رشته بیوتکنولوژی در آلمان

2 نظر

کشور آلمان یکی از کشورهای بسیار پیشرفته و توسعه یافته در زمینه فناوری ها و رشته های مختلف می باشد. این کشور دارای شرکت های بسیار توسعه یافته ای بوده که جهت انجام تحقیق و پژوهش در ارتباط مستقیم با دانشگاه ها می باشند. همچنین وجود دانشگاه های بسیار عالی و معتبر در کنار وجود این صنایع، باعث شده است که برخی از رشته ها در این کشور بسیار برجسته بوده و دارای متقاضیان بسیاری باشد، لذا ما در این مقاله سعی داریم تا رشته بیوتکنولوژی در آلمان را مورد تحلیل و بررسی علمی قرار دهیم. این رشته که یکی از پرطرفدارترین رشته ها در کشور آلمان می باشد، در دانشگاه هایی ارائه می گردند که در لیست بهترین دانشگاه ها قرار دارند‌. همچنین بازار کار مرتبط با رشته بیوتکنولوژی یک بازار کار بسیار عالی بوده و موقعیت های شغلی مختلفی را برای فارغ التحصیلان ماهر و متخصص این رشته فراهم می نماید. مقاله موجود از طریق مشورت با وکلای آلمانی و با جستجو در سایت های معتبر تهیه و تنظیم شده است و نشان از ارائه تمامی خدمات موجود در این مقاله ندارد، لذا متقاضیان عزیز جهت کسب اطلاعات در خصوص ارائه خدمات مرتبط با رشته بیوتکنولوژی در آلمان، باید با موسسه مشاوره ای MIE ارتباط برقرار نمایید.

مباحثی که در این نوشتار بررسی می گردد:

تماس با ما
رشته بیوتکنولوژی در آلمان

درباره رشته بیوتکنولوژی در آلمان

رشته بیوتکنولوژی در آلمان یک رشته بسیار گسترده بوده و اقدام به پیاده سازی فناوری های مربوطه در تولید محصولات مختلف از موجودات زنده می نماید. زیر شاخه های مربوط به این رشته به قطب های بسیار پیشرفته و تحقیقاتی تبدیل شده اند. تحصیل بیوتکنولوژی در آلمان امروزه دارای طرفداران بسیاری می باشد. در حال حاضر حدود 22 کالج ارائه دهنده این رشته در آلمان در میان 200 جایگاه برتر جهان قرار دارند. تهیه و نگارش این مقاله بر عهده تیم حرفه ای و بسیار مجرب موسسه مشاوره ای MIE بوده و هرگونه کپی برداری از بخش ها آن بدون ذکر منبع اصلی از نظر شرعی و قانونی حرام است. کشور آلمان همچنین دارای 500 شرکت مختلف بیوتکنولوژی بوده و حدود 75 درصد آنها مرتبط با صنایع داروسازی می باشند. لازم به ذکر است که اکثر این موسسات، در لیست دانشگاه های دولتی آلمان می باشند و دانشجویان بین المللی در صورت تسلط به زبان آلمانی نیازی به پرداخت شهریه ندارند.

ویدیو موسسه MIE در مورد کار تحصیل آلمان


 

شرایط تحصیل رشته بیوتکنولوژی در آلمان

رشته بیوتکنولوژی در آلمان در تمامی مقاطع تحصیلی شامل کارشناسی و مقاطع تحصیلات تکمیلی ارائه می گردد. بهترین دانشگاه های موجود در سراسر آلمان که همگی دارای رنکینگ سطح بالایی می باشند، ارائه دهنده این دوره هستند. اخذ پذیرش در هر یک از دوره ها دارای شرایط مختص به خود می باشند که در ادامه به بررسی هر یک خواهیم پرداخت.

