پناهندگی آمریکا
پناهندگی آمریکا، امکانات و شرایط پناهندگی در آمریکا برای ایرانیان، اخذ اقامت آمریکا از طریق پناهندگی و بررسی روش های امن جایگزین برای مهاجرت به آمریکا در این نوشتار توضیح داده شده است. ممکن است در این زمینه سوالاتی در ذهن داشته باشید، آیا پناهندگی آمریکا روشی امن برای اخذ اقامت و تابعیت آمریکاست؟ چه کسانی میتوانند از طریق پناهندگی برای مهاجرت به آمریکا اقدام کنند؟ امکانات و شرایط پناهندگی در آمریکا برای ایرانیان چگونه است؟ چه خطراتی در این مسیر غیرقانونی فرد پناهجو را تهدید می کند؟ با مطالعه این نوشتار می توانید پاسخ سوال هایی را که در ذهن دارید پیدا کنید. شایان ذکر است که موسسه ملک پور تحت هیچ شرایطی در زمینه پناهندگی آمریکا و سایر کشورها خدماتی ارائه نمی کند و توصیه می کند که با اخذ مشاوره از کارشناسان مجرب، پتانسیل های خود را جهت امکان مهاجرت از روش های قانونی بررسی نمایید. شما می توانید از طریق تماس با موسسه ملک پور و یا پر کردن فرم تماس، مشاوره رایگان تلفنی کمک دریافت نموده و راه های بهتری را جهت اقامت آمریکا و سایر کشورها انتخاب کنید.
موسسه ملک پور هیچ گونه خدماتی برای پناهندگی ارائه نمی کند و مطالب این صفحه تنها جهت ارتقا اطلاعات شما عزیزان و آشنایی با خطرات پناهندگی ارایه می گردد.
- پناهندگی آمریکا و شرایط عمومی
- پناهندگی آمریکا و کنوانسیون ژنو (کنوانسیون پناهندگی)
- پناهندگی آمریکا و خطرات آن
- پناهندگی آمریکا و مراحل آن
- پناهندگی آمریکا و کیس های پناهندگی آمریکا
- پناهندگی آمریکا و روش های جایگزین
- پناهندگی آمریکا و روش جایگزین کار در آمریکا
- پناهندگی آمریکا و روش جایگزین تحصیل در آمریکا
- پناهندگی آمریکا و روش جایگزین سرمایه گذاری در آمریکا
- پناهندگی آمریکا و روش جایگزین تولد و اخذ تابعیت آمریکا
- پناهندگی آمریکا و روش جایگزین ازدواج در آمریکا
- سوالات متداول راجع به پناهندگی آمریکا
- پناهندگی آمریکا و سخن پایانی
!!! لازم به ذکر است موسسه ملک پور هیچ گونه خدماتی در زمینه پناهندگی ندارد و این مقاله صرفاً جهت افزایش آگاهی شما و اطلاع رسانی در خصوص خطرات و نکات مهم پناهندگی به عرض شما می رسد.
پناهندگی آمریکا و شرایط عمومی
سالانه میلیون ها نفر خواستار مهاجرت به آمریکا از طریق پناهندگی آمریکا یا روش های دیگر هستند. با این وجود به دلیل داشتن ظرفیت محدود پذیرش پناهنده در آمریکا، سالانه درخواست هزاران نفر از پناهجویان آمریکا مردود می شود و نمی توانند اقامت آمریکا را از طریق پناهندگی آمریکا اخذ کنند. به همین دلیل توصیه ما به شما برای مهاجرت به آمریکا، اقدام از روش های قانونی است.
ویدئو خطرات پناهندگی آمریکا - توضیحات موسسه MIE در مورد مشکلات پناهندگی

ایالات متحده آمریکا کشوری شامل 50 ایالت، یک منطقه فدرال، 5 قلمرو مستقل و متصرفات متعدد است که با 9.8 میلیون کیلومتر مربع مساحت و بیش از327 میلیون نفر جمعیت، سومین یا چهارمین کشور وسیع جهان و سومین کشور پرجمعیت جهان محسوب می شود. وسعت این کشور به اندازه ایست که 9 منطقه زمانی رسمی را در بر می گیرد و باعث می شود جغرافیا، آب و هوا و حیات وحش بسیار متنوعی داشته باشد و آن را جزو 17 کشور بسیار متنوع جهان می کند. همچنین ایالات متحده یکی از بیست عضو گروه جی20 (G20) می باشد که از بزرگترین اقتصادهای دنیا تشکیل شده است و در مجموع 85 درصد اقتصاد جهان را در دست دارد.
