کاریابی بالاتری را دارند که در زمینه کاری خود مهارت بالایی داشته باشند. در واقع مهارت هایی که نیروی های کاری در زمینه های خاص دارند به انها کمک می کند تا برای کارفرمایان متمایز شوند. یکی از پیش نیازهای کار در رشته مهندسی برق آگاهی از نرم افزار های گوناگون مانند Auto Desk و Matlab و داشتن دانش در زمینه روش های مهندسی و مدیریت پروژه می باشد. آشنایی با دستگاه های محاسباتی PLC که کنترل کننده های قابل برنامه ریزی صنعتی می باشند نیز یک مهارت مهم در زمینه مهندسی برق به شمار می آید. داشتن مهارت های فنی، مهارت حل مسئله، مهارت های بدنی، مهارت ارتباط با همکاران و مشتری، مهارت مدیریت کسب و کار و... از جمله پیش نیاز های شغل مهندسی برق در آلمان می باشد. علاوه بر این داشتن مدرک زبان آلمانی یکی از مهم ترین پیشنیاز های کار در آلمان می باشد

بهترین گرایش مهندسی برق در آلمان

رشته مهندسی برق یک رشته گسترده می باشد و دارای گرایش های مختلفی است. از سیستم های کنترل و مهندسی اندازه گیری گرفته تا هوش مصنوعی و... جز تخصص ها و گرایشات شغل مهندسی برق در آلمان می باشد. در قسمت ذیل به برخی از گرایش های مهندسی برق در آلمان پرداخته ایم. این گرایش ها فرصت های شغلی جدیدی را برای مهندسین و متخصصین به همراه دارند.

  • مکاترونیک – رباتیک
  • سیستم های کنترل و مهندسی اندازه گیری
  • مهندسی برق قدرت
  • مهندسی انرژی های تجدید پذیر
  • E-mobiity
  • سیستم های الکترونیکی
  • میکرو الکترونیک
  • مهندسی و مدیریت
  • هوش مصنوعی
  • انتقال برق بی سیم
  • فناوری های روشنایی صرفه جویی در انرژی

بهترین شهرهای آلمان برای کار مهندسان برق

آلمان چهارمین کشور از نظر تولید داخلی اسمی در جهان می باشد که آن را به یکی از قدرتمندترین اقتصادهای دنیا تبدیل می نماید. به طور سنتی، نرخ بیکاری در آلمان کم است (حدود 5٪) و شهرهای آلمان دارای تعداد زیادی شرکت های نوآورانه با فناوری پیشرفته هستند و صنعتی شدن سریع آن باعث افزایش تعداد مشاغل موجود شده است. به صورت کلی بازار کار مهندسی برق در آلمان در قیاس با سایر کشورهای اروپایی و چشم انداز های شغلی که این کشور در آینده برای این رشته دارد بسیار مناسب تر می باشد. برخی از بهترین شهرهای آلمان برای مهاجرت مهندس برق به آلمان شامل؛ برلین، کلن، اشتوتکارت، فرانکفورت، مونیخ، هامبورگ، دارمشتات، دوسلدورف و ... می باشد.

محصول گام به گام کاریابی موسسه mie

شرایط اخذ تابعیت برای مهاجرت مهندس برق به آلمان

اقامت آلمان از طریق کار به دو شیوه ویزای جستجوی کار و ویزای کار تقسیم بندی می گردد. ویزای جستجوی کار آلمان یک ویزایی است که برای مدت 6 ماه اعتبار دارد و به دارنده آن اجازه می دهد در طی این مدت در این کشور حضور داشته و با پیدا کردن کار اقامت خود را دریافت نماید. متقاضیان نیز می توانند به صورت مستقیم رزومه و سوابق کاری خود را کارفرمایان و شرکت های مختلف در آلمان به اشتراک گذاشته و با اخذ پیشنهاد شغلی و ارائه مدارک تحصیلی و کاری خود به سفارت آلمان ویزای کار این کشور را اخذ نمایند. افرادی که دارای پیشنهاد شغلی با حداقل حقوق 43,992 یورو در سال برای در رشته هایی که کمبود نیروی کار وجود دارد هستند می توانند کارت آبی اتحادیه اروپا را دریافت نمایند. افرادی که بلوکارت آلمان را دارند بعد از گذشت 33 ماه می توانند اقامت دائم آلمان را اخذ نمایند. در حالت عادی افرادی که مشغول به کار هستند بعد از 4 الی 5 سال می توانند برای اخذ اقامت دائم اقدام نمایند. لازم به توضیح است کشور آلمان معمولا پس از 7 الی 10 سال به افرادی که مقیم دائم هستند پاسپورت آلمان ارائه می نمایند.