اپلای رشته بیوتکنولوژی در آلمان در مقطع لیسانس

دوره لیسانس رشته بیوتکنولوژی در آلمان شامل یک دوره سه سال یا به عبارتی شش ترم است. دروس مختلف این رشته در دانشگاه های دولتی به زبان آلمانی و در دانشگاه های خصوصی به زبان انگلیسی ارائه می گردند. از محبوب‌ترین دوره های بیوتکنولوژی در دانشگاه های آلمان در این مقطع تحصیلی می توان به رشته بیوتکنولوژی صنعتی، رشته بیوتکنولوژی مولکولی و رشته فناوری زیست‌پزشکی اشاره نمود. متقاضیان تحصیل بیوتکنولوژی در آلمان باید در دوران دبیرستان دارای نمرات سطح بالایی در دروس ریاضی، فیزیک، شیمی و زیست شناسی باشند. برای تحصیل بیوتکنولوژی در دانشگاه های خصوصی دانشجویان باید دارای نمره آیلتس 6.5 باشند. ارائه انگیزه نامه و دیپلم دارای اعتبار و مورد تایید از دیگر الزامات دریافت پذیرش رشته بیوتکنولوژی در کشور آلمان است.

 

بیشتر بدانید: تحصیل کارشناسی در آلمان

 

تحصیل بیوتکنولوژی در آلمان در مقطع کارشناسی ارشد

ادامه تحصیل کارشناسی ارشد رشته بیوتکنولوژی در آلمان نیازمند یک دوره دو سال با به عبارتی چهار ترم است. برای ورود به این رشته دانشجویان بین المللی بطور حتم دارای مدرک کارشناسی، انگیزه نامه جهت مشخص نمودن اهداف دانشجو، توصیه نامه و مدرک آیلتس در حد 6.5 باشند. یکی از پر متقاضی ترین دوره های بیوتکنولوژی در این کشور، دوره کارشناسی ارشد می باشد، زیرا 60 درصد فارغ التحصیلان این دوره موفق به اشتغال به کار در بهترین موقعیت ها می شوند. از بهترین رشته های بیوتکنولوژی در آلمان در تحصیل کارشناسی ارشد در آلمان می توان به موارد موجود در زیر اشاره نمود:

  • بیوتکنولوژی صنعتی
  • بیوتکنولوژی مولکولی
  • بیوتکنولوژی دارویی
  • بیوتکنولوژی و اکولوژی کاربردی
  • بیوتکنولوژی مولکولی و کاربردی

تحصیل دکتری بیوتکنولوژی در آلمان

جهت تحصیل بیوتکنولوژی در آلمان در مقطع دکترا، متقاضیان باید دارای مدرک کارشناسی ارشد، انگیزه نامه، توصیه نامه و مدرک زبان آیلتس با نمره 7 باشند. جهت اخذ پذیرش این رشته در دوره دکترا، دانشجویان بین المللی باید در ابتدا موفق به یافتن استاد راهنمایی شوند که بتواند نظر مثبت دانشگاه را جهت اعطای پذیرش به دانشجو از جانب دانشگاه جلب نماید. دانشجویان در این دوره باید بر روی پروژه خود کار نموده و در پایان دوره از آن دفاع نمایند. تحصیل دکترای رشته بیوتکنولوژی در آلمان چهار سال بطول می انجامد. از مهمترین گرایش های این رشته در دوره دکترا در آلمان می توان به موارد زیر اشاره نمود :

  • بیوانفورماتیک
  • بیوتکنولوژی مولکولی
  • بیولوژی رایانشی
  • بیولوژی سیستم‌های محاسباتی
  • تخصص در بیوتکنولوژی

مدرک زبان مورد نیاز اپلای رشته بیوتکنولوژی در آلمان

دانشجویان بین المللی جهت تحصیل در دانشگاه های دولتی باید دارای مدرک زبان آلمانی در سطح B1 و B2 باشند. در صورت علاقه به تحصیل در دانشگاه های خصوصی نیز، دانشجویان باید دارای مدرک تحصیلی زبان انگلیسی مورد نیاز هر دوره باشند که برای دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد نیازمند مدرک زبان در حد آیلتس 6.5 و برای دوره دکترا نیازمند آیلتس در حد 7 می باشند.