نمودار فوق مربوط به تعداد پناهجویان مجاز متقاضی پناهندگی آمریکا بین سال های 1975 تا 2018 می باشد و در زیر نمودار پناهندگان پذیرفته شده را مشاهده می کنید:
همانطور که از مقایسه دو نمودار پیداست، تعداد زیادی از پناهجویان حائز شرایط موفق به دریافت پناهندگی نمی شوند.
پناهندگی آمریکا و کنوانسیون ژنو
کنوانسیون مربوط به بررسی وضعیت پناهجویان که به عنوان کنوانسیون پناهندگی 1951 نیز شناخته می شود، یک پیمان چندجانبه ملل متحد است که مشخص می کند پناهنده چه کسی است و کشورهای عضو این کنوانسیون در برابر کسی که به عنوان پناهنده پذیرفته می شود، چه وظایفی دارند. طبق تعریف این کنوانسیون پناهجو یا پناهنده به شخصی اطلاق می شود که به علت دین، ملیت، نژاد، عقاید سیاسی و یا عضویت در گروه اجتماعی خاص مورد آزار و اذیت قرار گرفته اند و یا بیم آن می رود که در آینده مورد آزار و اذیت قرار گیرند. شخصی که پناهندگی آمریکا یا سایر کشورها را دریافت می کند، طبق این کنوانسیون حقوقی به او تعلق می گیرد. همچنین این کنوانسیون عنوان می کند که چه کسانی صلاحیت پناهنده شدن را ندارند، مانند جنایتکاران جنگی و افراد ناقض حقوق بشر. کنوانسیون 1951 در ابتدا محدود به کشورهای عضو اتحادیه اروپا و پناهجویان جنگ جهانی دوم می شد. در سال 1967 پروتکلی به این معاهده اضافه شد که محدودیت های جغرافیایی و زمانی را برطرف نمود. کشور آمریکا از جمله کشورهایی است که با امضای این پروتکل پناهندگی آمریکا را میسر ساخت. در شکل زیر می توانید مشاهده کنید که کدام کشورها با اجرای کنوانسیون مربوط به پناهندگی موافقت کرده اند.
- رنگ سبز روشن: کشورهای امضا کننده کنوانسیون 1951
- رنگ زرد: کشورهای حامی پروتکل 1967
- رنگ سبز تیره: کشورهای موافق هردو
- رنگ خاکستری: کشورهای غیر عضو
پناهندگی آمریکا و خطرات آن
خطرات پناهندگی آمریکا را در دو مرحله باید مورد نظر قرار داد؛ ابتدا در مرحله خروج از کشور مبدأ (که در اکثر اوقات به صورت پنهانی و غیرقانونی می باشد) و رساندن خود به ایالات متحده آمریکا و در مرحله بعد در صورت رد شدن درخواست پناهندگی آمریکا که شخص باید این کشور را در اسرع وقت ترک کند و به کشور خود بازگردد. فارغ از سختگیری های مثال زدنی دولت آمریکا در حقاظت از مرزهای خود و سیستم امنیتی قوی این کشور و به ویژه بدبینی سیاسی این کشور نسبت به پناهجویان ایرانی، دور بودن مسافت بین آمریکا و ایران خطرات مسیر را چندین برابر می کند و عملاً این گزینه را دست نیافتنی می کند.
به علاوه با توجه به اینکه ظرفیت پذیرش پناهندگی آمریکا محدود می باشد و هرساله توسط رئیس جمهور و کنگره تعیین می شود، امکان رد شدن کیس پناهندگی متقاضیان بسیار بالاست و فرد را به ورطه بلاتکلیفی و آوارگی می کشاند.
مراحل پناهندگی آمریکا
مراحل پناهندگی آمریکا چنانچه در سایت اداره مهاجرتی آمریکا آمده است به صورت زیر است:
- برای ارزیابی شرایط شما به عنوان پناهنده، شما از برنامه پذیرش پناهندگی آمریکا (USRAP) ارجاع نامه دریافت می کنید.
- پس از دریافت ارجاع نامه می توانید برای پر کردن درخواست، کمک دریافت کنید. سپس توسط افسر USCIS (خدمات شهروندی و مهاجرت ایالات متحده آمریکا) مصاحبه می شوید تا اجازه دریافت پناهندگی شما را مشخص کند.