⬅️ چنانچه علاقمند به کسب اطلاعات بیشتر در باب بازار کار مهندسی برق در آلمان هستید، اینجا کلیک کنید ➡️

جهت کسب اطلاعات بیشتر پیرامون مهاجرت به سایر کشورهای جهان می توانید از پکیج راهنمای گام به گام اخذ اقامت که تدریس جناب استاد ملک پور است استفاده نموده و در حد یک وکیل مهاجرت، اطلاعات لازم را کسب نمایید.

بنر گام به گام اخذ اقامت


سوالات متداول

بازار کار مهندسی برق در آلمان چگونه است؟

آلمان به عنوان یک کشور صنعتی یکی از پویا ترین فضاهای کاری برای مهندسین برق به شمار می آید.

شرایط مهاجرت مهندس برق به آلمان چیست؟

اصلی ترین شرط مهاجرت مهندس برق به آلمان داشتن پیشنهاد شغلی از کارفرمای آلمانی می باشد و لازمه این موضوع داشتن دانش، سوابق کاری، سطح زبان مناسب و... می باشد.

درآمد مهندس برق در آلمان چقدر است؟

به طور متوسط درآمد مهندسین برق در آلمان از مبلغ 1900 یورو الی 6000 یورو در رشته ها و گرایش های مختلف متفاوت می باشد.

سخن پایانی

بازار کار مهندسی برق در آلمان، حقوق و درآمدی که یک مهندس برق در آلمان کسب می نماید و شرایط اخذ اقامت و تابعیت آلمان از جمله موارد مهمی بود که در این مقاله علمی مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت. کشور آلمان به دلیل صنعتی بودن و استفاده از فناوری های جدید جایگاه های شغلی جدید و متعددی را برای جویندگان کار در رشته مهندسی برق در آلمان ایجاد نموده است. با توجه به مطلوب بودن بازار کار مهندسی برق در آلمان، افرادی که دارای تخصص و مهارت های مختلفی باشند و همچنین دانش زبان آلمانی مناسبی را داشته باشند، شانس بالایی برای کار در این کشور خواهند داشت. افرادی که در آلمان مشغول به کار هستند بین 3 الی 5 سال می توانند اقامت دائم این کشور را اخذ نمایند. امیدواریم شما عزیزان با مطالعه این مقاله در خصوص بازار کار مهندسی برق در آلمان و شرایط مهاجرت به این کشور را آموخته باشید. مشاورین ما آماده ارائه خدمات مشاوره ای رایگان به شما عزیزان در زمنیه مهاجرت به کشورهای مختلف می باشند، کافیست با شماره های ما تماس حاصل فرمایید. در قسمت دیدگاه این مقاله نیز می توانید پرسش های خود را در مورد بازار کار مهندسی برق در آلمان را بیان نمایید.

f

امتیاز 2.33 از 5 ( 2 رای ثبت شده)

ثبت پرسش
علی
سلام و روز بخیر خدمت شما من در حال حاضر مشغول یادگیری مهندسی برق الکتروتکنیک هستم و در هنرستان درس می خوانم چطور میتونم پس از اتمام درس اقامت آلمان رو بگیرم و وارد بازار کار در این کشور شوم ا
X

فرم پاسخ به این نظر



پاسخ کارشناسان
با سلام و عرض ادب دوست عزیز اگر مرتبط به رشته تان سابقه کار داشته باشید بلی می توانید برای ویزای کار کشور آلمان اقدام نمایید.
مشاوره رایگان