 

بیشتر بدانید: مدرک زبان مورد تایید سفارت آلمان

 

گرایش های رشته بیوتکنولوژی در آلمان

رشته بیوتکنولوژی در کشور آلمان دارای گرایش های مختلفی می باشد که هر یک از دانشجویان با توجه به علاقه و استعداد خود می توانند یکی از آنها را جهت ادامه تحصیل انتخاب نمایند. از مهمترین گرایش های تحصیل بیوتکنولوژی در آلمان می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • گرایش فناوری بیودارویی
  • گرایش بیوتکنولوژی و مهندسی شیمی
  • گرایش مهندسی بیومولکولی
  • گرایش شیمی کاربردی و پزشکی
  • گرایش بیوتکنولوژی صنعتی
  • گرایش مهندسی زیستی
  • گرایش شیمی و بیوتکنولوژی
  • گرایش بیوتکنولوژی کاربردی

رشته روانشناسی در آلمان

این مقاله را از دست ندهید: رشته روانشناسی در آلمان

در این مقاله ما جوانب تحصیل رشته روانشناسی در آلمان را به شما خواهیم آموخت.

هزینه تحصیل بیوتکنولوژی در آلمان

با توجه به این که دوره ها و دروس مرتبط با رشته بیوتکنولوژی در آلمان در دانشگاه های معتبر دولتی این کشور ارائه می گردند، لذا هزینه ادامه تحصیل در این دانشگاه ها بسیار ناچیز و به عبارتی رایگان است. دانشجویان بین المللی جهت تحصیل بیوتکنولوژی در آلمان تنها هزینه ای حدود 500 الی 1000 یورو در هر ترم، جهت دریافت خدمات از دانشگاه پرداخت می نمایند. اما در کنار دانشگاه های دولتی، دانشگاه های خصوصی بسیار معتبری وجود دارند که هزینه تحصیل گرایش های مختلف رشته بیوتکنولوژی در آنها حدود 15 الی 40 هزار یورو می باشد. دانشجویان از طریق دریافت بورسیه و همچنین کار ضمن تحصیل در آلمان، تا حدودی می توانند هزینه های مربوط و تحصیل و زندگی خود در کشور آلمان را پوشش دهند.

بورسیه تحصیلی در آلمان در رشته بیوتکنولوژی

اگرچه اکثر دانشگاه های دولتی آلمان، هیچگونه هزینه ای جهت تحصیل رشته بیوتکنولوژی در آلمان دریافت نمی نمایند، اما دانشگاه های دولتی و خصوصی این کشور ارائه دهنده بورسیه تحصیلی در آلمان و کمک هزینه های تحصیلی مختلف بالاخص در دوره های کارشناسی ارشد و دکترا می باشند. از جمله معروف ترین بورسیه های ارائه شده جهت تحصیل بیوتکنولوژی در دانشگاه های مختلف آلمان می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • بورسیه فردریش ابرت ارائه دهنده در تمامی مقاطع تحصیلی
  • بورسیه پائول ارائه دهنده بورسیه برای تمامی برنامه‌های UG و PG
  • بورسیه کنراد-آدناور-استیفتانگ برای تمامی برنامه‌های PG و دکتری
  • بورسیه جیان تاتا اندومن ارائه شده برای تمامی برنامه‌های تحصیلی
  • بورسیه کورت هانسن ساینس ارائه شده در کلیه دوره‌های UG و PG در علوم زیست‌شناسی
  • بورسیه برای دانشجویان بین‌المللی
  • بورسیه فلوشیپ جهت تکمیل درجه تحصیلی

بهترین دانشگاه های بیوتکنولوژی در آلمان

همانگونه که بیان نمودیم کشور آلمان دارای تعدادی از بهترین دانشگاه های جهان جهت تحصیل رشته بیوتکنولوژی در آلمان می باشد. اکثر این دانشگاه ها از نوع دولتی بوده و شرایط تحصیل رایگان را برای تمامی دانشجویان فراهم نموده اند. از بهترین دانشگاه ها می توان به موارد زیر اشاره نمود که در ادامه توضیح مختصری در ارتباط با هر یک ارائه می نماییم:

  • دانشگاه آخن
  • دانشگاه فرایبورگ
  • دانشگاه دارمشتات
  • دانشگاه فنی برلین
  • دانشگاه بن

تحصیل بیوتکنولوژی در دانشگاه RWTH آخن در آلمان

دانشگاه آخن آلمان که یکی از دانشگاه های تحقیقاتی و پژوهشی بسیار معتبر در شهر آخن می باشد، دارای جمعیتی بیش از 41 هزار دانشجو می باشد که درصد چشمگیری از آنها دانشجویان بین المللی می باشند. این دانشگاه به عنوان بزرگترین دانشگاه فنی مهندسی در جهان شناخته می شود و دارای رتبه 170 در جهان است. دانشگاه آخن برای اعطای پذیرش رشته بیوتکنولوژی در آلمان از دانشجویان درخواست ارائه انگیزه نامه، توصیه نامه، مدرک تحصیلی و مدرک زبان می باشد. در برخی از مواقع ممکن است این دانشگاه دارای آزمون ورودی نیز باشد.