- پرونده شما می تواند شامل همسر، فرزند (مجرد کمتر از 21 سال) و در برخی موارد محدود، دیگر اعضای خانواده شما باشد.
- پس از تأیید پناهندگی آمریکا، شخص پناهنده یک معاینه پزشکی، یک راهنمای فرهنگی، راهنمایی جهت برنامه سفر و وام برای تامین هزینه سفر به آمریکا را دریافت خواهد کرد.
- پس از رسیدن به آمریکا شخص واجد شرایط می تواند در صورت نیاز، کمک پزشکی و مالی دریافت کند.
توجه داشته باشید که مزایایی که درباره پناهندگی آمریکا در نظر گرفته شده است، در صورت واقعی بودن کیس و در اولویت بودن شخص پناهجو به او تعلق می گیرد؛ حال آنکه دولت آمریکا برای پذیرفتن پناهجویان هر ساله ظرفیت مشخصی را اعلام می کند که نسبت به درخواست دهندگان بسیار کمتر است و در قبال متقاضیانی که پذیرفته نمی شوند، هیچ مسئولیتی ندارد. بنابراین متقاضی پناهندگی که به صورت غیرقانونی و با دلایل دروغین اقدام به خروج از مرز کشور خود می کند نه تنها شانس دریافت پناهندگی بسیار پایینی دارد، بلکه با شرایط بسیار سختی (از جمله مشکلات مالی، بیماری، بی خانمانی و..) در کشور مبدأ روبرو خواهد شد. بنابراین دلایل پیشنهاد می شود که از روش های قانونی و معتبر جایگزین برای مهاجرت به جای پناهندگی آمریکا اقدام فرمایید.
پناهندگی آمریکا و کیس های پناهندگی آمریکا
کیس های پناهندگی آمریکا شامل تمام موارد پروتکل1967 می شود. بنابراین افرادی که برای حفاظت از خود، در برابر خطر آزار و اذیت و شکنجه به آمریکا پناه می برند بایستی مشمول یکی از کیس های زیر باشند:
نژاد: افرادی که به واسطه نژاد خود در کشورشان مورد آزار و اذیت و یا تبعید نژادی قرار می گیرند.
دین: افرادی که در محل زندگی خود آزادی انتخاب دین ندارند و دینشان برایشان خطرآفرین است.
ملیت: افرادی که به واسطه ملیت خود در خطر هستند.
عضویت در گروه اجتماعی خاص: کسانی که در گروه اجتماعی خاصی عضویت دارند و در جامعه خود پذیرفته نیستند و علنی شدن این عضویت آنان را دچار دردسر و خطر می کند.
عقاید سیاسی: فعالان سیاسی که در زمینه هایی که دولت به آنها اجازه نداده فعالیت های گسترده ای انجام داده اند.
کیس عنوان شده برای پناهندگی آمریکا باید از نقطه نظر بشردوستانه برای ایالات متحده اهمیت ویژه ای داشته باشد. همچنین شخص پناهجو نباید پیش از آمریکا در کشور دیگری اسکان گرفته باشد، مگر در شرایط خاصی که طبق سه اولویت مشخص می شود و طبق آن پناهجویان سایر کشورها می توانند مجددا پناهندگی آمریکا را دریافت کنند.
اولویت اول: افرادی که در کشور پناهندگی اول در معرض خطرات امنیتی فراوان هستند.
اولویت دوم: گروه های تعیین شده توسط دولت آمریکا که از اهمیت امنیتی خاصی برای دولت آمریکا برخوردار هستند؛ این گروه ها توسط نماینده کنگره پیشنهاد داده می شوند.
اولویت سوم: این ظرفیت برای پیوستن افراد پناهنده در خارج از کشور به خانواده درجه یک خود که پناهندگی آمریکا را دارد، محفوظ نگه داشته شده است.
پناهندگی آمریکا و روش های جایگزین
با توجه به محدودیت پذیرش پناهندگی آمریکا و خطرات بسیار این روش توصیه می شود روش های دیگر مهاجرت را که در ادامه توضیح داده شده است بررسی نمایید. جهت آشنایی با روش های مهاجرت قانونی ویدیوهای گام به گام اخذ اقامت که توسط موسسه ملکپور تهیه شده است پیشنهاد می شود.