تحصیل بیوتکنولوژی در دانشگاه فرایبورگ در آلمان

دانشگاه فرایبورگ یکی از قدیمی ترین دانشگاه های آلمان در سال 1457 تاسیس گردید و دارای رتبه 163 در جهان می باشد. این دانشگاه در رتبه ۷ لیست برترین و معتبرترین دانشگاه های موجود در آلمان قرار دارد. ارائه مدرک زبان آلمانی با توجه به دوره تحصیلی جهت ادامه تحصیل در رشته های مختلف در این دانشگاه اجباری است و تمامی دروس به زبان آلمانی ارائه می گردند.

تحصیل بیوتکنولوژی در دانشگاه علمی کاربردی دارمشتات در آلمان

دانشگاه علمی کاربردی دارمشتات در سال 1877 تاسیس گردید و به عنوان یک دانشگاه تحقیقاتی شناخته می شود. پردیس اصلی این دانشگاه در حاشیه شهر زیبای دارمشتات قرار دارد. در حال حاضر حدود 8 هزار دانشجوی بین المللی در این دانشگاه مشغول تحصیل می باشند. برای تحصیل در این دانشگاه ارائه مدرک زبان با توجه به دوره تحصیلی، مدرک تحصیلی همراه با ریز نمرات، انگیزه نامه نشان دهنده اهداف دانشجو و توصیه نامه ضروری است.

تحصیل بیوتکنولوژی در دانشگاه فنی برلین در آلمان

این دانشگاه از بهترین و معتبرترین دانشگاه های ارائه دهنده رشته بیوتکنولوژی در آلمان است. رشته های ارائه شده در این دانشگاه بسیار متنوع بوده و دانشجویان فارغ التحصیل این رشته از دانشگاه فنی برلین افراد بسیار ماهر و متخصص و دارای تحصیلات آکادمیک می باشند. بیشتر دروس رشته های مختلف در این دانشگاه به زبان آلمانی ارائه شده و دانشجویان باید دارای مدرک زبان آلمانی باشند.

تحصیل بیوتکنولوژی پزشکی در دانشگاه بن در آلمان

این دانشگاه که حدود دویست سال پیش تاسیس گردید یکی از بهترین دانشگاه های دولتی آلمان می باشد. در حال حاضر به صورت تقریبی بیش از 38 هزار دانشجو که بخش عمده ای از آن را دانشجویان بین المللی تشکیل می دهند، در این دانشگاه مشغول تحصیل می باشند. ارائه حداقل مدرک زبان آلمانی در سطح A1 برای ادامه تحصیل در این دانشگاه ضروری است.

محیط شغلی بیوتکنولوژی در آلمان

بازار کار رشته بیوتکنولوژی در آلمان

بازار کار رشته بیوتکنولوژی در آلمان با وجود فرصت های شغلی بسیار، یک بازار کار عالی می باشد. در این کشور حدود 700 شرکت مختلف داروسازی، حدود 250 استارت آپ و هزاران سازمان تحقیقاتی در ارتباط با بیوتکنولوژی وجود دارد که از مهمترین آنها می توان به انجمن ماکس پلانک، هلمهولتز، لایبنیتس، و انجمن های فرانهوفر اشاره نمود. تمامی سازمان های ذکر شده از افراد ماهر و متخصص در زمینه بیوتکنولوژی استقبال کرده و خیلی سریع آنها را جذب می نمایند. با توجه به وجود این فرصت های شغلی، فارغ التحصیلان رشته بیوتکنولوژی در آلمان می توانند سریعا وارد بازار کار با درآمد سطح بالا شوند. نرخ بیکاری سطح پایین در کشور آلمان نیز دلیل دیگری جهت افزایش شانس کاریابی فارغ التحصیلان بیوتکنولوژی در آلمان است.

درآمد رشته بیوتکنولوژی در آلمان

با توجه به این که کشور آلمان همیشه به دنبال نیروهای ماهر و متخصص در زمینه های مختلف بوده و به شدت از افراد حرفه ای استقبال می نماید، و از آنجایی که بیوتکنولوژی در آلمان یکی از پیشرفته ترین صنایع می باشد، به صورت معمول میزان درآمد افراد فعال در این زمینه در سطح بالایی قرار دارد. ماهیانه میزان درآمد معمول یک فرد شاغل فعال در حوزه بیوتکنولوژی در آلمان بین 9500 الی 16500 یورو می باشد. حدود 50 درصد افراد شاغل در این صنعت دارای درآمد بالای 13700 یورو در ماه هستند. همچنین ممکن است که این دستمزد با توجه به سابقه کاری، گرایش، محل اشتغال و میزان تجربه و مهارت بین 25 الی 80 هزار یورو نیز متغیر گردد.

فرصت های شغلی رشته بیوتکنولوژی پزشکی در آلمان

همانگونه که بیان نمودیم بازار کار رشته بیوتکنولوژی در آلمان یک بازار کار بسیار عالی و مناسب می باشد و فرصت های شغلی متعدد با درآمد بسیار سطح بالایی پیش روی فارغ التحصیلان این رشته وجود دارد. برخی از پرطرفدارترین و پردرآمدترین فرصت های شغلی موجود برای متخصصین و افراد ماهر در رشته بیوتکنولوژی در آلمان به شرح زیر می باشند:

  • مدیر پروژه
  • مدیر تولید
  • دانشمند ارشد
  • متخصص برنامه
  • مهندس پژوهش
  • لیدر پروژه
  • مهندس فرآیند
  • مهندس بیوت
  • تکنسین پژوهش

اقامت پس از تحصیل در آلمان در رشته بیوتکنولوژی

تحصیل در رشته بیوتکنولوژی در آلمان خود به تنهایی منجر به دریافت اقامت دائم و تابعیت آلمان نمی شود. یکی از امتیازاتی که علاقه مندان به ادامه تحصیل در این رشته در آلمان با آن روبرو می باشند، امکان اقامت در آلمان به مدت 18 ماه پس از فارغ التحصیلی و جستجوی کار مرتبط با رشته تحصیلی است. با توجه به این که بازار کار رشته بیوتکنولوژی در آلمان یک بازار کار بسیار مناسب می باشد، و شانس کاریابی فارغ التحصیلان این رشته در سطح بالایی قرار دارد، دانشجویان با یافتن کار می توانند ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تغییر دهند. با دریافت ویزای کاری آلمان، متقاضی پس از پنج سال کار و پرداخت بیمه و مالیات موفق به دریافت اقامت دائم آلمان می شود. پس از دریافت اقامت دائم، با تسلط به زبان آلمانی و شرکت در آزمون شهروندی، شخص می تواند برای خود و خانواده که شامل همسر و فرزندان زیر 18 سال می گردند، تابعیت آلمان را دریافت نماید.

⬅️ چنانچه علاقمند به کسب اطلاعات بیشتر در باب رشته بیوتکنولوژی در آلمان هستید، اینجا کلیک کنید ➡️

جهت کسب اطلاعات بیشتر پیرامون مهاجرت به سایر کشورهای جهان می توانید از پکیج راهنمای گام به گام اخذ اقامت که تدریس جناب استاد ملک پور است استفاده نموده و در حد یک وکیل مهاجرت، اطلاعات لازم را کسب نمایید.

بنر گام به گام اخذ اقامت


سوالات متداول

برای تحصیل دکترای بیوتکنولوژی در آلمان به چه مدرک زبانی نیاز است؟

برای تحصیل دکترای بیوتکنولوژی در آلمان به آیلتس 7 نیاز است.

متوسط درآمد متخصصین فعال در حوزه بیوتکنولوژی در آلمان چقدر است؟

متوسط درآمد متخصصین فعال در حوزه بیوتکنولوژی در آلمان حدود 25 الی 80 هزار یورو می باشد.