گام به گام اخذ اقامت
-
پناهندگی آمریکا و روش جایگزین کار در آمریکا
یکی از بهترین راه ها برای مهاجرت به آمریکا اقدام از طریق ویزای کاری است. با ویزای کاری فرد می تواند 3 سال در آمریکا باشد و پس از اتمام این مدت می تواند برای 3 سال دیگر آن را تمدید کند. همچنین کارفرما می تواند برای نیروی خود درخواست دریافت گرین کارت نماید. با اقدام از این راه دیگر با خطرات مسیر پناهندگی آمریکا مواجه نخواهید شد. به دلیل صنعتی بودن، صادرات بالا و اقتصاد پیشرفته این کشور حقوق بالایی به کارگران آمریکا تعلق می گیرد. این متن متعلق به موسسه ملکپور می باشد و هرگونه کپیبرداری بدن ذکر منبع شرعاً و قانوناً حرام و غیرقانونی می باشد. همچنین پایین بودن نرخ بیکاری در آمریکا فرصت مناسبی را برای کار در این کشور فراهم می کند. بنابراین کار در آمریکا می تواند گزینه مناسبی به جای اقدام برای پناهندگی آمریکا باشد. آمریکا دارای ویزاهای کاری متفاوتی می باشد. شما می توانید برای آشنایی بیشتر با ویزای کار در آمریکا به مقالات مرتبط سایت مهاجرتی مراجعه کنید.
-
پناهندگی آمریکا و روش جایگزین تحصیل در آمریکا
بهترین دانشگاه های دنیا در آمریکا قرار دارند و سالانه هزاران دانشجو را برای ادامه تحصیلات آکادمیک به این کشور می کشانند. نگاهی به رتبه بندی دانشگاه های جهان شاهدی بر این ادعاست. برای نمونه ده دانشگاه برتر جهان در سال 2019 را در جدول زیر مشاهده می کنید.
رتبه |
دانشگاه |
کشور |
1 |
ام آی تی |
آمریکا |
2 |
استنفورد |
آمریکا |
3 |
هاروارد |
آمریکا |
4 |
موسسه تکنولوژی کالیفرنیا (کلتک) |
آمریکا |
5 |
آکسفورد |
بریتانیا |
6 |
کمبریج |
بریتانیا |
7 |
ETH زوریخ |
سوئیس |
8 |
امپریال کالج لندن |
بریتانیا |
9 |
شیکاگو |
آمریکا |
10 |
UCL لندن |
بریتانیا |
اگر شرایط سنی و تحصیلی شما اجازه میدهد که برای ویزای تحصیلی اقدام کنید، می توانید از این طریق وارد آمریکا شوید و برای همسر و فرزند زیر 21 سال خود نیز درخواست ویزا نمایید. پس از پایان دوره تحصیل خود اقدام به تبدیل ویزای تحصیلی و درخواست اقامت کاری یا اقامت دائم کنید. در صورتی که بتوانید برای مدت تحصیل خود و خانوادهتان تمکن مالی نشان دهید، این گزینه به عنوان جایگزینی برای پناهندگی آمریکا پیش روی شماست.
-
پناهندگی آمریکا و روش جایگزین سرمایه گذاری در آمریکا
سرمایه گذاری در آمریکا می تواند جایگزین پناهندگی آمریکا باشد و با توجه به اقتصاد موفق این کشور روش بهتری است اما به طور کلی به دلیل پر هزینه بودن و ریسک بالای از بین رفتن یا توقیف سرمایه و مشکلات سیاسی بین ایران و آمریکا این روش توصیه نمی شود. در ویزای سرمایه گذاری نیز مانند پناهندگی، شخص می تواند همسر و فرزند زیر 21 سال را با خود به همراه داشته باشد.
-
پناهندگی آمریکا و روش جایگزین تولد و اخذ تابعیت آمریکا
کشور آمریکا از جمله کشورهاییست که به کودکان متولد شده در خاک آمریکا بلافاصله تابعیت می دهد. بسیاری از افراد در اندیشه اقدام برای پناهندگی آمریکا با ویزای توریستی هستند؛ در صورتی که یک خارجی بخواهد فرزندش تابعیت آمریکا را داشته باشد کافیست به جای روش پرمخاطره پناهندگی آمریکا با ویزای توریستی یا هر ویزای کوتاه مدت دیگر، به آمریکا سفر کرده و فرزند خود را در این کشور و حتی در خطوط هوایی و محدوده های آبی ایالات متحده به دنیا بیاورد. اما باید در نظر داشت که اخذ تابعیت فرزند تا 21 سالگی هیچگونه تاثیری بر پرونده اقامت دائم یا تابعیت والدینش نخواهد داشت. بنابراین تولد فرزند در آمریکا نمی تواند جایگزین پناهندگی آمریکا باشد اما می تواند شرایط بهتری برای اخذ اقامت طولانیتر والدین فراهم کند.
-
پناهندگی آمریکا و روش جایگزین ازدواج در آمریکا
یکی از روش های اخذ اقامت آمریکا اقدام از طریق ویزای نامزدی و ازدواج است. هر کدام از این ویزاها دارای ویژگی ها و شرایطیست، که در ادامه به آن می پردازیم:
ویزای نامزدی: در صورتی که یک تبعه خارجی بخواهد با یک تبعه آمریکایی ازدواج کند می تواند ویزای نامزدی دریافت کند، مشروط بر اینکه طی 90 روز از ورود به آمریکا ازدواج خود را ثبت نمایند. پس از ثبت ازدواج می توانند جهت تبدیل اقامت اقدام کنند؛ در غیر این صورت شخص باید به کشور خود بازگردد.
ویزای ازدواج: شخص دارای تابعیت یا اقامت دائم آمریکا می تواند همسر خود را به آمریکا بیاورد و اقدام به اخذ گرین کارت آمریکا برای او نماید. در صورتی که مورد ازدواج شخص فریبی برای مهاجرت به آمریکا نباشد، این روش را می توان جایگزین صحیح و به جای پناهندگی آمریکا دانست.
سوالات متداول راجع به پناهندگی آمریکا
✅ آیا با پناهندگی در آمریکا می توان به تابعیت این کشور دست یافت؟
تنها بخش کمی از متقاضیان پناهندگی که مشکل جدی و واقعی برای فرار و ترک کشور خود دارند (جنگ زدگی، خطر مرگ، ...) می توانند در کشور آمریکا و سایر کشورها پناهنده شوند و باقی این افراد به اصطلاح دیپورت خواهند شد.
✅ آیا پناهندگی در آمریکا روش خوبی است؟
خیر؛ بدلیل عدم امکان بازگشت به کشور مبدا، خطرات مسیر، دشواری زندگی در کمپ، تضمینی نبودن قبولی درخواست پناهندگی و وجود روش های جایگزین، روش پناهندگی در آمریکا به هیچ وجه توصیه نمی شود.
✅ آیا کشور آمریکا کنوانسیون ژنو را پذیرفته است؟
بله؛ کشور آمریکا جزو کشورهای تابع این کنوانسیون محسوب می شود.
✅ خدمات موسسه ملک پور در باب پناهندگی چیست؟
موسسه ملک پور پناهندگی را روش نادرستی دانسته و هیچ گونه خدماتی در زمینه پناهندگی ندارد.
✅ روش های قانونی و جایگزین پناهندگی در آمریکا کدامند؟
تحصیل، ازدواج، تولد، سرمایه گذاری و کار در آمریکا.
_____________________ پناهندگی آمریکا و سخن پایانی _____________________
پناهندگی آمریکا، شانس دریافت گرین کارت آمریکا از طریق پناهندگی، امکانات و شرایط پناهندگی در آمریکا برای ایرانیان و خطرات این روش برای مخاطبان این نوشتار به طور مختصر و علمی توضیح داده شد. با توجه به مطالب گفته شده امکان پذیرش پناهندگی آمریکا به ویژه برای کیس های دروغین بسیار پایین است و مزایایی که برای پناهندگی گفته می شود باتوجه به مسیر پرمخاطره و غیرقانونی پناهندگی، امیدی واهی بیش نیست که افراد سودجو با دادن این وعده ها به افراد، خانواده های بسیاری را متحمل ضررهای جانی و مالی برگشتناپذیر میکنند. بنابراین موسسه ملکپور با سال ها تجربه و تخصص در زمینه مهاجرت، شما را یاری می کند تا راه های قانونی و تضمین شده جایگزین پناهندگی آمریکا را متناسب با شرایط خود بررسی کنید و با خیال آسوده و در امنیت مقصد و مسیر خود را تعیین نمایید. جهت کسب اطلاعات بیشتر از طریق مشاوره تلفنی رایگان، با موسسه ارتباط برقرار نمایید یا فرم تماس را کامل کنید. هم چنین شما می توانید در قسمت "ثبت پرسش" در انتهای همین صفحه، سوالات خود را در زمینه پناهندگی آمریکا با ما در میان بگذارید و در اسرع وقت پاسخ خود را دریافت کنید.