بهترین دانشگاه جهت تحصیل رشته بیوتکنولوژی در آلمان کدام است؟

بهترین دانشگاه جهت تحصیل رشته بیوتکنولوژی در آلمان، دانشگاه آخن است.

آیا می توان به صورت رایگان به تحصیل رشته بیوتکنولوژی در آلمان مشغول شد؟

بله میتوان در صورت تسلط به زبان آلمانی به صورت رایگان در دانشگاه های دولتی آلمان مشغول به تحصیل گردید.

سخن پایانی

ما در این مقاله تلاش نمودیم تا به صورت کلی به بررسی رشته بیوتکنولوژی در آلمان بپردازیم. همانگونه که بیان نمودیم این رشته یکی از بهترین و پرطرفدارترین رشته ها در آلمان بوده و دارای متقاضیان بین المللی بسیاری است. رشته بیوتکنولوژی در تمامی مقاطع تحصیلی در بهترین و معتبرترین دانشگاه های آلمان ارائه میگردند که در ارتباط با شرایط پذیرش هر یک توضیحاتی را ارائه نمودیم. همچنین بیان نمودیم که بازار کار این رشته یک بازار کار عالی و بسیار مناسب بوده و با اشتغال به کار در فرصت های شغلی مختلف موجود در این زمینه، متقاضیان می توانند به درآمد سطح بالا و همچنین اقامت و تابعیت آلمان دست پیدا نمایند. در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در ارتباط با رشته بیوتکنولوژی در آلمان و دریافت مشاوره تلفنی رایگان در این زمینه با موسسه مشاوره ای MIE ارتباط برقرار نمایید و یا سوالات خود را در بخش زیرین همین مقاله مطرح نمایید تا هرچه سریعتر پاسخگوی شما عزیزان باشیم.

امتیاز 2.8 از 5 ( 9 رای ثبت شده)

ثبت پرسش
محدثه مددی زاده
درود برشما. 37 سال سن دارم. در سال 1389 از دانشگاه باهنر کرمان در رشته شیمی تجزیه از مقطع کارشناسی ارشد فارغ التحصیل شدم و برای نیمسال دوم 1401-1402دانشگاه تهران در رشته نانوبیوتکنولوژی پذیرش گرفته ام. با توجه به اینکه در تمام این مدت نتوانسته ام شغلی در راستای رشته تحصیلی خود پیدا کنم نگران اینم که بعد از تمام کردن تحصیلاتم در رشته جدید بازهم با مشکل عدم یافتن شغل مناسب مواجه شوم. ممکنه منو راهنمایی کنیداگر دکترامو از ایران بگیرم و در این مدت همزمان زبانمو تقویت کنم آیا میتونم برای یافتن شغل در اروپا امیدوار باشم یا شما پییشنهاد دیگری دارید.خوشحال میشم از راهنمایی و تجربیات شما بهره مند شوم.با سپاس فراواان
X

فرم پاسخ به این نظر



پاسخ کارشناسان
با سلام و احترام دوست عزیز پیدا کردن شغل مناسب و جاب افر کمی فرایند سختی می باشد، و در برخی موارد با ریسک همراه است. پیشنهاد می گردد برای اینکه فرایند مهاجرت شما با ریسک کمتری مواجه گردد در صورت داشتن رزومه تحصیلی قوی از روش مهاجرت تحصیلی اقدام فرمایید. برای کسب راهنمایی های دقیق تر با شماره تماس های موسسه در ارتباط باشید و از مشاوره رایگان اولیه بهره مند گردید
مهرانا الهی
با سلام.ترم سه رشته بیوتکنولوژی هستم. برای دریافت بورسیه از الان چه کارهایی میتونم انجام بدم؟درمورد زبان هم دارم برای آیلتس میخونم و سطحم حداقل فعلا 4 هست.
X

فرم پاسخ به این نظر



پاسخ کارشناسان
سلام و عرض ارادت. به طور معمول عزیزانی که سوابق تحصیلی، کاری و سطح زبان خوبی داشته باشند می توانند از شانس مناسبی برای دریافت بورسیه بهره ببرند. البته با توجه به رقابتی بودن بسیاری از بورسیه ها، شرایط سایر متقاضیان نیز مهم است.
مشاوره رایگان